Terugblik: 150 Movie Challenge Augustus #1

Terugblik: 150 Movie Challenge Augustus #1

Tumblr_m7ua075qav1rbjecoo1_500_large

Augustus zit er weer op, dat betekent een update van mijn 150 Movie Challenge, want jaa daar ben ik nog steeds mee bezig! Ik ben een ontzettende filmfreak en ik kijk heel regelmatig films. Het leek mij leuk om een lijstje bij te houden met welke films ik allemaal heb gezien, en ik besloot er toen gelijk maar een challenge voor mezelf aan te hangen. Vandaag laat ik aan jullie de leukste films zien die ik in augustus heb gekeken! Klik hier voor een compleet overzicht van alle films die ik dit jaar heb gezien!

10 things I hate about you (1999)

De populaire Bianca Stratford zit met een probleem: een familie-regel, vastgesteld door haar vader, verbiedt haar om uit te gaan of te daten met een jongen voordat haar oudere, rebelse zus Kat (Julia Stiles) dat ook doet. Bianca’s mogelijke vriendjes Cameron (Joseph Gordon-Levitt) en Joey leggen daarom geld neer om de stoere en lugubere Patric Verona (Heath Ledger) te betalen om Kat mee uit te nemen.

Deze film kan ik blijven zien, ook al is het een redelijk oude film. Een ontzettend leuke, romantische komedie. Als je deze nog niet hebt gezien: een aanrader!


21 Jump Street (2012)

Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) haatten elkaar op de middelbare school. Schmidt was de nerd, Jenko de populaire sportieveling. Op de politieacademie komen ze elkaar weer tegen en worden ze beste vrienden. Wanneer ze geslaagd zijn, verwachten ze gelijk aan de slag te gaan om het kwaad te bestrijden. Ze worden echter parkwachters, geen heftige achtervolgingen en schietpartijen dus. Vanwege hun jeugdige uiterlijk komen Schmidt en Jenko terecht bij 21 Jump Street, een undercover project. Ze gaan terug naar high-school om te onderzoeken wie verantwoordelijk is voor het verkopen van de populaire maar gevaarlijke nieuwe drug H.F.S. (Holy Fucking Shit).

Wat een heerlijke film is 21 Jump Street, en dat ligt niet alleen aan hunk Channing Tatum. Het aantal grappen komt in hoog tempo op je af, Tatum en Hill vormen een perfect komisch duo. Alles wat ze zeggen en doen heeft een grappige wending. Johnny Depp komt ook nog even om de hoek kijken, ik denk dat hij de remake van 21 Jump Street niet wilde missen. De film is namelijk gebaseerd op de gelijknamige serie (1987-1991) waar Depp een tieneridool werd.
Ik ga niet al te veel verklappen over de film, dat is simpelweg gewoon niet leuk! Je moet hem echt kijken als je zin hebt om te lachen. Deze film is ook uitermate geschikt om met je vriendje, je date of je broer te kijken. Actie, humor en hottie Channing Tatum, wat wil je nog meer?

The Hunger Games (2012)

Na Harry Potter en Twilight is de wereld toe aan een nieuwe fantasy reeks aan films: The Hunger Games zijn het geworden, gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins.
De zestienjarige Katniss Everdeen leeft in het fictieve Panem, de nieuwe naam van het toaal verwoeste Noord-Amerika in de nabije toekomst. Het rijk is onderverdeeld in districten, waarvan nummer 13 door een opstand compleet verwoest werd. Als straf moeten de overgebleven 12 districten ieder jaar een jongen en een meisje inleveren die deel moet nemen aan ‘The Hunger Games’ ofwel, de Hongerspelen. In deze overlevingsstrijd zal er één iemand overleven. Als Katniss’ kleine zusje wordt aangewezen, biedt Katniss zich gelijk aan om haar plaats in te nemen. Ze moet het opnemen tegen de jongen Peeta.
Een goede, spannende film als je het mij vraagt. Soms vroeg ik me wel af: iedereen had Katniss nu allang kunnen vermoorden, maar ze kwam er telkens merkwaardig goed vanaf. Dat is dan ook het enige minpunt uit heel de film. De locaties zijn goed uitgekozen, de casting is goed en de kleding is ontzettend kunstig.

Heb jij een van deze films al gezien? 

Over een paar dagen zul je deel twee zien van de Movie Challenge augustus!

Liefs van Tedje

 

Volg:

10 Reacties

 1. 1 september 2012 / 08:44

  Ik heb de eerste gezien, de tweede lijkt me ook leuk en The Hunger Games wil ik ook ooit nog wel zien, maar eerst lezen denk ik.

 2. 1 september 2012 / 10:52

  Ik heb uhm 21 jump street gezien! echt een hele leuke film :)

 3. 1 september 2012 / 19:42

  Toevallig heb ik gisteren een deel van 21 Jump Street gekeken, keek hem vrij laat, waardoor ik nauwelijks hardop kon lachen. Oké, deed het wel, maar raakte soms wel even in ademnood. Geweldige film, echt hilarisch!

 4. 2 september 2012 / 12:53

  Allemaal prachtige en leuke films! Ik hou ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *