Terugblik: Movie Challenge Maart 2012

Terugblik: Movie Challenge Maart 2012


De eerste drie maanden van het jaar zijn alweer voorbij! Ik heb in de maand maart weer een aantal films gekeken (12 om precies te zijn) en ik laat jullie vandaag in deze blogpost zien welke films ik de leukste vond. Kijken jullie mee? 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=I4OKwrnPd9M&feature=fvst] The Girl With The Dragon Tattoo
Mikael Blomkvist is een onderzoeksjournalist en hij wordt gevraagd om een onderzoek te doen naar de verdwijning van een meisje dat volgens veel mensen vermoord zou kunnen zijn. Blomkvists naspeuringen leiden tot steeds meer vragen, totdat mysterieuze computer-hacker en journalist Lisbeth Salander op zijn pad komt. Ze is een getraumatiseerde vrouw met een erg bijzonder uiterlijk: klein, heel mager, tatoeages, piercings. Ze besluiten om samen de zaak te onderzoeken.
Een hele spannende film, zeker een aanrader.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Z_quK9SEGYE] Extremely Loud and Incredibly Close
Dit boek heb ik in het Engels gelezen dus ik was ontzettend benieuwd hoe ze het boek verfilmd hadden. Ik vond het boek ontzettend goed, vond ik de film beter?
Extremely Loud & Incredibly Close gaat over Oskar Schell die zijn vader Thomas (Tom Hanks) verloor op 9/11. In een vaas op zijn vaders kast vindt Oskar een sleutel. Hij gaat op ontdekkingstocht: waar is die sleutel nou toch voor? Oskar is een bijzondere jongen, hij is autistisch.  Ik vind dat de film heel goed in elkaar zit, flashbacks naar de tijd dat zijn vader nog leefde en je ziet de zoektocht van Oskar. Het is een aangrijpende film met prachtige shots van New York, waar het zich uiteraard afspeelt.
Ik vond het boek beter, maar dat heb ik vaak met boeken die verfilmd worden. In de film hebben ze een complete verhaallijn weggelaten, wat ik erg jammer vind. Desalniettemin vind ik het een prachtige film die je echt gezien moet hebben!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RXZY_XRjABs] Dispicable Me
Een animatiefilm, yes I know! Ik dacht eerst dat ik animatiefilms stom vond, maar het tegendeel is bewezen: I LOVE IT! Animatiefilms zitten zo goed in elkaar en ze zijn zo humoristisch, dit kan je gewoon NIET niet leuk vinden. Dispicable Me gaat over een man genaamd Gru. Hij is een superschurk (haha) en hij heeft het plan om de maan te stelen. Hij wordt geassisteerd door honderden kleine, gele minions. Gru probeert een ‘krimpstraal’ te stelen bij een andere schurk: Vector, maar daar komt hij niet zomaar binnen. Hij besluit drie kleine meisjes te adopteren in de hoop dat zij wel naar binnen kunnen. In het begin moet hij niets van de kinderen hebben, maar na een tijdje begint hij om ze te geven. Zal het hem lukken om de maan te stelen? En houdt hij de drie meisjes? Als je daarop het antwoord wil weten, moet je zéker de film kijken. Er zitten hele grappige én schattige dingen in. Echt een aanrader.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V96uhfQ0x9A] A Walk To Remember
A Walk To Remember is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks. Sparks heeft ook The Notebook en Dear John geschreven, en deze twee boeken zijn ook verfilmd. The Notebook en Dear John zijn twee van mijn lievelingsfilms, dus ik besloot om A Walk To Remember ook maar eens te gaan kijken.
De film gaat over twee hele verschillende personen: de ‘saaie’ dochter van de dominee Jamie (Mandy Moore) en de stoere en populaire maar ook verveelde jongen Landon Carter. Landon haalt graag kattekwaad uit, maar op een gegeven moment gaat dat fout. Als straf moet hij aan diverse buitenschoolse activiteiten deelnemen zoals aan de musical, waar ook Jamie aan meedoet. Het is geen voorspelbare film, het verhaal krijgt namelijk nog een wending die je niet verwacht. Ik ga niet teveel verklappen over de film. Als je van romcoms houdt, moet je deze zeker kijken!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=STXvAhrVP0U] We Bought A Zoo 
Deze film draait nog niet in de Nederlandse bioscopen (pas vanaf 19 april).
De film gaat over journalist Benjamin Mee(Matt Damon). Zijn vrouw is een half jaar geleden overleden en nu staat hij er alleen voor: hij moet alleen voor de kinderen zorgen en het gaat hem niet gemakkelijk af. Zijn zoon wordt van school gestuurd en Benjamin besluit hun leven een hele nieuwe wending te geven. Van hun laatste spaargeld kopen ze een vervallen dierentuin. Het opknappen van de dierentuin gaat gepaard met enige hindernissen en ook privé komt er het een en ander om de hoek kijken. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Een prachtige, ontroerende maar ook grappige film over een familie die een ‘zoo’ koopt zonder enig verstand van dieren. Aanrader!

Ben jij benieuwd welke films ik nog meer in maart heb gekeken? Klik dan hier.
Liefs van Tedje

Volg:

7 Reacties

 1. 3 april 2012 / 10:50

  leuke en goeie films heb je gekeken, ben benieuwd welke je nog gaat kijken !
  Ik moet ook maar eens mn moviechallenge gaan bijwerken ^^

 2. lagrenouillejess
  3 april 2012 / 19:18

  A Walk To Remember is één van mijn lievelingsfilms. Het boek heb ik achteraf ook gelezen, en dat vond ik maar niks, veel te ouderwets geschreven.
  Echt zo’n huilfilm.

  En Extremely loud… is ook een prachtige film!
  Voor school moet ik het boek lezen tegen volgende maand.
  En aangezien de film al zo mooi was, denk ik niet dat het boek me teleur gaat stellen.

  • 3 april 2012 / 19:22

   Ik heb inderdaad ook heel erg moeten huilen bij A Walk To Remember… *huil huil*.
   Het boek van ELIC gaat je zeker niet teleurstellen. Ik vond het boek nog mooier dan de film! Veel leesplezier!

 3. 3 april 2012 / 20:08

  A Walk to Remember is echt prachtig. Ik heb heel erg moeten huilen bij deze film en ik vond hem ontzettend mooi. Het liedje Only Hope is één van mijn favoriete liedjes :)

  • 3 april 2012 / 22:06

   Ik heb zo erg moeten huilen! Niet normaal! Ik luister Only Hope non stop, prachtig liedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *