Tips om thuis goed en geconcentreerd te werken

We werken steeds meer thuis. Dus het is zaak om ook thuis een fijne werkplek te creëren waar je goed en geconcentreerd aan de slag kunt. Als zelfstandig ondernemer heb je veel voordelen, zoals je eigen tijd indelen en bepalen welke klussen je aanneemt. Maar je bent ook vaak gebonden aan thuis werken. Hier spreekt inmiddels een ervaringsdeskundige, dus ik heb wat tips voor je op een rij gezet. 

Telefoon weg

Misschien wel de grootste afleiding tijdens het werk: mijn telefoon. Even Instagram checken, een whatsapp-berichtje beantwoorden en het laatste nieuws lezen. Voor je het weet heb je weer een half uur van je werkdag gespendeerd op je telefoon. Niet handig! Wil je je echt even focussen? Leg je telefoon in een andere ruimte. 

Snel internet

Goed internet is het halve werk. Wij hebben laatst ons TV en internet pakket geüpgraded naar het allersnelste pakket, en wauw, wat een verschil! Het kost wat extra, maar het is het zó waard. Zeker voor mij als zelfstandig ondernemer: tijd is geld. Dus hoe sneller ik kan internetten en foto’s kan downloaden, hoe beter. Bovendien is het gewoon heel fijn om een goede en snelle verbinding met internet te hebben. Het moet ook zeker geen problemen opleveren als er meerdere mensen tegelijkertijd gebruik maken van dezelfde wifi. Heb jij onlangs nog gekeken naar je TV en internet pakket? Superhandig om een abonnement met TV en internet te combineren. Zo heb je een ruim aanbod aan TV-zenders en heb je altijd wat te kijken. Ontspanning is belangrijk! 

Noise cancelling koptelefoon

Woon je in een rumoerige straat? Zijn ze aan het verbouwen? Of woon je met meerdere mensen samen? Geluid om je heen kan soms héél irritant zijn. Het kost even wat, maar ik weet zeker dat je er heel veel plezier van gaat hebben: een noise cancelling koptelefoon. Als je muziek wil luisteren tijdens het werk de ultieme oplossing. Maar ook als je geen muziek op zet en alleen de noisecancel-functie aanzet, kun je je even afsluiten van de buitenwereld en je taakjes één voor één afvinken. 

Fijne werkplek

Heb je een ruimte over in je huis of appartement? Zorg er dan voor dat je deze inricht als kantoor. Werken aan de keukentafel is gezellig, maar het is ook heel wat waard om op een fijne werkplek te werken met een goede bureaustoel. Ook handig: je computer kunnen laten staan en de deur achter je dichttrekken! Zo is het kantoor echt de plek waar je werkt en de keukentafel of de slaapkamer de plek waar je ontspant. Lees ook: Hoe zorg je voor een goede balans tussen werk en privé?

Eet regelmatig

Het klinkt misschien gek, maar zorg ervoor dat je op regelmatige tijdstippen eet. Als je thuis aan het werk bent, kunnen er (bij mij in ieder geval) twee dingen gebeuren: ik vergeet te eten of ik ben de hele dag aan het snaaien en loop twintig keer naar de koelkast om te kijken of er in de laatste tien minuten iets – op miraculeuze wijze – is aangevuld. Zorg voor een goed ontbijt en een stevige lunch, want voor je het weet ben je chips, koeken en chocolade aan het snacken in plaats van ‘gewoon’ eten. Lunch inspiratie nodig? Klik hier voor lekkere lunchgerechten voor thuis met avocado

In samenwerking met T-Mobile 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *