The Sporty Girl Tag

 photo sportygirl.jpg

Door Dagmar werd ik getagd voor The Sporty Girl Tag. Super leuk! Een toepasselijke tag, want morgen loop ik mijn eerste hardloopwedstrijd! En ik ben al wel een beetje zenuwachtig hoor.. Ik hoop dat alles goed gaat :)

Wat voor sport beoefen je?
Op dit moment doe ik eigenlijk alleen nog aan hardlopen. Een paar maanden geleden begon ik vol goede moed aan thuis sporten, maar dat hield ik helaas niet zo lang vol als ik zou willen. In het begin vond ik het leuk en ging het ook goed, maar het is zo moeilijk om jezelf steeds weer bij elkaar te pakken om in je kamertje te gaan lopen springen en doen. Nu loop ik dus alleen nog hard twee keer in de week en probeer ik steeds 5K te lopen. Ik wil wel nog iets anders erbij doen, maar ik weet nog niet precies wat. Ik heb een hele tijd groepslessen gevolgd bij een sportschool en dat vond ik echt heel erg leuk om te doen. Dat vond ik helaas echt te duur waardoor ik daarmee ben gestopt. Misschien moet ik maar gewoon wat buik- en rugspier oefeningen gaan doen thuis of misschien moet ik me eens inschrijven voor een bootcamp?!

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?
Nu ik alleen nog aan hardlopen doe, komt dat ongeveer neer op 1,5u per week. Als ik het zeg lijkt het zo veel: twee keer in de week hardlopen, maar ik ben er steeds maar een half uur tot drie kwartier mee weg. Ah, deze tag is helemaal niet leuk, haha!

Ben je meer een cardio meisje, of juist meer van krachttraining, of helemaal zen met balansoefeningen?
Op dit moment vind ik cardio echt heerlijk, maar ik moet zeggen dat ik balansoefeningen ook altijd heel leuk vind om te doen. Misschien moet ik dat maar weer eens oppakken. Krachttraining is niet echt iets voor mij, ik heb namelijk niet echt kracht. I know, daar is krachttraining ook voor bedoeld. Misschien moet ik dat ook maar weer eens gaan oppakken. Conclusie van deze tag invullen is denk ik: alles gaan oppakken ;)

Sport je liever alleen of met anderen samen?
Eigenlijk sport ik het liefst met anderen, want dat motiveert meer. Helaas is er niemand die met me mee wil trainen de laatste tijd, dus moet ik alles alleen doen! Best lastig af en toe. Aan de andere kant: je kunt wel gaan wanneer je wil en je kunt je eigen tempo bepalen.

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?
Als ik geen zin hem om te sporten, zeg ik altijd tegen iemand anders dat die persoon tegen mij moet zeggen dat ik moet gaan sporten. Snappen jullie het nog? Ik app vriendinnen of mijn vriend en die zeggen altijd: Ted, ga nou! Daarna voel je je weer lekker! Iets op social media zetten helpt vaak ook wel. Ik tweet dan bijvoorbeeld: “Zometeen hardlopen!” Vaak krijg ik dan wel een tweet terug van een volger die me succes wenst en dat doet me altijd goed.

Heb je een sportblunder die je kunt benoemen?
Nee, eigenlijk niet!

Waar kun je je echt aan ergeren tijdens het sporten?
Mannen/jongens die toeteren in de auto als ik aan het hardlopen ben. Ik heb zelfs wel eens meegemaakt dat iemand zijn raam echt opendraaide om te fluiten en te schreeuwen. Niet leuk. Ik kan me ook ergeren aan als kleding afzakt of niet lekker zit, of als het te warm is. Bah wat vind ik dat vervelend.

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon  of een hartslagmeter?
Ik gebruik Endomondo tijdens het lopen en dat was het eigenlijk wel. Ik heb er wel over na zitten denken om een sporthorloge te kopen, maar dat heb ik uiteindelijk toch maar niet gedaan. Ik ben wel fanatiek, maar zo fanatiek nou ook weer niet. Bovendien hangt er ook een behoorlijk prijskaartje aan. Tag in en laat het mij weten, want ik ben erg nieuwsgierig geworden naar jouw antwoorden.

Doe jij ook aan sport? Als je de tag wil overnemen, kan dat natuurlijk altijd. Vind ik leuk!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 13 september 2014 / 13:57

  Aah wat gaaf dat je het hebt ingevuld, superleuk om te lezen! Heeeeel veel succes morgen, ik duim voor je topper! Je kunt het <333

 2. 13 september 2014 / 14:26

  Leuke tag! Ik vind het ook echt vreselijk als ik nagetoeterd / gefluit / gestaard wordt als ik aan het rennen ben. Ja ik ren in een shorts of een strakke legging, ik ben aan het sporten oké, laat me :P Maar verder hou ik wel echt van hardlopen! Ik ben er nog steeds niet over uit of ik het fijner vind om alleen of samen te rennen. Ik denk een balans van die twee :)

  • Tedje
   Auteur
   13 september 2014 / 17:26

   Pff ja ik heb er ook een hekel aan! Ik denk dat inderdaad een afwisseling van de twee perfect is :)

 3. 13 september 2014 / 15:30

  Leuke tag! Dat nafluiten is inderdaad echt belachelijk asociaal! Ik rende een keertje in de buurt van een rotonde, en een groepje jongens in een auto bleven rondjes rijden op die rotonde om me lekker lang na te toeteren.. Echt, wie heeft jou opgevoed?, denk ik dan!

  • Tedje
   Auteur
   13 september 2014 / 17:29

   Oh jak, dat vind ik ook helemaal niks! Die gedachten gaan dan inderdaad ook door mij heen. Aso’s!

 4. 13 september 2014 / 16:19

  Leuke tag! En leuk ingevuld ook! Samen sporten vind ik ook altijd fijner, maar helaas moet ik het ook vaak in m’n uppie doen!

 5. 13 september 2014 / 18:35

  Leuke tag, ik hou van sport maar toch niet zo sportief, woeps!

 6. 14 september 2014 / 02:49

  Leuke tag! Pfoe, hardlopen is niks voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *