Tips en inspiratie: kerstcadeaus leuk inpakken

kerst-inpakken-cadeau

Ho ho ho! Het is bijna kerst! Heb jij je cadeaus al ingepakt? Nee? Mooi! Misschien doe je na het zien van deze foto’s namelijk nog wat inspiratie op om je kerstcadeaus leuk in te pakken. 

Cadeaus inpakken. Met een paar details heb je zo al een cadeau op een super feestelijke manier ingepakt. Het begint natuurlijk met cadeaupapier. Ik liep even naar de HEMA (want: vaste adres voor mijn kerstdecoratie) en ik scoorde daar een aantal rollen inpakpapier. Helemaal in de kerstsferen natuurlijk met glanzend rood en wit met kerststerren. Verder gebruikte ik nog inpakpapier (wederom van HEMA) met stippen erop die ik nog had liggen. By the way: dit is geen gesponsord artikel! Ik schrijf er alleen over omdat ik de kerstspulletjes bij de HEMA echt stuk voor stuk geweldig vind, haha!

tips-inpakken-kerst-cadeau

Ik pakte eerst de cadeaus in met de drie verschillende kleuren inpakpapier. Daarna toverde ik mijn doos met versieringen tevoorschijn en deze vulde ik nog aan met katoendraad met gouden details (€1,50) en gouden folie decoratie (€1), allebei bij HEMA.

Iets dat al net wat meer schwung aan je cadeau geeft zijn linten of katoendraad. Je kunt deze op allerlei manieren rondom je cadeau wikkelen. Wissel af, dat is leuk! Gebruik meerdere soorten linten en maak aan het lint een naamkaartje vast. Ik stempelde daarop de naam en dat ziet er meteen al super leuk uit. Daarna pakte ik mijn folie decoratie en ik ging los met sterren, kerstbomen en rendieren die ik op de cadeaus plakte met een beetje lijm. Je kunt ook plakband gebruiken die je even omvouwt waardoor je dubbelzijdig plakband hebt.

cadeau-kerstkerst-inpakken

Eigenlijk heb je helemaal niet zoveel nodig om ervoor te zorgen dat je cadeaus er leuk uitzien. Met twee of drie decoratiedingetjes kom je al een heel eind!

Even een lijstje met decoratiespulletjes die je kunt gebruiken om je cadeautje op te leuken:

 • Linten en katoendraad
 • Naamkaartjes
 • Stempels
 • Stickers
 • Folie decoratie
 • Washitape
 • Denneboomtakjes
 • Rietjes

kerst-inpakken-tipsinpakken-tips-kerst

Het hoeft niet moeilijk te zijn, echt niet! Ik ben helemaal niet creatief aangelegd, en ik krijg het ook voor elkaar om dit in elkaar te flansen. Je kunt natuurlijk helemaal losgaan met zelfgemaakte decoratie, kersttakjes en dat soort dingen, maar voor mij was het gewoon heel simpel: koop een paar leuke dingen bij de HEMA en je hebt in een handomdraai je kerstcadeaus leuk ingepakt. Heb je helemaal geen tijd of zin om je cadeaus in te pakken? Bij HEMA hebben ze ook een heleboel leuke feestelijke tasjes waar je je cadeaus in kunt verpakken. Niet zo leuk als dat je zelf je cadeaus inpakt natuurlijk, maar het is wel een mogelijkheid.

Vind jij het ook zo leuk om je kerstcadeaus op een leuke manier in te pakken? 

Liefs van Tedje

 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 21 december 2016 / 05:34

  Handige tips om kado’s mooi in te kunnen pakken!
  Ik vindt het ook altijd leuk om zelf te doen.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *