Terugblik: 150 Movie Challenge September

Terugblik: 150 Movie Challenge September

En weer is er een maand voorbij, dat betekent ook dat we een maand verder zijn in de 150 Movie Challenge. Deze maand heb ik niet bizar veel films gezien: 10 om precies te zijn. Daarmee sta ik nu op 114 films, nog 36 te gaan voor december. Dat moet wel lukken denk ik zo. Maar goed, zijn jullie benieuwd naar de films die ik afgelopen maand heb gezien? Ik laat jullie de leukste zien!

The Prestige (2006)

Deze film zag ik aan het begin van de maand samen met mijn vriend. Zo ongeveer dezelfde cast als Batman, dus mijn verwachtingen waren hoog. The Prestige gaat over de rivaliteit tussen twee goochelaars. Nu zul je denken: goochelaars? Saaaai. Nee, integendeel zelfs. De twee illusionisten concurreren zo erg met elkaar, dat ze op bezoek gaan bij elkaars shows en dat ze volledige trucs verpesten voor elkaar. Bedrog en jaloezie voeren dus de boventoon tijdens hun ontmoetingen die niet alleen gevaarlijk zijn, maar soms zelfs dodelijk. Echt een aanrader als je op zoek bent naar een goede film.

IMDB cijfer: 8,5
Mijn cijfer: 8

The Notebook (2004)

Wat mij betreft een van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Ik denk dat ik deze film al zo’n 10 keer heb gezien, maar hij verveelt nooit. Ik word nog steeds meegesleept in het romantische verhaal van Allie en Noah dat zich afspeelt in de jaren ’40. Allie is op vakantie en daar leert ze de jonge, knappe Noah kennen. Hij heeft geen cent te makken, terwijl Allies familie bulkt van het geld. Allie gaat studeren, Noah verdient 10 cent per uur bij een houtbedrijf. Ze worden ontzettend verliefd, maar aan het einde van de zomer worden ze van elkaar gescheiden. Komen ze nog bij elkaar?

IMDB cijfer: 7,9
Mijn cijfer: 8,7

Going The Distance (2010)

Een leuke en grappige romantische komedie over een lange afstandsrelatie. Garret woont in New York, Erin (Drew Barrymore) in San Fransisco. Ik vind Drew Barrymore altijd leuk, haar acteerwerk kan ik wel waarderen. Gewoon een leuke film om met je zus, je moeder of met je vriendinnen te kijken!

IMDB cijfer: 6.3
Mijn cijfer: 7

Ted (2012)

Ja, deze film moest ik wel zien. Helemaal omdat ik Tedje heet natuurlijk. Ik heb hem in een uitverkochte bioscoopzaal gezien, en oh oh oh wat heb ik moeten lachen! John Bennet wenst op kerstavond op 8-jarige leeftijd dat zijn teddybeer echt was, en dat hij er mee kon praten. Als hij de volgende ochtend wakker wordt, is zijn wens uitgekomen. Ted komt in zijn leven en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Als John een volwassen man is, woont Ted nog steeds bij hem. John heeft een relatie met Lori (Mila Kunis) en zij heeft er nu onderhand wel eens genoeg van.
Wat een ontzettend leuke film is dit zeg! Echt de moeite waard om te kijken.

IMDB cijfer: 7.6
Mijn cijfer: 7.6

Welke films heb jij de afgelopen tijd gezien?

Liefs van Tedje

Volg:

22 Reacties

 1. Joyce
  3 oktober 2012 / 10:17

  The prestige wil ik nog wel een keer zien!

 2. 3 oktober 2012 / 10:45

  Ted is echt een film die ik moet zien! Iedereen heeft het erover haha. Maar ik denk niet dat de film echt iets voor mij is maar ik ben wel erg benieuwd

 3. 3 oktober 2012 / 12:45

  Ik wil Ted erg graag zien, heb er zulke leuke verhalen al over gehoord

 4. 3 oktober 2012 / 13:45

  Ben erg benieuwd naar Ted! Heb Possession gezien en Insidious (horror!), One for the money, Something borrowed en The Invention of Lying (aanrader!)

 5. 3 oktober 2012 / 17:05

  De laatste tijd heb ik niet echt films gekeken, en dat vind ik ontzettend jammer omdat ik dat wel graag doe! De film Ted lijkt me echt geweldig om te kijken :D

 6. 3 oktober 2012 / 20:42

  Ik zou TED best nog wel willen zien, volgens mij is die wel grappig. The Notebook lijkt me ook heel mooi! Heb je zin om elkaar te volgen? Liefs!

 7. 3 oktober 2012 / 21:20

  Jij kijkt echt té leuke films. Goede smaak heb je, haha! Ted is inderdaad echt supergrappig. Going the Distance lijkt me erg leuk, ik houd van Drew Barrymore. Ze speelt altijd zo leuk. En ik heb The Notebook nog nooit gezien….. Heel erg, ik weet het :$

  • Tedje
   Auteur
   4 oktober 2012 / 09:33

   Oooooh die moet je echt zien Joyce!! En wat een lief compliment, dankjewel!

 8. 3 oktober 2012 / 21:40

  Ik hoor dat Ted echt leuk is dus die staat op mijn lijste. The Prestige lijkt me heel goed. Going the distance moet ik maar eens gaan afkijken. (A) Oh My…geweldige film The Notebook.
  Love,

 9. 3 oktober 2012 / 22:20

  De laatste 3 films heb ik ook allemaal gezien en ze zijn idd superleuk!

 10. 4 oktober 2012 / 00:17

  Haha, ik heb zo hard gelachen om Ted in de bioscoop! xD Mark is en blijft sexy, vind hem echt handsome. Misschien moet hij wel een ander kapsel nemen, maar still handsome. Ted.. ja.. ik moet nu al lachen als ik aan een stukje van die film denk. xD

 11. 5 oktober 2012 / 23:32

  Heel leuk artikel! Zelf ben ik ook gek op films, maar ik heb om eerlijk te zijn nog geen van deze films gezien. Ik heb vanavond The Blind Side op tv gezien. Ik kende hem al, maar blijf het een mooie film vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *