Take a look at my life – hoe kom ik deze dagen door + tips!

We leven in een bizarre tijd. Soms kan ik nog niet helemaal beseffen wat een madness het eigenlijk allemaal is. Omdat iedereen zijn leven opnieuw moet indelen, leek het mij leuk om te delen hoe mijn dagen er momenteel uitzien. Misschien haal je er nog tips uit!

Thuis werken

Het is voor veel mensen de realiteit: thuis werken. Voor mij wel weer even schakelen. Ik werkte hiervoor namelijk alweer meer dan een jaar op een mega gezellig kantoor. Lekker veel aanspraak, gezamenlijk lunchen en gezellige vrijdagmiddagborrels. Dat is nu wel even anders! Inmiddels heb ik mijn ritme wel weer gevonden om thuis te werken. Maar ik vraag me wel steeds af: hoe heb ik het in hemelsnaam 1,5 jaar volgehouden om thuis te werken? Ik zorg ervoor dat ik op tijd opsta, me aankleed alsof ik naar kantoor ga. Als ik in een chill outfit blijf zitten, heb ik het idee dat ik ziek ben namelijk. Meer thuiswerktips nodig? Ik schreef er een tijd geleden een artikel over.

Tip: ik luister vaak mijn eigen samengestelde Chilling on Sunday playlist op Spotify als ik aan het werk ben. 

Wandelen

Nu ik de hele dag binnen zit en geen ‘reistijd’ meer heb naar kantoor, merkte ik al gauw dat het aantal stappen drastisch verminderde. Daarom probeer ik iedere dag twee keer naar buiten te gaan om een rondje te wandelen, zodat ik toch aan ongeveer 10.000 stappen per dag kom. Dat is op sommige dagen best een uitdaging, maar de meeste dagen red ik het makkelijk! Muziek op en gaan! Meestal haal ik dan even een kopje koffie om de hoek om de lokale ondernemers de supporten en ga ik aan de wandel.

Tip: tijdens het wandelen luister ik vaak remixen van Freddy Moreira (te beluisteren via de app van FunX). Heerlijk! Mijn andere wandelmaatjes zijn – uiteraard – Beyoncé en Justin Timberlake. 

Sporten

Ik sportte hiervoor al best veel voor mijn doen, en het lukt best aardig om dit vol te houden! Mijn sportschool maakt filmpjes en schema’s die we kunnen volgen en dat gaat best prima, zo thuis. Ik zie mijn zusje nog wel, dus dan sporten we ook samen in de tuin! We hebben afgelopen week ook voor het eerst weer eens gebokst en dat was echt wel weer even heel lekker. Let’s get fit!

Tip: tijdens het sporten zijn ook de remixen van Freddy Moreira favoriet. Zoek ook eens op Team Rush Hour op Spotify, dan kun je ook hele fijne mixjes vinden! 

Bellen en Facetimen

Bellen jullie ook zoveel de laatste tijd? Nu ik heel weinig mensen zie, bel ik ze maar extra vaak. De wekelijkse bezoekers aan opa en oma met de familie zijn nu ook omgezet in Facetime-momenten en dat gaat eigenlijk erg goed. Zo leuk dat opa en oma ook mee kunnen doen via de iPad! Ik merk dat mensen het heel leuk vinden als je ze onaangekondigd eventjes belt.

Koken

Een van de hoogtepunten van de dag: als ik mag gaan koken! Heel veel anders heb ik toch niet te doen, dus ga ik maar lekker koken voor mezelf. Ik begon met het delen van mijn receptjes op Instagram en daar werd zó leuk op gereageerd dat ik besloot ze te bundelen in een highlight. Ben je op zoek naar kookinspiratie? Ga me dan zeker volgen op Instagram en check de highlight ‘koken’.

Koop lokaal!

Ik had het er net al even over: als ik ga wandelen, koop ik regelmatig een kopje koffie of een broodje bij een van de ondernemers in Breda. Ik merk nu eigenlijk pas hoeveel ik buiten de deur lunch, koffie drink en eet. Ik denk dat het heel belangrijk is om de horeca-ondernemers te steunen, want anders ben ik bang dat er heel veel bedrijven om gaan vallen. Draag ook je steentje bij en koop lokaal.

Puzzelen

Ja, ook ik ben verslingerd geraakt aan puzzelen. Je moet wat, toch? Ik ben inmiddels bijna klaar met mijn tweede puzzel en ik moet zeggen: het is verrassend leuk om te doen. Vaak zet ik een serie op waar je niet zoveel hoeft op te letten (bijvoorbeeld How I Met Your Mother of Friends) en puzzelen maar! Ik had nog een oude Pinokkio puzzel van vroeger van 1000 stukjes en ik heb er nog twee via Marktplaats gekocht.

Films en series kijken

Ik denk dat heel Nederland massaal aan het Netflixen is geslagen, en ik doe er ook aan mee! Netflix, Disney+, Ziggo Movies&Series…. Ik heb het allemaal! Heb je tips nodig voor leuke films en series? Ik schreef een artikel met 14 goede films die je gezien moet hebben op Netflix én 16 series om te bingewatchen op Netflix.

Time to read!

Ik lees altijd al veel, maar nu lees ik nog meer! Soms ben je dat tv kijken beu en ben je toe aan wat anders. Pak eindelijk dat boek eens dat al maanden op je nachtkastje ligt. Muziekje aan en lezen maar! Ben je op zoek naar leuke boeken om te lezen? Neem dan zeker eens een kijkje op Adorablebooks.nl, de website die ik met mijn lieve vriendinnen/collega’s Danique, Yara en Danique run.

Pubquiz

Wat ik ook veel heb gezien: online pubquizzen! Ik ga toevallig vanavond voor het eerst meedoen aan een online pubquiz en ik ben zo benieuwd! Hoe het werkt? Je schrijft je in met een team, maakt een online hangout via Zoom, Google Hangouts of een ander platform. Samen brainstorm je over de antwoorden. Je hebt ook pubquizzen in heuse thema’s, bijvoorbeeld Harry Potter.

Wat doe jij allemaal deze dagen? 

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 11 april 2020 / 10:13

  Slim om zelf zo’n playlist samen te stellen! Ik zet vaak een reeds bestaande playlist op, maar misschien moet ik maar eens wat van m’n favoriete thuiswerkmuziekjes verzamelen. ☺️

  • Tedje
   Auteur
   14 april 2020 / 10:50

   Ja, is echt super fijn! Kun je die playlist gewoon altijd aanzetten en aanvullen :-)

  • Tedje
   Auteur
   14 april 2020 / 10:51

   Het was echt heel leuk moet ik zeggen! Komende week ga ik weer meedoen!

 2. 14 april 2020 / 15:22

  Goed bezig en ben je al begonnen met Outlander ;) dan kan je namelijk wel eventjes vooruit! Echt zo’n geweldige serie.. en hmm ik begrijp je. Momenteel werk ik nog steeds op kantoor, we kunnen hier gelukkig nog steeds door. We proberen namelijk zo vaak mogelijk ons gezicht te laten zien (dit vind mijn werkgever enorm belangrijk in deze tijd)… maar goed verder is koken altijd een fijne bezigheid!

  • Tedje
   Auteur
   20 april 2020 / 08:37

   Oh, daar hoor ik ook altijd goede verhalen over! Toch maar eens aan beginnen als ik niet meer weet wat ik moet kijken… ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *