Terugblik: Movie Challenge Juni 2012

 

Wauw jongens, ik moet het even kwijt: ik ben over de helft met mijn movie challenge! Zoals jullie misschien wel weten, ik hou een challenge met mezelf: dit jaar moet ik 150 films kijken. En ik ben gewoon de 75 gepasseerd! Afgelopen half jaar heb ik meer dan 75 films gekeken. Bizar hè? Goed, tijd voor de beste films die ik afgelopen maand heb gezien. Kijken jullie mee?

Van de 12 films die ik afgelopen maand heb gezien, heb ik er 4 uitgepikt die ik zou aanraden aan anderen, dus ook aan jullie! (Klik trouwens hier voor het lijstje met alle films die ik tot nu toe heb gezien!)

Man on fire

Deze film valt onder crime/drama/thriller. Een spannende, dramatische film met een hoop criminelen erin dus. Dit soort films kijk ik altijd met mijn vriend. Hij vindt dit soort films super leuk, en ik eigenlijk stiekem ook. Man on fire gaat over de Amerikaanse ex-soldaat John Creasy (Denzel Washington) die in Mexico woont. Een oude vriend vraagt hem om als bodyguard te werken voor de jonge Pita,(Dokota Fanning), dochter van rijke ouders. Ze moet beschermd worden, er vinden namelijk heel veel kidnappingen plaats in Mexico. Creasy wil geen hechte band met haar opbouwen, maar dat lukt hem niet. Ze raken bevriend. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is…
Een ontzettend spannende film, deze film had me echt. Ik zat er helemaal in en ik was geboeid. Zeker een aanrader voor iedereen die wel van een beetje actie houdt!

Blind dating

Tijd voor een comedy. Danny (Chris Pine) is een knappe en charmante jongen, maar hijs is blind. Hij is dat al sinds zijn geboorte en hij doet mee aan een riskant experiment dat ervoor zou zorgen dat hij zijn zicht deels terug krijgt. Tijdens de onderzoeken ontmoet hij de Indiase Leeza, verloofd met een Indiase man. Danny’s broer heeft een limousine bedrijf en regelt allerlei afspraakjes voor Danny. Dit zorgt voor hilarische momenten in de film.
Dit is echt een leuke, romantische film met een hoop humor erin! Perfect voor een avondje op de bank met popcorn en cola zou ik zeggen!

 

Batman Begins

Weer zo’n film die ik zelf nooit zou kijken, maar wel met mijn vriend. Eerst was ik niet echt overtuigd van Batman, ik verzette me er altijd een beetje tegen, alhoewel ik Spiderman wel erg leuk vind. Daarom heb ik me uiteindelijk toch maar over laten halen door mijn vriend om Batman Begins te gaan kijken. En WAUW wat is dit een vette film! Er zit zelfs romantiek in!
De film speelt zich af in Gotham City en het gaat over Bruce Wayne. Hij verliest zijn ouders op jonge leeftijd en hij heeft daar tot op heden erg veel moeite mee. Zijn leven is vervuld van wraakgevoelens en hij vlucht naar het Oosten, waar hij in de leer gaat bij de gevaarlijke ninja-leider Ra’s Al-Guhl. Wanneer hij terugkomt in Gotham City wordt de stad geregeerd door criminelen en Bruce besluit een nieuw persoon te worden om de misdaad tegen te gaan: Batman.
Meer ga ik niet zeggen. Als je van dit soort films houdt, heb je hem vast al gezien. Zo niet: het is echt de moeite waard om te kijken! Ik heb nu al zin om deel 2 te kijken!

The Help

De film speelt zich af in de jaren ’60 in Mississippi. Skeeter (Emma Stone) is een blanke vrouw die net als alle blanke kinderen in haar omgeving meer door haar zwarte nanny is opgevoed dan door haar eigen moeder. Skeeter wil maar één ding in haar leven: schrijven. Ze heeft het idee om een boek te schrijven over de zwarte hulpen, omdat ze ziet hoe schofterig haar vriendinnen ’the help’ behandelen. ‘The help’ krijgen zelfs een aparte wc van hun bazen omdat ze enge, overdraagbare ziektes zouden hebben, maar ze mogen wel hun kinderen opvoeden. Dat onderwerp over het boek ligt dus erg gevoelig en is controversieel. Skeeter moet eerst het vertrouwen van de hulpen winnen, zodat ze hun verhaal willen doen. De verhalen tonen een bittere, racistische werkelijkheid en Skeeter wordt gedwongen te kiezen: sluit ze haar ogen voor alle misstanden of heeft ze het lef om haar boek door te zetten?
Dit is een van de mooiste films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Het zware onderwerp rassendiscriminatie trekt me enorm, Emma Stone is een ontzettend goede actrice en het is gewoon een hele ontroerende film. Zakdoekjes in de aanslag!

Heb jij een van deze films wel eens gezien? En heb jij nog aanraders voor mij? 

Liefs van Tedje
Ps. Volg jij mij al op Bloglovin, Twitter & Facebook?

 

Volg:

17 Reacties

 1. 2 juli 2012 / 08:59

  Je moet echt The Vow kijken! Of heb je die al gezien? ;)
  xx Suus

 2. 2 juli 2012 / 12:27

  Wow, al meer dan 75 vind ik echt veel haha. Ik denk dat ik dit jaar niet verder kom dan 10? Blind dating lijkt me trouwens wel leuk. :)

 3. 2 juli 2012 / 13:46

  the help lijkt me echt heel mooi. ik denk dat ik ze allemaal wel ga opzoeken voor op vakantie haha, maar alleen batman begins is niet echt iets voor mij denk ik!

 4. 2 juli 2012 / 16:57

  Wauwwww wat heb je er al veel gezien!! 50/50 en inception zijn aanraders, maar weet niet of je die al gezien hebt ;-)

  • Tedje
   Auteur
   2 juli 2012 / 17:03

   Inception al wel, 50/50 staat al op mijn to watch lijstje! Dankjewel voor de tips! Inception is echt goed!

 5. 2 juli 2012 / 18:55

  Wat heb je al veel films gezien :-) Lijken me leuke films.

 6. 2 juli 2012 / 20:02

  Haha was een grappige challenge. Ik denk dat ik zonder challenge al aan 150 films kom, hou van films kijken. The Help vond ik trouwens ook megajanken en supermooi!

  • Tedje
   Auteur
   2 juli 2012 / 21:56

   Ik kijk ook heel veel films, daarom leek het me leuk om bij te houden welke films ik dan eigenlijk allemaal kijk! :)

 7. 2 juli 2012 / 20:14

  Ik heb deze films nog niet gezien, maar ze lijken me wel erg leuk!

 8. 2 juli 2012 / 20:56

  Man on fire vond ik wel een spannende film!
  The Help moet ik nog steeds zien, thanks for the reminder!

 9. 3 juli 2012 / 18:55

  Ik doe ook mee aan de challenge!! Ik ben alleen iets minder ver :P Ik zat na juni op 55 films. Maar het is nu vakantie.. tijd voor een inhaalslag!! Haha! Blind Date komt op mijn to-watch-list. Op mijn site vind je mijn movie challenge, misschien dat daar nog leuke films voor jou tussen staan :)

  • Tedje
   Auteur
   3 juli 2012 / 19:07

   Daar ga ik zeker even een kijkje nemen! Thanks!

 10. 4 juli 2012 / 12:32

  Haha, 75 films, wooow, that’s a lot! Heb nog geen van deze films gezien maar wil the help toch wel snel in de dvd speler stoppen. Leuke post:)

 11. 4 juli 2012 / 15:41

  Wouwm ypu go girl. The help moet ik nog steeds eens gaan kijken, liefs.x

 12. 11 juli 2012 / 03:07

  The Help heb ik op m’n film-wishlist staan, de rest kende ik nog niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *