Tips: leuke films die ik de laatste tijd heb gezien

netflix-3

2017 is in volle gang en dat betekent dat er ook dit jaar weer een Movie Challenge gaande is! Voor wie mijn blog nog niet zo lang volgt: vanaf het begin van mijn blogcarrière ga ik een Movie Challenge met mezelf aan. In 2012 keek ik 150 films. In 2016 was dit wat minder: 99 stuks. Dit jaar zit ik ruim over de 50 films heen en in dit artikel deel ik 8 leuke films die ik de laatste tijd heb gezien. Een deel ervan staat op Netflix! 

Lion (2016)

Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Dit waargebeurde verhaal werd opgeschreven in een boek (dat overigens prachtig moet zijn!), maar nu is het dus ook verfilmd. Met in de hoofdrol Dev Patel, ook bekend uit Slumdog Millionaire. De film is opgesplitst in twee delen: eerst zien we het vijfjarige, super schattige jongetje Saroo, zwervend door India. De omgeving en de natuur is een feest om naar te kijken en alles is prachtig vastgelegd. Lion is een ontroerende film en heeft me tot diep in mijn hart geraakt. Houd alvast maar een zakdoekje bij de hand!

Zodiac (2007)

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die eind jaren ’60 in San Francisco huishield. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers. Deze methode en het feit dat hij nooit is opgepakt geeft hem nog altijd een legendarische status.

Deze film is al wat ouder, maar daardoor niet minder goed! Een van mijn favoriete acteurs speelt hierin: Jake Gyllenhaal. Erg spannend en mysterieus, ik vond het een goede film. Aanrader om samen met je partner te kijken!

Ricki & The Flash (2015)

In Ricki and the Flash zien we Meryl Streep in een verrassend nieuwe rol. Ze speelt zangeres en gitarist Ricki Rendazzo, een vrouw die haar gezin in de steek liet in ruil voor een leven als rockster. In deze originele en energieke film keert Ricki terug naar huis om de relatie met haar familie te verbeteren.

Meryl Streep als oude rockster? Dat moest ik zien! Deze film staat op Netflix en is ideaal om te kijken als je zin hebt in een film die lekker wegkijkt. Ik vond hem erg leuk! Heel grappig om Streep in zo’n soort rol te zien.

The Founder (2016)

Ray is een mislukte deur-aan-deurverkoper, maar op de rand van zijn faillissement ontmoet hij de broers McDonald die een succesvol hamburgerrestaurant runnen. Ray ziet meteen het grotere potentieel, maar hij moet nog wel van de broers af.

Een interessante film over de geschiedenis van de McDonald’s! Ik vond het een vermakelijke film. Niet eentje van de hoogste plank, maar wel gewoon leuk om te kijken.

John Wick (2014)

De mysterieuze eenling John Wick heeft zijn verleden als huur moordenaar van de Russische maffia afgezworen en wil niets liever dan in alle rust genieten van zijn luxe leven in New York. Totdat alles wat hem lief is wordt afgenomen door een groep gewelddadige gangsters. Er rest hem nog maar een ding: wraak.

Dit is een echte actiefilm, daar moet je wel van houden. Ik heb hem samen met mijn vriend gekeken en die vond hem heel cool en dat vond ik ook! Er zit nog iets van verhaallijn in (dus niet alleen maar achtervolgingen en schieten) en dat vond ik erg sterk. Inmiddels heb ik ook John Wick 2 gezien, maar die vond ik persoonlijk minder goed.

https://www.youtube.com/watch?v=epCg2RbyF80

Contratiempo (2016)

Een jonge zakenman wordt wakker in een hotelkamer. Deze is van binnenuit afgesloten en naast hem ligt het dode lichaam van zijn minnares. Hij huurt meteen een zeer prestigieuze advocaat in. In een hectische periode van één nacht, proberen ze samen te verduidelijken wat er precies gebeurd is.

Ik heb ademloos en vol verwachting naar deze film gekeken. Tot aan het eind van de Spaanse film was ik geboeid en wilde ik weten hoe het nu precies in elkaar zat. Want het leuke aan deze film is: je weet niet wat er écht is gebeurd. Er komen verschillende scenario’s aan het licht en daarom weet je als kijker niet hoe de moord (en door wie) hij is gepleegd. Deze film staat op Netflix, aanradertje!

Gifted (2017)

Frank Adler is een vrijgezel die zijn hoogbegaafde nichtje, Mary genaamd, opvoedt in een kustplaatsje in Florida. Frank probeert ervoor te zorgen dat Mary een normaal leven kan leiden. Zijn plannen worden gedwarsboomd als zijn moeder de wiskundige talenten van het meisje ontdekt en plannen maakt om Frank en Mary uit elkaar te halen.

Toen ik de trailer zag van deze film wist ik dat ik hem wilde zien! Een prachtig, bijzonder verhaal over een jong meisje dat bizar goed is in wiskunde. Een wonderkind kun je het gerust noemen. Aanrader! Deze film draait vanaf 14 september in de bioscoop.

The Best Of Me (2014)

In het romantische The Best of Me zien schoolgeliefden Dawson (James Marsden) en Amanda (Michelle Monaghan) elkaar na twintig jaar terug tijdens de begrafenis van een oude vriend. Dawson (Marsden) en Amanda (Monaghan) waren onafscheidelijk op de middelbare school, smoorverliefd en beste vrienden. Wanneer de relatie abrupt eindigt, omdat Dawson gedwongen wordt de relatie te verbreken, gaan ze ieder hun eigen weg en verbreken ze elk contact.

Deze film staat sinds vorige maand op Netflix en ik keek hem meteen. Ik heb een zwak voor films van Nicholas Sparks. The Notebook, Dear John, The Lucky One, Safe Haven, ik vind ze allemaal mooi. De films spelen zich eigenlijk allemaal af in het zuiden van de VS, goddelijke man en knappe vrouw uit verschillende klassen worden verliefd op elkaar en er gaat altijd iets fout. Zo ook in deze film. Als je het droog kunt houden tijdens de film, dan ben je wel een tough cookie. Ik heb gehuild vanaf halverwege de film en ik kon niet meer stoppen. Tissue alert!

Welk van deze films wil jij nog graag zien? 

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 26 augustus 2017 / 08:08

  Leuk lijstje! Ik heb er een paar nog niet gezien, dus sla hem even op. Haat het altijd op lang te zoeken naar een leuke film.

 2. 26 augustus 2017 / 08:39

  Mooi lijstje, ik heb ze nog geen van allen gezien! Ik kan dus weer aardig wat op mijn to watch-list zetten.

 3. 26 augustus 2017 / 09:01

  Van dit lijstje heb ik Lion en Zodiac in een ver verleden gezien. Volgens mij hadden we die zelfs gehuurd bij de videotheek.. Ik wil John Wick nog zien en die laatste klinkt goed voor als ik een avondje alleen op de bank zit.

 4. 26 augustus 2017 / 10:05

  Dankjewel voor dit lijstje, want ik mis altijd inspiratie om films te kiezen!

 5. 26 augustus 2017 / 22:28

  Ik weet nooit wat ik moet kijken dus nu heb ik weer inspiratie! Thanks :D

 6. 27 augustus 2017 / 16:12

  Ik heb alle films nog nooit gezien. The best of me heb ik toevallig vanochtend toegevoegd aan mijn lijst!

 7. 28 augustus 2017 / 15:23

  Over ‘Lion’ heb ik al zo veel goeds gehoord! Die moet ik binnenkort toch maar ‘ns kijken. :-)

 8. 28 augustus 2017 / 20:35

  Aah ik heb Gifted toevallig in het vliegtuig gekeken haha! Super leuke film inderdaad :-)

 9. 29 augustus 2017 / 09:41

  Ik heb ze nog geen van allen nog gezien, dus dit lijstje sla ik even op! Dankjewel voor het delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *