Terugblik: 150 Movie Challenge Augustus #2

Terugblik: 150 Movie Challenge Augustus #2

115052965451296156_n466ghfx_f_large

Ik heb afgelopen maand zoveel leuke films gezien, dat ik besloot om de Terugblik van de 150 Movie Challenge te verspreiden over twee artikelen. Het eerste artikel hebben jullie al kunnen lezen *klik* en nu is het tijd voor deel twee. Kijken jullie mee naar de leukste films die ik heb gezien in de maand augustus?

The Dark Knight Rises (2012)

Ik vertelde jullie al eerder dat ik helemaal weg was van de eerste Batman film, Batman Begins. In de tussentijd heb ik ook deel twee gezien: The Dark Knight. Toen deel drie, The Dark Knight Rises, uitkwam, wisten mijn vriend en ik niet hoe gauw we na de vakantie de bioscoop in moesten rennen.

De film speelt zich af acht jaar na de gebeurtenissen uit The Dark Knight loopt Bruce Wayne met een stok. Harvey Dent werd een held, hij ging dood en Batman kreeg de schuld en verdween daarna voorgoed. Nu zal Batman toch moeten terugkeren wanneer er een nieuw gevaar Gotham komt treisteren. Hij wordt bijgestaan door Catwoman (Anne Hatthaway). Bijna drie uur lang dendert The Dark Knight Rises over het bioscoopscherm en is daarmee een epische afsluiting van de Batmantrilogie. Ik heb genoten.

IMDB cijfer: 8.8 
Mijn cijfer: 8.5  

Magic Mike (2012) 

Mike Martignano (Channing Tatum) is begin dertig en heeft een heleboel toekomstplannen: hij wil zijn eigen meubelen maken. Helaas krijgt hij geen geld van de bank dus werkt hij overdag als dakdekker en ’s avonds is hij een van de beste strippers in een nachtclub. Op de bouwplaats maakt Mike kennis met de jonge Adam (Alex Pettyfer). Ze lopen elkaar in het uitgaansleven weer tegen het lijf en Mike laat een andere kant van zijn wereld zien: de Magic Mike kant. In een noodsituatie wordt Adam gedwongen het podium op te gaan en clubeigenaar Dallas (Matthew McConaughey) ziet wel iets potentieels in Adam. Hij besluit hem op te leiden en The Kid is geboren.

Toen ik hoorde dat er een biografische film gemaakt werd over Channing Tatum dacht ik gelijk: DIE MOET IK ZIEN. Ik wist dat Tatum model en stripper was geweest voordat hij doorbrak in Step Up, dus dat konden alleen maar goede beelden opleveren! De film heb ik in de bioscoop gezien en het is een genot om naar de ontblote lichamen van knappe jongens te kijken, laten we even eerlijk zijn. Naar deze film moet je écht niet met je vriendje kijken, maar gewoon met een stel vriendinnen. ‘Oeehs’ en ‘aaaahs’ gegarandeerd. Voor een goed verhaal moet je deze film niet kijken, dat zit er namelijk niet echt in. Het is gewoon een leuke, verstand-op-nul-film met erg knappe mannen.

IMDB cijfer: 6.4
Mijn cijfer: 7 

 

P.S. I Love You (2007)

Holly (Hilary Swank) en Gerry (Gerard Butler) vormen een gelukkig jong stel. Wanneer Gerry plotseling overlijdt, is Holly dan ook ontroostbaar. Ze komt haar huis niet meer uit en verwaarloost zichzelf. Haar moeder (Kathy Bates) en vriendinnen weten niet meer tot haar door te dringen en het lijkt erop dat Holly een hele tijd nodig zal hebben om haar verdriet te bewerken. Totdat er op een dag een verrassing voor haar bij de post zit: een brief van Gerry waarin hij haar opdrachten geeft.

Een paar tips als je deze film gaat kijken: kijk de film alleen, doe je comfortabelste kleding aan, maak een grote kop thee met veel koekjes, pak een grote box tissues en zorg vooral dat niemand jou ziet. Ik heb genoten van deze film, ik heb mijn ogen uit mijn hoofd gehuild maar ik heb ook gelachen. Een prachtige film en ik zou hem zo nog tien keer willen zien.

IMDB cijfer: 6.9
Mijn cijfer: 8

Friends with kids (2011)

Jason (Adam Scott) en Julie (Jennifer Westfeldt) zijn al sinds de universiteit best friends. Ze hebben allebei een goede baan en wonen in hetzelfde appartement in New York. Ze spreken vaak af met hun vrienden. Wanneer die vrienden gesetteld zijn en kinderen krijgen, begint het ook te kriebelen bij Jason en Julie. Ze zien echter dat de komst van kinderen  bij hun vrienden niet zo makkelijk gaat in een relatie. Jason en Julie besluiten om samen een kind te verwekken en op te voeden, maar ze voelen niks voor elkaar. Ze houden de relatie platonisch. Op deze manier zijn ze weer vrij om verliefd te worden op een ander.

Een vermakelijke film als je zin hebt in een filmavondje. Ik heb veel gelachen om deze film, maar sommige scènes zijn ook echt blijven hangen omdat ze veel indruk op mij hebben gemaakt. Denk er maar eens over na: je wil kinderen, maar je bent de ware nog niet tegen gekomen en je beste vriend stelt voor om dan maar samen een baby te maken.  Er wordt goed acteerwerk geleverd door Maya Rudolph, Chris O’Dowd, Jon Hamm en Kristen Wiig (de halve cast van Bridesmaids), in tegenstelling tot Jennifer Westfeldt (ook regisseur van Friends with kids), die soms niet zo geloofwaardig overkomt. Ik denk dat het beter was geweest als Westfeldt niet zichzelf de hoofdrol had gegeven, maar Wiig of Rudolph. Desalniettemin was het een leuke film die ik zou aanraden aan mijn vriendinnen.

IMDB cijfer: 6.1
Mijn cijfer: 7 

Heb jij een van deze films gezien? En heb jij nog leuke aanraders die ik kan toevoegen aan mijn lijstje die trouwens al de 100 gepasseerd is?

Much love, Tedje

Volg:

12 Reacties

 1. 5 september 2012 / 09:11

  Het cijfer voor Batman ben ik met je eens! Net gezien en hijs awesome!

 2. 5 september 2012 / 11:12

  Magic mike whohoooo! ;) Ik heb echt genoten bij die film haha!
  Oeh en PS i love you, wat een tranendal was dat toen ik hem keek ;)

 3. 5 september 2012 / 16:01

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien, maar wil ik allemaal wel nog graag zien!!

 4. 5 september 2012 / 18:31

  Ps; I love you. Een dikke 10 voor mij! Wat een prachtfilm is dat, romantisch, lachen, huilen, perfect! Magic mike ben ik erg benieuwd naar. Puur voor de mannen, hoorde dat de film matig is.

 5. Nina
  5 september 2012 / 22:46

  Hier nog wat leuke films:

  Just my luck
  Hairspray
  The confessions of a teenage drama queen
  Loverboy
  Charlie st cloud
  The last song
  New york minute

  En dan de hele nora roberts collectie!

 6. 9 september 2012 / 14:34

  P.S. I Love You is een van mijn lievelingsfilms. Zo zielig en toch zo mooi! Oh, en Batman is fantastisch. Ik denk dat ik die film nog wel 10 keer kan zien zonder ‘m beu te worden :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *