Tips voor een dagje/weekendje Maastricht | verslag

SAM_4329

Een paar weken geleden ging ik samen met een vriendin naar Maastricht. Normaal gesproken kom ik daar omdat mijn vriend er woont, maar nu waren we echt als toerist in de stad. Ik deelde al eerder mijn tips over Maastricht, maar dat artikel is wel aan een update toe. Dit wordt een verslag met een heleboel tips voor een dagje of een weekendje weg naar Maastricht! 

SAM_4123

Voor Travelvalley (waar ik werk) mocht ik een nachtje in Haas op het Vrijthof slapen. Ik besloot mijn lieve vriendin Julie mee te nemen, die pas een keer in Maastricht was geweest. Daar moest verandering in komen! Haas op het Vrijthof ligt midden op het Vrijthof en heeft 6 kamers.We mochten blijven slapen in de Superior Suite, wat een prachtig verblijf!

SAM_4137

De woonkamer met uitzicht op het Vrijthof. Ik werd vooral verliefd op de Lounge Chair van Eames.

SAM_4152

Uitzicht! Niet verkeerd, toch?

SAM_4157

Oh, just chilling!

SAM_4189

We kwamen rond de middag aan en besloten daarna op zoek te gaan naar een leuk plekje om te eten. Onderweg kwamen we Furniture & Café tegen, waar we een kopje thee voor on the go meenamen.

SAM_4191

Binnen staat er van alles en nog wat: van fietsen tot meubilair en gave posters. Erg leuk om eens binnen te snuffelen!

SAM_4219

We liepen door naar Restaurant Bijzonder. Dit leuke en hippe restaurantje ligt net iets buiten het centrum en je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren. Ben je op de gezonde toer? Dan zit je hier goed, want bij Bijzonder werken ze met eerlijke en pure producten. De producten die ze gebruiken komen van lokale boeren en handelaren. De gerechten bestaan voornamelijk uit veel verse groenten, fruit, zaden, noten. Vega of vegan? Hier kun je prima terecht! De sfeer bij Bijzonder is knus en het eten is érg lekker!

SAM_4198

Buiten ziet het er super leuk uit.

SAM_4204

En binnen ook!

SAM_4213

Ik nam Bijzonder Brood met smashed avocado. Super lekker!

SAM_4223

Vervolgens liepen we terug door het stadspark, altijd zo gezellig!

SAM_4229

Leuk om te doen als je in Maastricht bent: een wandeling over de stadsmuur! Je kijkt uit over het park, super mooi.

SAM_4243

Dit lijkt toch net alsof je in het buitenland bent beland? Nee hoor, gewoon in ons eigen kikkerlandje te vinden, midden in de stad van Maastricht, in het stadspark!

SAM_4241

Schattig huis midden in het park.

SAM_4236

Het dal van de Jeker loopt door heel Maastricht heen. Ik heb ooit een stadswandeling gedaan langs de jeker met de familie van mijn vriend en dat was echt super leuk! Deze trip werd verzorgd door de opa van mijn vriend (hij weet héél veel over Maastricht), maar deze stadswandelingen worden volgens mij ook georganiseerd.

SAM_4251

’s Avonds aten we een hapje bij Stadscafé Lure. Als je in Maastricht bent, kun je natuurlijk bij een lekkere Italiaan gaan eten, maar nog leuker is om een echt Mestreechs gerecht te eten: zoervleis. En ik kan je verzekeren, bij Stadscafé Lure kun je heerlijk zoervleis eten. In de zomer is het heerlijk om op het terras te zitten (het lijkt net alsof je dan in Frankrijk bent!). Je kunt hier gezellig lunchen, borrelen en ’s avonds lekker een hapje eten. Je hebt hier ook een uitgebreide bierkaart, dus voor een speciaalbiertje kun je hier ook terecht.

SAM_4253

Good morning Maastricht!

SAM_4259

Even poseren in onze badjassen van Haas op het Vrijthof, we hadden de grootste lol!

IMG_5157

Sunday mornings at the hotel.

SAM_4313

We kregen heerlijk ontbijt, oh wat was dat smullen! Verse broodjes en croissants en beleg met zalm, ham en kaas. Oh, en verse jus d’orange!

SAM_4327

Na het ontbijt pakten we onze koffers in (die we nog even in het hotel mochten laten staan, fijn!) en liepen we weer de stad in. Door het centrum naar het begin van het park. Dit is altijd zo’n mooi plaatje!

SAM_4331

SAM_4337

Uitzicht op de Sint Servaasbrug vanaf de Hoge Brug.

SAM_4344

Een bezoekje aan de mooiste boekenwinkel van Nederland mag ook niet ontbreken: Boekhandel Dominicanen. Het is hier altijd zo prachtig! Ook erg gezellig om achterin een kop koffie te drinken met een lekker taartje erbij bij Coffee Lovers.

Zo, dat was mijn verslag van mijn weekendje als toerist in Maastricht! Erg leuk om een een weekendje echt in de stad door te brengen, want normaal ben ik altijd bij mijn vriend thuis. Als ik in Maastricht ga wonen (lees hier mijn persoonlijke update) ga ik de stad natuurlijk nog veel beter verkennen en nog meer hotspots met jullie delen!

Zijn jullie wel eens een weekendje in Maastricht geweest? 

Liefs van Tedje

 

Volg:

10 Reacties

 1. 21 juli 2016 / 17:33

  Huh, is dit in Nederland? Ik wil zo graag ook meer steden bezoeken in ons landje. Mooie stad!

 2. 21 juli 2016 / 20:02

  Ziet er echt leuk uit! Misschien een keer een bezoekje brengen, wanneer er weer studentenov is ;)

 3. 22 juli 2016 / 05:35

  Wat een mooi park en hotel inderdaad! Ik ben wel vaker in valkenburg geweest maar nog maar een keer in maastricht.

 4. 22 juli 2016 / 19:52

  Mooi! Naar Maastricht ga ik meestal maar één dagje. Toch de moeite om eens wat langer te blijven precies!

 5. Carolien
  22 september 2016 / 23:56

  Een heel leuk verslag, ik woon zelf in Beek en kom weleens tpregelmatig in de stad. Toch weer wat handige en opviel leuke tips gekregen!

 6. Viv
  23 november 2016 / 09:33

  Hier een echt Maastrichts meisje ;-) ken uiteraard (bijna) alle plekjes die je opnoemt en ik kan niks anders dan alles beamen. Echt een heerlijke stad om te winkelen, te borrelen, te eten, te wandelen enz enz enz.

  • Tedje
   Auteur
   23 november 2016 / 23:21

   Leuk, Viv! Mocht je nog tips hebben: die zijn altijd welkom natuurlijk!

 7. Miranda Krijnen
  23 november 2016 / 11:46

  Superleuke tips Tedje, we gaan Maastricht snel eens verkennen!

  • Tedje
   Auteur
   23 november 2016 / 23:21

   Leuk Miranda, alvast heel veel plezier! Het is zo’n mooie stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *