Tag: Run Baby Run

Tag: Run Baby Run

 photo hardlopen4.jpg

Een tijdje geleden konden jullie al de Work That Es Tag zien op mijn blog, maar ook Annemerel maakte een tag. Niet zomaar een tag, nee, namelijk eentje over hardlopen: Run Baby Run! Ik werd getagd door Dagmar, die mij laatst een berichtje stuurde dat ze door mijn enthousiasme begonnen is aan Start to run van Evy. Wat ontzettend leuk! Benieuwd waarom ik ben gaan hardlopen en wat mijn doelen zijn? Je leest het hieronder! 

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
11 maart ging ik voor het eerst hardlopen. Ik ben dus pas iets meer dan twee maanden bezig. Nooit gedacht dat ik dit leuk zou gaan vinden!

Waarom ben je (in eerste instantie) gaan hardlopen?
Ik ben gaan hardlopen omdat mijn conditie echt bar slecht was. Daar moest verandering in komen. Een sprintje trekken om mijn bus of trein te halen was eigenlijk al teveel: ik moest eerst tien minuten zo onopvallend mogelijk uithijgen. Ik ben gemotiveerd geraakt door Annemerel, de maker van deze tag. Ik lees haar blog al tijden en ik wilde me ook zo lekker voelen na het hardlopen.

Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?
Ik ben nooit een hardloper geweest. Ik haatte het. Coopertest, piepjestest, duurloop, oh my God, wat had ik er een hekel aan. Ik kon het gewoon niet. Mijn conditie was zo slecht dat ik na een paar minuten al lag te hijgen. Bij de piepjestest stopte ik zodra ik een 5,5 had (dat was al knap zat) en bij de coopertest/duurloop haalde ik volgens mij nooit een voldoende. Als ik in die tijd had geweten dat ik zou gaan hardlopen, had ik mezelf keihard uitgelachen.

Loop je het liefste alleen of samen?
Ik denk het liefst alleen. Ik begon mijn hardloopavontuur met vriendin Julie, maar omdat we niet altijd tegelijk konden hardlopen, ben ik vaker alleen gegaan. Het is natuurlijk veel gezelliger om samen te lopen, maar alleen loop ik toch sneller.

Wat is je favoriete hardloopschoen?
Ik heb maar één paar, dus dat is niet moeilijk kiezen. Mijn Nike Zoom Structure+ 17.

Waar loop je normaal gesproken?
Bij mij in de buurt en dan het liefst door de polder. Heerlijk! Het is daar zo rustig en je komt er bijna niemand tegen. Bovendien is het uitzicht altijd erg mooi, vooral als de zon schijnt. Als ik bij mijn vriend in Maastricht ben, ga ik daar ook hardlopen.

Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?
Door het bos in Zeeland, dat was echt gaaf! We kwamen zelfs wilde herten tegen onderweg.

Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?
Ik ben pas een paar maandjes bezig met hardlopen, dus heel veel ervaring heb ik nog niet. Het grootste drama dat ik onderweg heb meegemaakt is dat mijn telefoon uit is gevallen. Nou, dat valt wel mee qua drama geloof ik!

Heb je al wel eens een wedstrijd gelopen? Wat was je eerste wedstrijd?
Nee nog niet, maar ik heb me al wel ingeschreven voor de Singelloop in Breda. Deze is pas begin oktober, dus ik heb nog even om te trainen. Ik heb me trouwens ingeschreven voor de 5K en ik heb het Start to run programma al bijna afgemaakt, dus die 5K komt wel goed denk ik!

Als je al een wedstrijd hebt hardgelopen, wat is de mooiste wedstrijd die je ooit gelopen hebt?
Niet van toepassing op mij dus!

Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptraining te ondersteunen?
Ja, ik sport thuis waar ik vooral veel Blogilates video’s op YouTube doe. Ik probeer mijn benen, buik en rug een beetje te trainen. Dit zou ik wel vaker mogen doen eerlijk gezegd. 

Wie of wat is jouw grootste inspiratie op hardloopgebied?
Sowieso Annemerel. Door haar ben ik begonnen met hardlopen. Verder wordt ik ook erg gemotiveerd door al jullie lieve berichtjes op Instagram als ik weer een hardloopfoto heb geplaatst. Zo lief! Het feit dat er mensen meekijken motiveert me extra hard.

Wat is jouw top 5 powersongs?
Ik stel niet zelf mijn muziek samen als ik ga hardlopen, dat heeft de Belgische Evy al voor me gedaan. Niet dat ik daar altijd even blij mee ben, want het zijn steeds een beetje dezelfde nummers en soms zijn er ook hele langzame nummers bij. Waar ik altijd heel veel energie van krijg is van Grown Woman van Beyoncé en verder gewoon fijne up tempo top 40 nummers met een lekkere beat. 

Wat is de langste afstand die je ooit gelopen hebt?
Volgens mijn Endomondo app is dat 4,58 kilometer. Nog eventjes en dan haal ik de 5K! 

Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?
Mijn grootste doel is om door te zetten. Ik ben nu bezig met Evy, maar ook dat heeft ooit een einde. Mijn eerste doel is natuurlijk de Singelloop van Breda te lopen.

Hierbij tag ik mijn medehardloop bloggercollega’s Anne, Joni, Suzanne, Jennifer, Sophie en alle andere lieve meiden die hem over willen nemen!

Liefs van Tedje

Volg:

13 Reacties

 1. 22 mei 2014 / 07:40

  Aaah wat heb je het gaaf ingevuld! Ik geniet dan ook oprecht met je mee als je gaat hardlopen en ben zo blij dat het goed lukt en je zo sprongen vooruit maakt! Heel leuk om te zien en te lezen deze tag <3

 2. 22 mei 2014 / 08:51

  Leuk om te lezen, zo motiverend om hardloop verhalen bij anderen te lezen :)

 3. 22 mei 2014 / 10:01

  Je hebt ‘m leuk ingevuld! En dat je nog maar twee maanden bezig bent; super! En lief dat je mij hebt getagd :-) Wie weet helpt het weer voor motivatie, hopelijk ben ik van het weekend weer helemaal beter en kan ik nog twee keer rennen voor de Ladiesrun (aaaah!).

  • Tedje
   Auteur
   22 mei 2014 / 15:42

   Oooh wat spannend dat je aan de Ladiesrun mee gaat doen! Alvast super veel succes en ik kijk uit naar jouw ingevulde tag!

 4. 22 mei 2014 / 15:26

  Echt leuk ingevuld! En gaaf dat je nu zo veel aan hardlopen doet. Ik heb zelf een goede conditie door sporten maar ik denk dat ik toch maar eens ga hardlopen;)

 5. 22 mei 2014 / 16:42

  Súperknap van je, veel respect heb ik hiervoor :)
  Ik sport ook sinds kort, maar dan bij Curves. Hardlopen is me nog niet gelukt, ha ha. Niets voor mij ben ik bang!

 6. 22 mei 2014 / 17:38

  Leuk om te lezen! Ik train ook mijn been-, bil- en buikspieren met de filmpjes van Blogilates. Ik heb het gevoel dat dat er voor zorgt dat ik me beter voel tijdens een run.

 7. 22 mei 2014 / 19:46

  Superleuk! Ik herken me echt heel erg in jou, ik was ook echt een ramp in de cooper- en piepjestest haha! Deze TAG staat bij mij ook nog op de planning.

 8. 22 mei 2014 / 20:49

  Deze is leuk!! Ik heb alleen de Running-tag al gedaan en vind ze heel erg op elkaar lijken!

 9. 22 mei 2014 / 22:24

  Super goed dat je het al twee maanden volhoudt en zoveel vooruitgang boekt! Ik weet zeker dat, zoals Annemerel voor jou, jij een motivatie bent voor anderen. Alvast heel veel succes met je eerste 5K!

  • Tedje
   Auteur
   22 mei 2014 / 22:35

   Ah, wat een lieve reactie Lenneke. Dat doet me heel veel goeds!!

 10. 23 mei 2014 / 09:28

  Leuke tag! Ik moet hem ook nog steeds invullen. Ik vind vooral alleen lopen fijn omdat je dan je eigen tempo kunt aanhouden en niet buiten adem raakt door het kletsen!

 11. 23 mei 2014 / 10:59

  Leuke foto’s en de tag heb je erg leuk ingevuld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *