Terugblik: Movie Challenge Mei 2012

Terugblik: Movie Challenge Mei 2012

Bye bye May, hello June! De maand mei is weer voorbij en dat betekent dat we gaan kijken naar de films die ik afgelopen maand heb gezien. Dat waren er niet schrikbarend veel moet ik je vertellen. Ik heb in totaal 11 films gezien en dat betekent dat ik nu op de 69 films sta. Bijna op de helft! Ik lig dus goed op schema. Aan het einde van juni moet ik op de helft zijn en als ik daarna in hetzelfde tempo door ga met films kijken, moet de challenge wel lukken denk ik zo. Kijken jullie mee naar de beste films die ik afgelopen maand heb gezien?

The boy in the striped pyjamas

De Tweede Wereld Oorlog spreekt mij heel erg aan. Ik heb het altijd al interessant gevonden en ik snapte daarom ook niet waarom ik deze film nog nooit had gezien. De film wordt bekeken vanaf de 8-jarige jongen Bruno, de zoon van een commandant van een concentratiekamp. Bruno raakt bevriend met de Joodse jongen Shmuel. In deze film komt het thema ‘wir haben es nicht gewusst’ heel erg goed aan het licht. Als je geïnteresseerd bent in de Tweede Wereld Oorlog en alles wat daar mee te maken heeft, moet je deze film zeker kijken. Het is een heftige en ontroerende film, maar de onwetendheid van Bruno maakt het allemaal een stukje lichter.

This means war 

’s Werelds dodelijkste CIA-agenten zijn onafscheidelijke partners en beste vrienden totdat ze beiden verliefd worden op dezelfde vrouw. Ze waren eens verantwoordelijk voor de ondergang van vijandelijke naties, nu echter gebruiken ze hun onvergelijkbare vaardigheden en een eindeloze reeks van gadgets tegen hun grootste aartsvijand ooit: elkaar.
Een superleuke, hilarische maar ook zeker romantische film met actie (leuk om te kijken met een jongen!). Voor de jongens: Reese Witherspoon en voor de meiden: Chris Pine. Ik heb me laten verrassen door deze film en ik moet zeggen, ik vond hem echt heel erg leuk. Zeker een aanrader.

Easy A

Een heerlijke, échte meidenfilm over een meisje op de middelbare school die de roddel verspreidt dat ze een onenightstand heeft gehad met een onbekende jongen die niet bestaat. Ik ga er niet teveel over zeggen, je moet deze film gewoon kijken. Actrice Emma Stone vind ik ge-wel-dig en het is ook niet verkeerd om naar Penn Badgley (Dan uit Gossip Girl) te kijken! Als je trek hebt in een avondje lekker ontspannen op de bank met een glas cola en een zak popcorn en je bent in je eentje of met vriendinnen: kijk deze film. Lachen gegarandeerd!

Hebben jullie nog leuke films gezien afgelopen tijd die jullie mij aan kunnen raden? Ik sta open voor alles!

Liefs van  Tedje

Volg:

12 Reacties

 1. 2 juni 2012 / 11:17

  This means war heb ik ook gezien! Wat was dat een leuke film, haha. Een perfecte mix van romantiek en humor. Easy A wil ik ook nog zien, ik heb hem al op de computer staan… maar de play knop is nog niet ingedrukt.

 2. 2 juni 2012 / 12:22

  The boy in the striped pyjamas is zo’n mooie film, ontzettend goed gemaakt ook. This means war is een heeeerlijke film, ik heb helemaal dubbel gelegen in de bios!

 3. 2 juni 2012 / 12:50

  Leuke update! Die eerste film heb ik ook gezien de andere twee niet. Easy A lijkt me ook erg leuk!

 4. 2 juni 2012 / 13:26

  oeeh dat zijn leuke en grappige films! Ik vind de eerste film erg mooi maar zo zielig. De tweede film is echt zo grappig haha

 5. 2 juni 2012 / 16:10

  Easy A blijft zooo geniaal. I love Emma Stone!

 6. 2 juni 2012 / 16:25

  Ik heb enkel easy A gezien van deze 3, maar ik heb laatst what a woman wants gezien.
  OOk een echte meiden film
  x Elize

 7. 2 juni 2012 / 18:56

  Bedankt voor je comment op mijn blog, leuk! Dus kom ook even bij jou kijken :-) Ben echt dol op films en ben meteen aan het downloaden geslagen nu ik dit zie:-)

 8. 3 juni 2012 / 01:28

  Ik kijk de laatste tijd veel horror films samen met mijn vriendinnen.
  Dan plannen we een avond en kijken we er drie achter elkaar.
  Leuke films.
  Liefs xxx

 9. 3 juni 2012 / 13:18

  Easy A is echt zooo leuk. Ik ken hem uit mijn hoofd, oops, maar hij blijft leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *