Take a look at my life: Oktober #3

Take a look at my life: Oktober #3

 photo CollageImage3.png

Another week, another Take a look at my life. Afgelopen week had ik herfstvakantie! Het was tijd voor het horrorklusje van het jaar: mijn kledingkast opruimen en kleding op Marktplaats zetten, maar ik ging ook twee daagjes naar Nijmegen met een vriendin. Kijken jullie mee naar lekker veel foto’s?

Een foto die eigenlijk in de Take a look at my life van vorige week moest staan, maar daar was ik hem vergeten tussen te zetten. Hier zie je mij en Jiami in de  V&D vlog van Sharon. Een supervrolijke still!

Vorige week zaterdag maakte ik samen met mijn zusje en mijn vriend tapas voor een tapas- en movienight! We maakten carpaccio, zalmrolletjes met roomkaas, rolletjes van rosbief met sla en parmezaanse kaas en pesto, stukjes kip, aardappeltjes, stokbroodjes met knoflook, uitjes en tomaatjes. Dat was smullen!

Maandag was ik in een creatieve bui en ik besloot een Halloween look te maken. Hier was ik nog volop bezig met de Sugar Skull look.

En hier was de look af! De tutorial staat inmiddels online.

Nadat ik de look eraf had geboend, was het tijd om mijn kledingkast op te ruimen en de kleding die ik niet meer draag en niet meer leuk vind op Marktplaats te zetten. Geen leuk klusje, maar ik deed het samen met mijn zusje (hey, dat rijmt!) en dat maakte het al een stuk gezelliger. Muziekje aan, opruimen, foto’s maken en go!

 photo IMG_4201.jpg

Maandag ging ik met lief vriendinnetje Romy (die ik al meer dan een jaar niet meer had gezien!!) eten bij Happy Italy in Tilburg. Ik was hier nog nooit geweest, maar oh my, wat was dit lekker! En bovendien erg goedkoop. Deze pasta met tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, rucola en Parmezaanse kaas kostte €5,25. Echt een aanrader! Er zit en Happy Italy in Tilburg en in Rotterdam. Romy en ik waren vroeg gegaan (rond half 6) en toen konden we meteen aanschuiven. Toen we het restaurant uitliepen, zagen we dat er mensen stonden te wachten in de regen. Zorg dus dat je er vroeg gaat eten, want reserveren kan namelijk niet.

You’re so pretty, 060 Confidential van P2! Wel even wennen hoor, dat Sand Style. Je nagels voelen een beetje aan als schuurpapier, maar ik moet zeggen dat dat na een dag ook weer went. Hier kun je de review lezen die ik over de P2 lakjes schreef.

 photo IMG_4205.jpg

Een hele wazige foto, maar hier zie je wel de prachtige glitters die Confidential bevat. Wauw!

 photo IMG_4277.jpg

Ja, het is weer zover! De eerste pepernoten van het jaar zijn in mijn buikje beland. Ze liggen al sinds eind augustus (als het niet eerder is) in de winkel, dus ik heb het nog aardig lang weten te rekken.

We hadden nog een paar plakjes gerookte zalm in de koelkast liggen en ik dacht: hmm lekker op toast met roomkaas!

Afgelopen week heb ik lekker veel films gekeken. Dat was ook nodig, want ik moest even een inhaalslag maken. Ik moet die 125 films dit jaar wel halen! Ik keek samen met mijn zusje Zwartboek. Blijft een mooie film.

Mijn favoriete geurtje van het moment: White Musk Smoky Rose van The Body Shop.

 photo IMG_4283.jpg

Kennissen van mijn ouders hebben appelbomen in de tuin staan en wij kregen een hele lading mee naar huis. Apple, anyone?

Heerlijke salade als lunch gemaakt met tomaat, komkommer en mozzarella. Een beetje dressing erover en klaar!

 photo IMG_4285.jpg

Dinsdag ging ik uiteten met mijn vader en mijn zusje omdat mijn moeder een dagje weg was. Mijn vader vond het leuk om ons mee te nemen, jippie! Het was super gezellig met z’n drieën, we hebben ontzettend gelachen. Ik nam carpaccio (uiteraard..) en als toetje heerlijk kaneelijs met een warme appeltjes en vanillesaus.

 photo IMG_4300.jpg

Donderdag ging ik samen met vriendinnetje Julie een nachtje overnachten in een dorpje vlakbij Nijmegen (Ooij). Het begon al goed (not), want er reden geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch. Daar moesten we toch echt langs als we in Nijmegen wilden komen. Gelukkig ging de broer van Julie richting Nijmegen met de auto (heel toevallig!) en konden we met hem meerijden.

 photo IMG_4301.jpg

Eerste stop? Starbucks natuurlijk.

Ik nam de Pumpkin Spice Latte, en oh wat is die lekker! Ik had die nog nooit geproefd, maar hij past perfect bij deze tijd van het jaar. Daarna dropten we onze koffers in een kluisje op het station en liepen we de stad in. Een beetje winkeltjes kijken en ondertussen natuurlijk heel veel kletsen.

 photo IMG_4305.jpg

De volgende stop was bij De Compagnie aan de Molenstraat. Ik vroeg op Twitter waar we lekker konden gaan lunchen en ik kreeg dit tentje een aantal keer te horen. Ik kon de verleiding niet weerstaan toen ik carpaccio op de kaart zag staan. Het was heerlijk!

 photo IMG_4373.jpg

We hadden nogal aandacht van deze womanizer. Wat een cutie! Hij daagde ons de hele tijd uit en probeerde onze aandacht te trekken. Julie maakte deze leuke collage van onze Duitse vriend. Ik moest meteen denken aan de Laafjes in de Efteling.

Vervolgens liepen we terug naar het station om onze koffers op te halen en pakten we de bus naar Ooij of all places om in te checken in ons hotel.

 photo IMG_4345.jpg

Aangekomen in Ooij!

 photo IMG_4311.jpg

We hadden via het Kruidvat actiekaartjes gekocht van 10 euro per persoon voor een overnachting in een Fletcher hotel. Wij dachten: oh nee, waar zullen we nu toch terecht komen… Het hotel heet De Gelderse Poort en is in jaren ’70 stijl gebouwd. Niet echt een hotel waarvan je denkt: wauw! Maar ja, wat wil je voor dat geld ;)

 photo IMG_4321.jpg

 photo IMG_4322.jpg

De kamer was prima, beter dan we verwacht hadden. Het was schoon en de bedden waren niet eens verschrikkelijk. Het was wel erg gehorig in het hotel, maar daar hadden we ons al op voorbereid. We hadden namelijk al wat recensies gelezen op internet.

 photo IMG_4331.jpg

Toen we hadden ingecheckt en onze kamer hadden bekeken, namen we de bus weer terug naar Nijmegen. Het was namelijk sushi time! We aten sushi bij Sumo, naast de Compagnie aan de Molenstraat.

Oh en wat was het heerlijk! We hebben van de volle 2,5 uur gebruik gemaakt om lekker te smullen. Daarna namen we de bus terug naar ons hotel en keken we op bed een filmpje: The Heat. Ik had hem al gezien, maar Julie nog niet. Een leuke film, echt een aanrader!

 photo IMG_4340.jpg

De volgende dag was het alweer tijd om te gaan. Doei Ooij!

Onze trein had 10 minuten vertraging, waardoor we nog net even tijd hadden om langs de Starbucks te rennen. Met een Pumpkin Spice Latte in de ene hand en onze trolley in de andere hand, sprintten we naar onze trein. Het waren twee super gezellige dagen! Ik heb genoten! Zulke dingen moet ik echt vaker doen. Voor 10 euro overnachten (oké, €12,50, er kwamen nog boekingskosten bij) is geen geld toch?

 photo IMG_4361.jpg

Prachtige herfstkleuren. Binnenkort zullen de blaadjes wel gaan vallen.

 photo IMG_4367.jpg

Toen ik vrijdagmiddag thuis kwam, lag de krant op mij te wachten! Ik ben twee weken geleden geïnterviewd door een journalist van BN de Stem. Vrijdag stond het artikel dus in de krant. Heel leuk om te zien!

 photo IMG_4364.jpg

Binnenkort een foodblog beginnen? Dat zou leuk zijn, maar dat heeft de journalist denk ik verkeerd begrepen. Als ik ooit nog een blog erbij zou beginnen, zou ik een foodblog beginnen, maar daar zijn nog geen plannen voor hoor!

Vrijdag aan het einde van de middag ging ik naar Maastricht, naar mijn vriend. Vanaf Eindhoven kon ik met mijn schoonzusje en schoonmoeder reizen, een stuk gezelliger dan alleen! ’s Avonds keken we een film, heerlijk vrijdagavondje!

Zaterdag kreeg ik deze foto van mijn moeder doorgestuurd. Ik kan de pakketjes pas maandag openmaken, aargh!

Hoe was jullie week? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

19 Reacties

 1. 20 oktober 2013 / 08:20

  Wat gaaf dat je in de krant stond, zo leuk!

 2. 20 oktober 2013 / 09:09

  Leuke week heb je gehad!
  super, dat artikel in de krant!

 3. 20 oktober 2013 / 09:18

  Super dat je in de krant stond! Wat een leuke week had je :-)

 4. Jeanne
  20 oktober 2013 / 09:52

  Fijne week zo, hè Tedje

 5. 20 oktober 2013 / 09:59

  Echt superleuk dat jullie als bloggers elkaar ook meeten!

 6. 20 oktober 2013 / 09:59

  Leuke diary! Lekker veel carpaccio haha, dat heb ik dus nog nooit op. Ben er wel heel benieuwd naar! Leuk, zo’n weekendje weg, en voor zo goedkoop! Dat moet ik ook echt vaker doen, heb nog zoveel van Nederland niet gezien.

  • Tedje
   Auteur
   20 oktober 2013 / 10:10

   Ooh je moet echt een keer carpaccio eten, dat is zo lekker! En inderdaad, zo zie je veel van Nederland als je steeds een andere stad kiest! Echt een aanrader!

 7. 20 oktober 2013 / 10:13

  Wat een leuke foto’s!
  Tof dat je in de krant staat!

 8. 20 oktober 2013 / 11:29

  Superleuke foto’s! En de sushi….omg ziet er heerlijk uit.

 9. Wendy (B)
  20 oktober 2013 / 11:34

  Dat is altijd leuk als je ergens zo leuke contactjes kan doen met kindjes.
  That brightens up your day!

 10. 20 oktober 2013 / 12:15

  je Sugar Skull is goed gelukt! :D en lekker dat eten allemaal <3

 11. 20 oktober 2013 / 12:40

  Superleuke foto’s! Echt een leuk idee, zo’n home made tapas avondje :). En ik vind je halloween look zo gaaf!

 12. 20 oktober 2013 / 12:43

  Wat een leuke week moet je gehad hebben en wat tof dat je in de krant staat!!

 13. 20 oktober 2013 / 13:17

  Ah wat stom dat er weer wat verkeerd staat in de krant, maar het geheel is leuk! Die daagjes weg zien er ook gezellig uit!

 14. 20 oktober 2013 / 13:42

  Hmm De Compagnie is ook echt een lekker tentje!

 15. 20 oktober 2013 / 16:39

  Aaah zoveel pakketjes. Weet je: nu krijg ik ontzettend veel zin in pepernoten en die kun je niet krijgen in België. Argh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *