Terugblik: 150 Movie Challenge November

Terugblik: 150 Movie Challenge November

Oh jee. Het gaat erom spannen. De teller staat nu op 132. Zal ik het halen om 150 films te halen? Ik moet écht een dag een film marathon houden om de challenge te halen, maar ik wil het zo graag! Hoe tof zou het zijn om die 150 te halen? Ik heb deze maand een flinke inhaalslag gemaakt, ik heb 12 films gekeken. Klinkt niet veel, maar als je het druk hebt, is twaalf films best veel. Kijken jullie mee naar de leukste films die ik de afgelopen maand heb gezien? 

Horrible Bosses

Dale, Kurt en Nick hebben het niet makkelijk op de werkvloer. Dale wordt seksueel geïntimideerd door zijn bazin Julia (Jennifer Aniston), Kurt moet orders aannemen van de coke verslaafde malloot Bobby en Nick werkt zich uit de naad om promotie te krijgen, maar zijn baas heeft hem de hele tijd aan het lijntje gehouden. De maat is vol. Ze besluiten om hun bazen te vermoorden…

Wat een hilarische film is dit! Ik heb me echt kapot gelachen om Dale, gewoon om hoe hij doet en hoe hij praat. Een van de hoogtepunten in de film is moordadviseur Motherfucker Jones (Jamie Foxx). Hij beweert dat hij de mannen kan helpen, terwijl hij zelf nog nooit iemand heeft vermoord. Zeg maar dag tegen je geld heren! Deze film is echt perfect om te kijken samen met je vriend, want deze mannenfilm is ook leuk voor vrouwen. Geen vriend? Geen nood. Ik heb hem samen met mijn vader en zusje gekeken en zij vonden hem ook erg leuk. Ben je benieuwd naar deze film? Check dan zeker even de trailer, die geeft een goede impressie van de film!

En als je alvast even wil lachen, moet je de bovenstaande video even bekijken. Een scène uit Horrible Bosses. HILARIOUS!

The Hangover Part II 

Nog een ‘mannenfilm’! Deze film zag ik voor de tweede keer, en hij blijft gewoon leuk. Phil, Stu, Alan en Doug reizen af naar het exotische Thailand voor de bruiloft van Stu. Na het onvergetelijke vrijgezellenfeest in Las Vegas  (in de eerste film) wat uitliep op een grote ravage kiest Stu nu voor een veilige, ingetogen ‘pre-bruiloft’ brunch. Echter, dingen gaan (weer) niet zoals gepland. What happens in Vegas, may stay in Vegas, maar wat het gezelschap in Bangkok staat te wachten overtreft al hun verwachtingen… Deze film moet je gewoon gezien hebben. Om het aapje heb ik heel hard moeten lachen. Alles is zo overdreven en dat maakt het extra leuk. Ook Mr. Chow zien we natuurlijk weer terug. So looong gayboys!

Music and Lyrics

Alex Flatcher (Hugh Grant) heeft in de jaren ’80 één hit gescoord in een boyband. Zijn dromen zijn in duigen gevallen, terwijl andere leden van de band POP! het wél gemaakt hebben als muzikant. Dan wordt Flatcher gevraagd om een duet te schrijven voor de meest populaire zangeres van het moment: Cora. Binnen een paar dagen, en dat terwijl Flatcher niet eens de songwriter van POP! was. Hij is ten einde raad, totdat hij zijn plantenverzorgster (ja, echt) Sophie (Drew Barrymore) hoort rijmen. Samen vormen ze een gouden schrijversduo, of niet?

Ook al zegt Hugh Grant van zichzelf dat hij alleen maar aandoenlijke klungels kan spelen in romantische komedies, (oke, het is wel echt zo) ik hou van hem. Ik hou van zijn accent alleen al! Heerlijk! Dit is echt een romcom van de bovenste plank wat mij betreft!

Twilight

Ook heb ik deze maanden de eerste 4 delen van The Twilight Saga gezien. Ik had de films namelijk nog nooit gezien, en ik vond het wel eens tijd worden. Ik vond de films niet super goed, maar toch zou ik ze wel aanraden aan mijn vriendinnen om ze te kijken. Het weerwolven geneuzel gaat me een beetje te ver, maar het romantische verhaal tussen Bella, Edward en Jacob vind ik dan wel weer erg interessant. Ik wil zeker de laatste film nog zien!

Welke films hebben jullie de afgelopen weken gezien? En hebben jullie nog tips voor mijn challenge?

Liefs van Tedje

Volg:

19 Reacties

 1. 3 december 2012 / 08:03

  Wauw, jij hebt goed je best gedaan! Maar nu moet je er nog 18 in één maand… Succes! Home Alone 1, 2, 3 :p Music and Lyrics heb ik ook gezien, leuke film is dat. En Twilight natuurlijk!

 2. 3 december 2012 / 11:15

  Oeh de eerste twee heb ik gezien die zijn leeeeeeuk! :D Ik heb mijn challenge heel erg verwaarloosd ^^

 3. 3 december 2012 / 12:54

  Haha, die dude in de auto :D
  Music and lyrics, dat is waar ook… die kan ik nog wel eens een keer kijken!

 4. 3 december 2012 / 13:55

  Je bent goed op weg, succes metdelaatste 18? films
  the hangover is leuk!

 5. 3 december 2012 / 16:01

  Wow 150 films in een jaar tijd? Dat is echt knap!!

 6. 3 december 2012 / 16:12

  Oeeeh inderdaad spannend, ik hoop zo voor je dat je het gaat halen! De laatste twilightfilm moet je zien, die is mooi!

 7. Esmée
  3 december 2012 / 16:24

  Ik weet al wat je zult doen als je weer hier bent! haha Succes xxx

 8. 3 december 2012 / 18:32

  Horrible bosses is indd een leuke film!
  Ik zou zeggen, wil je de 18 films nog halen ga dan geen meidenfilms kijken! ze lijken allemaal teveel op elkaar hihi/xx

 9. 3 december 2012 / 20:56

  Wij hebben de afgelopen weken gezien: The Ultimate Spiderman, The Dark Knight, The Dark Knight Rises, Taken 2, The Avenger, Ice Age 4, Resident Evil, Twilight, Harry Potter and the Goblet of Fire, The Notebook, Saving Private Ryan, John Carter, Mamma Mia … Ik geloof dat we vaker buiten de deur moeten gaan. ;-)

  • Tedje
   Auteur
   3 december 2012 / 23:27

   Ik wil Taken 2 en Saving Private Ryan zoo graag zien allebei!

 10. 3 december 2012 / 21:03

  Allemaal erg leuke films! Die van Twilight vind ik persoonlijk ook minder goed, zeker in vergelijking met de boeken!

 11. 4 december 2012 / 00:11

  Hmm.. Nog leuke films.. Even denken..
  Skyfall, de enige bond film die ik écht goed vind!
  LOL , een meidebfilm die aantoont dat een tiener het niet altijd even makkeljk heeft.. Een topfavoriet!

 12. 4 december 2012 / 22:57

  Ik heb ook eens de 150 movie challenge gedaan en zocht het net op, dat was al in 2008!!
  Ik heb hem toen ook belachelijk vroeg gehaald in eind september ofzo, maar toen studeerde ik nog niet en werkte ik ook nog niet haha

  Volgens mij zou ik heel die challenge echt niet meer kunnen halen… Kijk veel te weinig films.

  Aanraders zijn Sint, What to expect when you’re expecting en The Vow.

  Liefs,
  Deborah

  • Tedje
   Auteur
   5 december 2012 / 13:52

   Ik heb toevallig gisteren What to expect gekeken! Was een leuke film inderdaad. The Vow vind ik ook mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *