Take a look at my morning – mijn ochtendritueel

morning routine

Als freelancer heb ik mezelf aangeleerd om iedere ochtend om half 9 achter mijn bureau te zitten om aan de slag te gaan. Maar hoe begin ik mijn dag? In deze blogpost deel ik mijn ochtendritueel met je. 

Omdat mijn eigen baas ben, is het verleidelijk om de hele dag in je pyjama rond te lopen. Echter heb ik gemerkt dat ik daardoor niet productiever word. Ik ga dus gewoon douchen en daarna kleed ik me aan en maak ik me op. Gewoon alsof ik naar mijn werk ga! Ik kan niet functioneren zonder eerst gegeten te hebben. Meestal bestaat mijn ontbijt uit een cracker met pindakaas of een schaaltje yoghurt met muesli. Niet veel bijzonders, maar wel een essentiële maaltijd van mijn dag. Als ik de deur uit moet eet ik snel en staand bij het aanrecht, maar de meeste dagen van de week werk ik thuis op mijn kantoor en dan zorg ik dat ik even rustig een momentje voor mezelf neem voordat ik aan het werk ga.

Maar eerst: koffie

Ik kan me niet voorstellen dat ik vroeger geen koffie lustte. Nu begin ik mijn dag ermee! Ik kan ’s ochtends nogal slaperig zijn, dus een goede kop koffie is een echte must om wakker te worden. Omdat ik nooit om een kopje koffie verlegen wil zitten, heb ik altijd genoeg Senseo pads in huis. Mijn favoriet? De Senseo Classic vind ik zelf de lekkerste voor thuis. Daar kan ik iedere dag weer van genieten!

morning routine1

Lezen, lezen, lezen

Zoals jullie misschien wel weten, lees ik heel graag. Ik maak er alleen de laatste tijd steeds minder tijd voor. ’s Avonds heb ik vaker zin om een serie op Netflix te kijken dan dat ik nog inspannend moet lezen. Mijn oplossing: ik lees ’s ochtends tijdens mijn ontbijt, inclusief kop koffie natuurlijk. Meestal lees ik een paar hoofdstukken. Ideaal, want zo krijg ik mijn boek in een mum van tijd uit, zonder er al te veel tijd mee kwijt te zijn. Wellicht ook voor jou een tip als je meer wil lezen, maar niet goed weet wanneer!

Muziek in de ochtend

Als ik aan het werk ben, heb ik eigenlijk nooit muziek op staan. Ik ben tekstschrijver en als ik muziek luister, ben ik snel geneigd om de tekst mee te typen, dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom zet ik ’s ochtends altijd even een muziekje aan op Spotify. Ik zoek meestal een afspeellijst op met relaxte, morning music. Easy on Sunday doet het altijd goed, net als Coffeehouse.

Als ik mijn ontbijtje opgegeten heb, mijn koffiekop leeg is, mijn hoofdstuk afgelezen is, scroll ik nog even door het nieuws op mijn telefoon. En een rondje op Instagram kan natuurlijk ook niet ontbreken. Daarna ben ik helemaal fris en fruitig en klaar om achter mijn bureau te kruipen en aan de slag te gaan.

Wat is jouw ochtendritueel? 

In samenwerking met Senseo. 

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 14 september 2017 / 12:34

  Herkenbaar, dat van die lyrics typen. Dat heb ik ook al gehad. Ik zet, als ik ’s avonds aan m’n blog werk, weleens een instrumentale Spotify playlist op.
  Toevallig, ik zet nu al een aantal dagen m’n wekker een half uurtje vroeger zodat ik eerst wat kan lezen. Het bevalt me verbazend goed. :-)

  • Tedje
   Auteur
   15 september 2017 / 10:24

   Haha, grappig! En fijn he, ’s ochtends lezen! Het bevalt mij altijd erg goed :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *