Tips: kersttafel versieren

kersttafel-versieren-tips

Ho ho ho! Het is bijna kerst en dat betekent dat je misschien al wel bezig bent met voorbereidingen voor het kerstdiner. Als je je menu hebt samengesteld, kun je ook alvast gaan nadenken over hoe je de tafel leuk kunt aankleden. Vandaag geef ik een paar tips waar je aan kunt denken bij het dekken van je tafel. 

Liggen je kerstcadeaus klaar onder de boom of moet je nog wat inkopen doen? Bij Coolblue vind je een heleboel mooie kerstcadeaus voor de kookliefhebbers onder ons. Op heel veel cadeaus zitten fijne cashback acties, dus dat is helemaal mooi meegenomen! Als je je cadeaus in orde hebt is het tijd om aan het kerstmenu te beginnen. En natuurlijk over aankleding van de tafel. Want eerlijk is eerlijk: hoe leuk is het om daar aandacht aan te besteden, zodat alles er nóg feestelijker uitziet?

Keep it simple

Wil je flink uitpakken met de versiering van je tafel? Dat kan, maar de meest spectaculaire tafels vind ik de tafel waar alles rustig en in balans is. De tafel wordt vaak al druk genoeg met je servies. Ga voor een effen tafelkleed en haal je mooiste borden en bestek uit de kast. Dat zouden al eyecatchers op zich moeten zijn! Zet een mooie kandelaar met kaarsen op tafel en leg stijlvolle en feestelijke servetten op het bord. Kies ook voor een drietal kleuren die je laat terugkomen op je tafel, bijvoorbeeld wit, zilver en groen, of goud, zwart en wit. Als je meer kleuren gebruikt, wordt het vaak al heel druk.

It’s all about the accessories

Wat ik ook een erg leuk idee vind is om boven op de servetten een klein kersttakje te leggen. Dat kan gewoon een takje van een kerstboom zijn, of zoals hierboven: vol met zilveren glitters! Hou je wel van een beetje glitter en glamour (ik wel!)? Leg dan op verschillende plekken op de tafel kleine sterretjes weg. Dat geeft een super feestelijk effect.

Kersttafel on a budget

Wil je niet veel geld besteden aan accessoires voor op je kersttafel? Dat hoeft ook helemaal niet! Leg een paar mooie servetten weg, knip een paar takjes uit je kerstboom en leg wat sterretjes op tafel en alles ziet er al prachtig uit, eerlijk waar! Het hoeft niet veel geld te kosten, laat je creativiteit de vrije loop!

Hoe gaat jouw kersttafel eruit zien? 

Liefs,
Tedje

Dit is een gesponsord artikel 

Advertisement

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 20 december 2016 / 19:57

    Wat een leuk en handig artikel vooral de laatste tip is erg handig! :D Fijne feestdagen alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *