Tips bij het kopen van nieuwe badkleding

De zomer staat voor de deur! In gedachten lig ik al aan het strand in Zuid-Frankrijk onder een parasol met een boek. En daar hoort natuurlijk ook nieuwe badkleding bij. Maar hoe koop je nu het slimst nieuwe badkleding? In dit artikel vind je tips.

Nieuwe badkleding kopen

Zomer betekent bikini’s en badpakken. Ieder jaar vind ik het toch weer leuk om een nieuw setje te kopen. Er komt ieder jaar weer zoveel leuke badmode bij! Ik was al even aan het neuzen geweest bij bikini’s van LASCANA, en daar zitten zoveel leuke exemplaren tussen! Ik ga dit jaar denk ik voor een bikini met een highwaist bikinibroekje. Dit jaar zie je weer lekker veel printjes, maar er is ook genoeg effen badkleding mocht je daar niet van houden. Een trend die ik terugzie zijn de asymmetrische bikini’s, met bijvoorbeeld een bandje over maar één schouder. Leuk als je van wat afwisseling houdt!

Mix & match

Een aantal jaar geleden kocht je een bikinibroekje met een bijpassende top. Tegenwoordig kun je lekker mixen en matchen! Zo kun je super makkelijk zelf je favoriete bikini samenstellen. Heb je een kleurrijke top met print? Daar kun je gerust een broekje in een totaal andere kleur bij kopen. Met een effen broekje in combinatie met een top met print zit je sowieso goed. Het fijne aan een los broekje en een losse top kopen is dat je bij beide items de maat zelf kunt bepalen.

De juiste maat kiezen

Badkleding passen is niet voor iedereen een favoriete bezigheid. Bij mij ook niet. Mijn tip: zorg ervoor dat je verschillende maten bestelt, van zowel het broekje als de top. Dan weet je bijna zeker dat één van de exemplaren goed moet zijn. Niets is zo vervelend als een bikini die te klein of te groot is en dat je vervolgens geen tweede optie meer hebt om een andere maat te passen.

Ben je een bikini of badpak aan het passen? Denk dan aan de volgende punten:

 • Zit hij te strak? Als het ergens knelt, weet je: dit exemplaar is te klein.
 • Kun je erin bewegen? Spring een paar keer om te kijken of alles goed op zijn plek blijft zitten.
 • Schijnt de stof door? Laat iemand anders even aan de achterkant kijken.
 • Voel je je prettig? Dat is het allerbelangrijkst. Een bikini of badpak kan nog zo mooi staan, maar als hij niet lekker zit en je voelt je er niet comfortabel in, weet je dat je de badkleding niet met veel plezier gaat dragen.

Heb jij al nieuwe badkleding gekocht voor deze zomer?

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

 1. 19 juli 2022 / 15:14

  Super mooie bikini zijn het.
  Die blauw vind ik super mooi.
  Hier draag ik meestal een bikini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *