The Astro Poets: over horoscopen en astrologie

Horoscopen en astrologie: de meningen zijn er nogal over verdeeld. Ik ‘geloofde’ er ook niet zo erg in, totdat ik in aanraking kwam met iemand die er écht verstand van heeft en me er meer in ging verdiepen.

De een bladert standaard in ieder tijdschrift direct naar de horoscooppagina, de ander vindt het maar onzin: horoscopen. We worden allemaal in een sterrenbeeld geboren en we hebben daardoor bepaalde eigenschappen. Ik behoor tot de groep die erg openstaat voor astrologie, maar er nog niet heel veel over wist. Natuurlijk wist ik wel dat ik Leeuw ben, maar daarmee was alles wel gezegd.

The Astro Poets

Laatst kocht ik het boek The Astro Poets. The Astro Poets is geschreven door dichters Alex Dimitrov & Dorothea Lasky. In het boek verenigen ze oude kennis over de dierenriem met het moderne leven. The Astro Poets helpen je ontdekken wat er voor jou in de sterren geschreven staat en hoe je dat kunt gebruiken om beter om te gaan met je vriendschappen, je carrière en je zeer gecompliceerde liefdesleven. Dus als je je ooit hebt afgevraagd waarom je Tweelingen-date je niet aan het woord laat, hier vind je het antwoord. En wanneer zal die Schorpioen die om twee uur ’s nachts ‘Ben je nog wakker?’ stuurt, eindelijk de volgende stap willen zetten? Dit boek geeft je de perfecte kennismaking met de twaalf sterrenbeelden en is een bron van herkenning en vermaak voor iedereen. Hét astrologieboek voor de 21e eeuw.

Ik heb het boek al met meerdere mensen doorgespit en er staan echt hele geestige en herkenbare aspecten in. Wat ik vooral heel leuk vind aan The Astro Poets is dat het vlijmscherp is geschreven. Op de voorkant quote Tim Hofman “Eindelijk een boek over sterrenbeelden dat niet idioot is.” En daar kan ik me volledig in vinden. Boeken over horoscopen en sterrenbeelden zijn vaak erg zweverig en ontastbaar. Dat is The Astro Poets niet. De schrijvers vertellen over karaktereigenschappen, waarom relaties tussen twee sterrenbeelden wel werken en andere niet en wat de sterke punten zijn. Maar er staan ook Whatsapp-conversaties in (erg 21e-eeuw!) en muziekafspeellijsten per sterrenbeeld. Leuk om allemaal over je eigen sterrenbeeld te lezen, maar bijvoorbeeld ook over die van je partner, familielid, vriend of vriendin. Een erg leuk boek om cadeau te doen. De hardcover staat bovendien erg mooi op je salontafel of in je boekenkast. En je hebt gegarandeerd gespreksstof als iemand het boek openslaat en gauw naar zijn of haar eigen sterrenbeeld bladert.

Meer over astrologie

Ik ben Leeuw en ik herken me écht in een heleboel dingen uit het boek. Niet alles, maar dat kan ook niet, vertelde astrologe Frankie de Roos me later. Je bent altijd een mix van verschillende sterrenbeelden en dat komt door de stand van de maan en de zon op het moment dat je geboren werd. Ik werd steeds nieuwsgieriger gemaakt door alles wat met astrologie te maken heeft en besloot een afspraak te maken bij Frankie de Roos. Ik gaf mijn geboortedatum, -plaats en -tijd door en op basis daarvan maakte ze een geboortehoroscoop. Een uur lang vertelde ze dingen over karaktereigenschappen, hoe ik met bepaalde situaties omga, wat voor type ik ben, wat voor werk ik zou kunnen doen en hoe ik in relaties met anderen ben. Reuze interessant, want Frankie wist een heleboel héle rake dingen te zeggen. Sinds mijn sessies bij Frankie (ik heb er inmiddels nog een gehad) vind ik astrologie steeds leuker worden en leer ik er ook steeds meer over. Ik had niet gedacht dat ik dit allemaal zo fascinerend zou vinden, maar het is zo bijzonder om te zien dat er zoveel waarheden uit de horoscoop komen.

Als je het leuk vindt kun je contact opnemen met Frankie om ook een sessie te boeken via frankiederoos@planet.nl. Haar praktijk is gevestigd in Drimmelen, Noord-Brabant.

Heb jij iets met astrologie? 

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Miranda Krijnen
  7 oktober 2020 / 17:55

  Superleuk geschreven Tedje, ik ga het boek op m’n verlanglijstje zetten! Wij hebben ook twee keer een sessie bij Frankie de Roos gedaan en dat was heel interessant en ook verhelderend.

  • Tedje
   Auteur
   8 oktober 2020 / 08:41

   Het is echt een aanrader, dat boek! Heel leuk en grappig geschreven. Leuk dat jullie ook bij Frankie zijn geweest, echt zo interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *