Tijdverdrijf in de auto op vakantie

Ik ga dit weekend naar Zuid-Frankrijk en dan zit je toch al snel zo’n 12 uur of misschien zelfs wel langer in de auto. 12 uur klinkt niet zo lang, maar als je er over na gaat denken: wat kun je allemaal wel niet doen in 12 uur?? De eerste paar uren valt het allemaal wel mee, maar dan komt er een moment dat je het toch echt wel beu bent. Vandaag een aantal tips tegen het vervelen tijdens je lange autoreis!

Slapen. Neem een reispilletje in (bijvoorbeeld primatour) en je zult merken dat je héél suf wordt waardoor je lekker in slaap valt. Als je ’s nachts gaat rijden is dat ideaal, je ritme zal niet echt verstoord worden (oke, je kunt niet heel lekker slapen in de auto). De tijd gaat sneller als je slaapt en in no time sta jij in het zuiden van Frankrijk of in het zonnige Spanje.
Films kijken. Als je niet misselijk wordt in de auto, kun je een filmmarathon houden. Misschien heb je wel een portable dvd-speler, een iPad of een kleine laptop waar je je lievelingsfilms op kunt zetten (misschien zit hier een leuke film voor jou tussen!)
Muziek luisteren. Ofcourse! Mijn iPod zal ik zéker niet vergeten om mee te nemen. Zet een relaxed muziekje op en geniet van het uitzicht. Oke, of het uitzicht van die eindeloze, saaie snelweg met honderd tolpoorten. Zorg dat je playlist up to date is zodat je ook niet op je muziek uitgekeken raakt!
Spelletjes doen. Als je met je gezin op vakantie gaat is het op zijn tijd best leuk om ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is…’ te doen. Zorgt voor lachwekkende situaties in de auto! Als je samen met je broer/zus/vriend/vriendin op de achterbank zit kun je ook kleine reisspelletjes meenemen! Heb je een Nintendo DS of iets dergelijks en je wordt daar niet misselijk van in de auto? Spelletjes spelen zou ik zeggen! Best leuk, dat Mario Kart en de tijd gaat er nog eens sneller mee ook. Helemaal leuk als je mede-achterbankgenoot ook een Nintendo DS heeft zodat je samen kunt racen! Een puzzelboekje is ook altijd goed.

Lezen. Als je daar niet misselijk van wordt tenminste. Leg wat boeken neer op de achterbank of neem je E-reader/iPad mee. Als je misselijk wordt in de auto: luisterboeken! Zet er een paar op je iPod of leen ze in de bibliotheek.
Neem een schrijfblok mee. Hierin kun je tekenen, spelletjes doen of schrijven! Misschien vind je het wel leuk om een vakantiedagboek bij te houden: de reis begint al in de auto. Schrijf dingen op die je tegenkomt, grappige situaties in de auto of bij de parkeerplaats. Leuk voor later!
Bezigheidstherapie op de weg. Tel zwarte Ford Ka’s, witte Fiat 500 of rode Mini Coopers. Ga op zoek naar grappige nummerborden, of maak er een spelletje van. Ga eerst op zoek naar het cijfer 1 in een nummerbord. Vervolgens 2, 3, 4… enz. Als je voorbij de 10 bent en twee getallen naast elkaar moet gaan zoeken wordt het lastiger.
Time for some beauty! Doe een mini manicure (zonder de nagellak, want dat is niet zo prettig voor je reisgenoten). Vijl je nagels, duw je nagelriemen terug, verzorg ze en smeer je handen lekker in. Of verzorg je gezicht! Neem een maskertje mee (bijvoorbeeld van die kant en klare maskers die je zo op je gezicht kan leggen! Die kun je kopen bij de Action, ziet er wel een beetje spooky uit, maar so what!) en smeer je huid goed in met een lekkere crème.

Tsja, en wat nou als je misselijk wordt van bovenstaande dingen? Ik kan niet lezen, geen films kijken of naar een beeldscherm kijken zoals naar een gamecomputer. Wat doe ik dan tijdens zo’n lange reis? Proberen te slapen, muziek luisteren, kletsen met iedereen, een klein spelletje doen en naar buiten kijken. Dat is het eigenlijk! Ik ga dit jaar misschien wel beginnen aan luisterboeken, ik heb dat nog nooit geprobeerd. Misschien is het wel iets voor mij!

Ga jij dit jaar een lange autoreis maken? En wat doe jij dan zoal? 
Liefs van Tedje

Volg:

18 Reacties

 1. 13 juli 2012 / 07:12

  Leuke tips! Zelf als ik lang in de auto moet zitten lees ik lekker een tijdschrift (of meer!) of een boek inderdaad!
  Maar zo’n mini manicure is ook een tof idee!

 2. 13 juli 2012 / 07:17

  Leuke tips! Wij gaan 6 uur in de trein, maar met de auto gaan we nooit, haha. Een mini manicure is een tof idee. Films kijken vind ik ook altijd nog een goede oude. Of zoek het boekje vakantieklets eens op, die zag ik pas en zag er zo leuk uit voor in de auto. :p

 3. 13 juli 2012 / 09:23

  Leuke tips, ik ga volgende week vrijdag naar Italië en ik moet ook heel lang in de auto zitten

 4. 13 juli 2012 / 09:42

  Handige en leuke tips. Ik neem altijd een reistabletje, zet films op mijn iPod en ga muziek luisteren.

 5. 13 juli 2012 / 10:41

  Lastig he die lange ritten, audioboeken zijn wel ideaal! Snoepen is een favo tijdverdrijf, niet teveel drinken want dan moet je weer zo vaak stoppen lol ;) Maar het blijft lastig,Ik ga dit jaar voor het eerst met mijn stiefkindjes van 12 en 10 dus heb ook al wat reisspelletjes gehaald, maar broer en zus zijn nogal strijdlustige tiepjes, dus denk dat ik ze flin wat primatour moet geven haha. Ach het is voor het goede doel nietwaar, maarre ik heb zowiezo altijd een pincet bij om mijn wenkbrauwen te doen en een masker is ook een goed plan. Fijne vakantie!

  • Tedje
   Auteur
   13 juli 2012 / 11:59

   Oooh ja wenkbrauwen! Ook een goed idee. En snoepen inderdaad, ga zo meteen nog maar even een snoepzak scheppen bij het Kruidvat haha!

 6. 13 juli 2012 / 11:05

  Bij ons wordt het een busreis waarin veel geslapen zal worden. ook wordt er een film gespeeld savonds

 7. 13 juli 2012 / 11:13

  Oh wat ’n leuke tips! Jammer dat ik niet op vakantie ga… Al ga ik ze zeker proberen te onthouden ;)

 8. 13 juli 2012 / 12:53

  Handige tips! Haha met die auto’s tellen deed ik altijd vroeger. Ik kijk meestal een filmpje, luister muziek of lees een tijdschrift :-)!

 9. 13 juli 2012 / 12:58

  Handige tips! Als ik lang in de auto zit als we bijvoorbeeld op vakantie gaan, dan kijk ik veel films, luister ik muziek en ga ik lekker lezen. Wat trouwens best vreemd is, normaal word ik misselijk als ik onderweg lees, maar op de Franse snelwegen heb ik daar geen last van.
  xoxo

  • Tedje
   Auteur
   13 juli 2012 / 13:23

   Ooh dat is echt super fijn! Als ik één letter lees word ik al misselijk.

 10. 13 juli 2012 / 13:54

  Leuke en handig tips, maar ik ga dit jaar niet op vakantie. Ik zal ze wel onthouden voor de volgende keer.

 11. 13 juli 2012 / 15:56

  Handige tips! Ik heb komende dinsdag en woensdag een lange reis voor de boeg, helaas alweer naar huis, eerst 8 uur op de boot en de volgende dag nog 12oo km naar huis. Jij fijne vakantie!

 12. 13 juli 2012 / 16:47

  Handige tips, ik hou me meestal bezig met een boek. maar ik ben nogal snel autoziek, dus lange reizen zijn niet zo mijn ding :-)

 13. Lise
  15 juli 2012 / 13:50

  Waar kan je gratis films en (nederlandstalige) boeken downloaden voor je ipad?

 14. Jersey Fitsch
  27 augustus 2021 / 11:35

  Ik print altijd achterbank bingo uit het is gwn van de anwb als je het opzoekt kan je het uitprinten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *