Tips: alles wat je moet weten over Instagram Reels

Tips: alles wat je moet weten over Instagram Reels

Instagram Reels. Een van de nieuwste functies van Instagram. Maar wat is het nu eigenlijk? En hoe zet je het in? En misschien wel de belangrijkste vraag: welke content deel je met Instagram Reels? Hier lees je alles over Instagram Reels en geef ik je tips en tricks.

Wat is Instagram Reels?

Instagram biedt je de mogelijkheid om met Reels een video te maken, te editten en meteen te posten. Je kunt de video voorzien van effecten en muziek en in een handomdraai heb jij een leuke video van 15 of 30 seconden geplaatst. Je schiet de video’s die je maakt staand. Je kunt de video’s van tevoren opnemen, of je kunt de shots ter plekke schieten. Je kunt de video’s die je gebruikt gewoon maken met je telefoon.

Ik heb op dit moment de iPhone XS, maar die van mij is inmiddels wel aan vervanging toe na twee jaar. Ik merk dat mijn telefoon mijn spiegelreflexcamera inmiddels heeft vervangen, dus een goede smartphone is voor mij erg belangrijk. Op dit moment ben ik aan het kijken naar de iPhone 12, die een supergoede camera heeft: 2 MP dual camera: ultragroothoek- en groothoeklenzen. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Bovendien heeft de iPhone 12 een functie waardoor je kunt ‘uitzoomen’. Dat zorgt voor een heel tof effect, ook bij het maken van Instagram Reels!

Hoe maak je Instagram Reels?

Reels are taking over Instagram. Je hebt misschien wel gemerkt dat er steeds meer Reels verschijnen op Instagram. Daarom is het extra leuk om ook lekker te gaan experimenteren met Reels. Tik op het plusje bovenin en kies voor de optie Reel. Er verschijnt een scherm waar je meteen mee aan de slag kunt. Links stel je het aantal seconden in (15 of 30), kies je de muziek, de afspeelsnelheid, effecten of stel een timer in voordat je gaat filmen. Heb je al video’s gemaakt? Geen probleem. Deze kun je selecteren als je links onderin op het vierkantje tikt óf door omhoog te swipen. Je kunt de video’s meteen editten en dat gaat echt heel makkelijk. Probeer het maar eens! Als je je Reel af hebt, kun je hem posten. De Reel verschijnt dan in je normale feed, maar ook onder het speciale Reel tabblad. Je kunt ervoor kiezen om de Reel uit je ‘gewone’ feed te halen. Je verwijdert de Reel hiermee niet, maar je maakt hem eigenlijk onzichtbaar. Hij blijft dan wel staan onder het Reel tabblad.

Inspiratie voor Instagram Reels

Wil je graag Instagram Reels maken, maar weet je niet wat je dan moet filmen? Ik snap het helemaal. Geen nood, ik geef je een aantal onderwerpen waar jij direct mee aan de slag kunt.

Maak Reels op vakantie! 
Een super leuk aandenken aan je vakantie of weekendje weg: maak iedere dag een korte Reel! Ik heb dit gedaan toen ik vorig jaar met vriendinnen op vakantie was naar Duitsland en ik kijk deze beelden regelmatig terug. Maak iedere dag 5-6 korte filmpjes en zet deze achter elkaar. Vrolijk muziekje eronder en klaar!

Maandoverzicht
Omdat ik Reels zo leuk vond om te maken én om zelf terug te kijken, heb ik mezelf voorgenomen om in 2021 meer te filmen. Ik maak al best veel foto’s, maar video’s schieten er altijd bij in. Met de video’s die ik nu maak met mijn iPhone, maak ik iedere maand een overzichtvideo. Een soort Take a look at my life, maar dan in 30 seconden. Voor mijn januari video heb ik 20 korte video’s gebruikt en daarmee kun je een heel leuk filmpje van 30 seconden maken. Aan het eind van het jaar kun je alle maandvideo’s achter elkaar zetten en dan heb je een leuk jaaroverzicht. Bekijk hier mijn januari Reel. 

Wandel Reels 
Wandel jij tegenwoordig ook zo veel? Hier kun je ook hele leuke content van maken. Zet je telefoon tegen een boomstam en wandel erlangs, film de omgeving, je voeten, het moment dat je thee inschenkt of een koekje eet. Et voilà, je hebt een leuke Reel! Dat is weer eens wat anders dan die eeuwige wandelfoto in het bos. Voor Welkom in Breda maak ik af en toe ook Reels!

Recepten 
Kook jij graag? Via Reels kun je heel makkelijk korte receptvideo’s maken. Film alle stappen kort en monteer ze achter elkaar. Voeg het recept toe in de beschrijving.

Andere leuke onderwerpen om Reels over te maken: 
– 7 x een leuke winteroutfit
– Behind the scenes: hoe ziet jouw werkdag eruit?
– Workout sessie
– Try-on/shoplog

Volg jij mij eigenlijk al op Instagram

Wil je nog meer tips over Instagram lezen? Dan is dit artikel misschien wel wat voor jou:
Tips en hacks om Instagram Stories leuker te maken 

Dit artikel is een samenwerking

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 15 februari 2021 / 19:36

    Ik vind het ook zo leuk dat ze deze tool hebben uitgebreid :)
    Leuk dat je hier wat meer informatie over geeft, want ik was er nog geen ster in haha..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *