Terugblik: Movie Challenge Januari 2012

Terugblik: Movie Challenge Januari 2012

De maand januari is weer voorbij, en dat betekent dat 1/12e deel van het jaar er alweer opzit. Dat betekent ook dat 1/12e deel van de tijd van de Movie Challenge erop zit! Zijn jullie benieuwd hoeveel films ik in januari heb gezien en welke films ik aanraad? Klik dan gauw door.In de maand februari heb ik maar liefst 19 films gekeken. Best veel eigenlijk als je het zo bekijkt! Als ik iedere maand 19 films zou kijken, haal ik de Challenge makkelijk! Elke maand 19 films betekent 228 films in totaal. 150 is mijn goal, en ik hoop zo dat dat gaat lukken. Er zullen natuurlijk maanden komen wanneer ik minder films kijk, bijvoorbeeld in de zomervakantie of tijdens tentamenweken of iets dergelijks. Al met al, 19 films in januari, ik ben best trots!

In januari heb ik een aantal films gezien die ik met jullie wil delen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MuXfLd2xpvk] Als eerste de film Süskind. Süskind is een Nederlandse film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereld Oorlog in Amsterdam. Het gaat over Walter Süskind, een Duitse Jood, eigenaar van een schouwburg.  Hij is vriendjes met de Duitsers en speelt handjeklap met de SS. Hij probeert zoveel mogelijk kindjes van transport naar de concentratiekampen te redden. Het is een ontzettende indrukwekkende film. Er wordt enorm goed geacteerd en je word meegesleept in het verhaal. De film draait nu in de bioscoop. Ik zou zeggen: ga hem zien, want dit is gewoon een hele goede en aangrijpende film.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6hB3S9bIaco] De film The Shawshank Redemption heb ik denk ik al zo’n 6 à 7 keer gezien. Heb jij deze film nog nooit gezien? SHAME ON YOU! Dit is ongeveer de beste film die ooit gemaakt is. The Shawshank Redemption is al een redelijk oude film (1994, toen was ik pas 1 jaar!!). Het verhaal speelt zich af in de gevangenis Shawshank in Amerika. Andy Dufresne wordt veroordeeld voor moord op zijn vrouw en komt in de gevangenis terecht, waar hij al gauw beste maatjes wordt met Red (Morgan Freeman). Al snel blijkt dat Andy de moord helemaal niet heeft gepleegd. Andy wordt maatjes met de corrupte directeur en gaat zijn administratie bijhouden. Meer ga ik niet vertellen, je moet de film gewoon zien!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=IGVpvkMmjK4] Tijd voor een zoetsappige, heerlijke meidenfilm met de prachtige man Patrick Dempsey: Made of Honor. De film gaat over Tom, hij leidt een goed leven en hij is rijk geworden door zijn uitvinding de Coffee Collar (kartonnen rand om Starbucks beker). Hij date graag met vrouwen, maar heeft één beste vriendin: Hannah. Als Hannah naar Schotland gaat, merkt Tom pas hoe erg hij Hannah mist. Dan komt Hannah terug en heeft ze de man van haar dromen ontmoet, de Schotse Colin. Hannah wil dat Tom haar ‘maid of honor’ wordt, haar bruidsmeisje dus. Zal Tom haar nog terugwinnen??

Liefs van Tedje

Volg:

6 Reacties

 1. 1 februari 2012 / 11:02

  Interessante films :-D Made of honor had ik wel eerder van gehoord maar steeds afgesteld om het hoog voorspelbare gehalte.. maarja dat hoeft niet te betekenen dat het minder leuk is om naar te kijken!

  • 1 februari 2012 / 15:47

   Ik raad je echt aan om Made of Honor te kijken! Als je een beetje gecharmeerd bent van Patrick Dempsey is het helemaal een aanrader: meer dan anderhalf uur genieten van deze knappe man!!

 2. 1 februari 2012 / 17:58

  Ik hoop dit weekend naar süskind te kunnen. En Made of Honor ga ik nu downloaden, misschien dat ik hem vanavond wel ga kijken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *