The Body Shop Wild Argan Oil

 photo IMG_2307a.jpg

JA! Er is een nieuwe collectie van The Body Shop! Toen een vriendin van me (die bij The Body Shop werkt) me de Wild Argan lijn liet ruiken (zij had al een aantal producten in haar bezit, jaloers!), werd ik letterlijk en figuurlijk wild. Ik wil alles hebben van de Wild Argan lijn. 

 photo IMG_2302a.jpg

Wat is arganolie eigenlijk en waar komt het vandaan?
In het Atlasgebergte in Marokko groeit de arganboom, het enige gebied in de wereld waar deze boom groeit. Lokale Berbervrouwen selecteren de beste noten en kraken deze voorzichtig met de hand. De pitten uit de noten worden langzaam geperst om een zo puur en helder mogelijke olie te krijgen.

Al eeuwenlang gebruiken Berbervrouwen arganolie als traditioneel onderdeel van hun schoonheidsrituelen. Ze voeden hun huid ermee, beschermen hun haar tegen de droge Sahara-winden en de felle zon. Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren zoals linolzuur (een omega-6-vetzuur) en natuurlijke tocoferolen.

Arganolie wordt voornamelijk gebruikt voor het haar, maar nu heeft The Body Shop dus een hele collectie om de olie heen gebouwd. Vandaag laat ik twee producten uit de Wild Argan collectie zien: de Body Butter en de Rough Scrub. Naast deze twee producten heb je ook nog een radiant oil, een bubbling bath, een body lotion, een showergel, een massage soap, een solid oil en een solid oil voor je lippen.

 photo IMG_2300a.jpg

 photo IMG_2303a.jpg

De producten zitten in de verpakkingen die we kennen van The Body Shop: de mooi vormgegeven ronde plastic potten.

 photo IMG_2308a.jpg

Dan nu naar de inhoud, want daar gaat het uiteindelijk om toch? Het is jammer dat er geen geur computers bestaan, want oh wat wil ik de geur graag aan jullie laten ruiken! Ik ben echt helemaal weg van de geur en ik vind hem misschien nog wel lekkerder dan mijn favoriet Shea. En dat zegt héél veel, want mensen die mij goed kennen (en die mijn blog volgen!) weten hoe gek ik ben op de geur Shea van The Body Shop. Wild Argan Oil is een hele zachte geur. Ik kan hem niet goed omschrijven, je moet hem écht gaan ruiken in de winkel!!!

 photo IMG_2311a.jpg

De Body Butter is weer net zo lekker romig en verzorgend als we gewend zijn van de Body Butters van The Body Shop. Ik weet zeker dat dit mijn nieuwe favoriete Body Butter gaat worden die ik op mijn nachtkastje zet om mijn benen en droge plekjes mee in te smeren. Helemaal nu het najaar langzaamaan weer in zicht komt, hoe jammer dat ook is. Mijn huid is al droog, maar wordt dan nog droger en het is dan extra belangrijk om goed te hydrateren.

 photo IMG_2312a.jpg

De scrub heet ‘Rough Scrub‘ maar zo ‘rough’ vind ik hem helemaal niet! Er zitten juist fijne deeltjes in die niet zo super hard schuren op je lichaam. Deze scrub heb ik al lekker veel gebruikt om dode huidcellen mee te verwijderen. Ik begin helaas alweer een beetje te vervellen en mijn zongebruinde huid wordt steeds minder. Jammer, maar het is dan extra belangrijk om je huid goed te verzorgen.

Of ik enthousiast ben over de Wild Argan Oil lijn van The Body Shop? JA! Oh, ik denk dat dit mijn nieuwe favoriete geur gaat worden. I’m in love! Ik krijg ook de hele tijd opmerkingen van: “Wie ruikt er hier zo lekker?” Ik roep dan enthousiast: “JA DAT BEN IK! LEKKER HE? Zijn nieuwe producten van The Body Shop!”

De Wild Argan Oil producten van The Body Shop zijn vanaf nu verkrijgbaar in de winkel en online.

The Body Shop Wild Argan Oil Body Butter – 200ml – €16
The Body Shop Wild Argan Oil Rough Scrub – 200ml – €15

Hebben jullie de Wild Argan Oil producten al geroken in de winkel? 

Liefs van Tedje

Volg:

10 Reacties

 1. 12 augustus 2014 / 08:24

  Lijkt me heerlijk voor in het najaar :)

 2. 12 augustus 2014 / 09:53

  Ik moet echt vaker TBS binnenlopen gewoon om even aan die producten ruiken want die geuren zijn vaak zó geweldig. Strawberries vond ik bijvoorbeeld naar roze dummies (van Fruitella) ruiken, hahaha.

  • Tedje
   Auteur
   12 augustus 2014 / 20:24

   Haha inderdaad waar wat je zegt over Strawberry! En je moet echt vaker binnenlopen, is zo lekker altijd :)

 3. 12 augustus 2014 / 10:07

  Deze lijken me allebei echt super fijn! Ik ben nu wel erg benieuwd geworden naar de geur :)

 4. 12 augustus 2014 / 13:40

  Ik vind deze geur ook echt zaaalig! Ik liep toevallig even langs TBS toen ze deze collectie in die winkel ‘lanceerden’, en ze deden ook gratis henna (owv de collectie). Wou ik even proberen dus nu heb ik een stuk henna op mijn hand! :D

  • Tedje
   Auteur
   12 augustus 2014 / 20:24

   Oh wat leuk! Dat wil ik ook altijd nog een keer laten doen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *