Tips en hacks om leuke Instagram stories te maken

Ik krijg vaak de vraag op Instagram en van vriendinnen: hoe maak jij zulke leuke Instagram stories? Nu wil ik niet braggen over mijn Instagram stories, maar ik wil toch graag mijn tips met jullie delen! 

Apps voor Instagram stories

Sinds kort deel ik recepten op Instagram stories die ik opsla in de highlight KOKEN op mijn feed op Instagram. Ik gebruik hier de app StoriesEdit voor. Verder is de app Unfold ook heel leuk om te gebruiken! Voor mijn werk gebruik ik Canva.com om Instagram stories te maken. Hieronder zie je wat voorbeelden van stories die ik heb gemaakt met apps.

Leuke filters op Instagram Stories

Een nieuwe feature in Instagram is het gebruiken van filters in Instagram Stories. En dan bedoel ik niet Paris, Oslo, Lagos, Melbourne en al die andere filters die je krijgt door te swipen op je foto. Maar dan bedoel ik de filters die je onderaan je scherm kunt kiezen als je een foto gaat maken – dus nog niet hebt gemaakt. De naam van de filter verschijnt bovenin de story, dus als je bij iemand een leuk filter voorbij ziet komen, kun je daarop tikken en het filter opslaan. Dit zijn een aantal filters die ik graag gebruik: Island Vintage 2, Comfort Filter, Midnight Sun, Hygge Preset One en Minimal.

GIF’jes toevoegen

Je kunt je stories heel makkelijk opfleuren met leuke GIF’jes. Hoe? Ga, als je de foto hebt gemaakt, bovenin naar het vierkantje icoontje met de smiley erin. Ga vervolgens naar GIF. Hier zie je al een heleboel leuke GIF’jes staan. Bovenin kun je zoeken op GIPHY. Vaak vind je dan al wel wat je zoekt, maar wil je nog meer leuke GIF’jes vinden? Dan kun je ook zoeken op gebruikersnaam. Leuke gebruikersnamen waar ik altijd op zoek zijn: inspiredbythis, vipapier, ilustralle, gladdest, mikyla, lidiaontheroad, megantje, greendotori, chxrry, minimals. Zo zie je eens wat andere GIF’jes voorbij komen!

Instagram stories bewerken

Natuurlijk kun je ook zelf creatief zijn met Instagram stories. Je hebt al een heleboel tools die je kunt gebruiken om je stories op te fleuren. Hieronder deel ik wat inspiratie wat je allemaal met je stories kunt doen. Ik probeer mijn stories altijd een beetje op dezelfde manier te bewerken, zodat het – hopelijk – een herkenbaar beeld oproept bij mijn volgers. Ik zou mijn stories nog veel effectiever in kunnen zetten (bijvoorbeeld echt een verhaal vertellen in plaats van steeds losse fragmenten delen), maar daar zit eigenlijk geen strategie achter. Ik post gewoon wat ik leuk vind. Dat is het belangrijkste, toch?

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn op Instagram met je stories? Volg je mij eigenlijk al op Instagram?

 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 2 juni 2020 / 22:53

  Ja zo leuk om mee bezig te zijn! Unfold en Canva gebruik ik inderdaad ook altijd!

 2. 20 juli 2020 / 08:08

  • Wat leuk om te weten.
  • Ik zelf gebruik ook zo een App maar dan om alles van sociale media te doen. Vind ik ook een fijne App om te hebben.

  • Tedje
   Auteur
   21 juli 2020 / 11:20

   Graag gedaan! Hoop dat je er iets aan hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *