Tips voor een dagje of weekendje Breda

Tips voor een dagje of weekendje Breda

Breda wordt ‘de parel van het Zuiden’ genoemd, en dat is niet voor niks. Misschien voor de meesten een verborgen parel, want ik heb het idee dat Breda een vergeten stad is, terwijl er zoveel leuke dingen te doen zijn. Ik woon vlakbij Breda, dus voor mij is het altijd vanzelfsprekend geweest. Vandaag geef ik jullie tips voor een dagje of weekendje naar Breda! 

Koffie

Als je aankomt in een stad is het altijd fijn om even uit te rusten van de reis die je achter de rug is. Best way to do that: een kop koffie (of thee natuurlijk) met iets lekkers erbij! Op de Grote Markt zit Doppio, een soort Starbucks. Een gezellig tentje waar je de lekkerste koffie kunt drinken met allerlei smaakjes (vanille, karamel, enz.), maar natuurlijk ook gewoon een gewone kop koffie of cappuccino. Je kunt er ook iets lekkers bijbestellen zoals een muffin, taartje of lekkere koek. Tip? Neem de Italiaanse tosti bij de lunch, erg lekker! Qua zoetigheid zou ik gaan voor een lekker taartje of een muffin.

DE clubsandwich van Zeezicht, oh nom nom! 

Lunch

Zin in een uitgebreide lunch? Ga dan high-tea’en bij Koffie Enzo in ’t Sas, een hip winkelplein verborgen in het midden van het centrum. Daar kun je overigens ook heel leuk shoppen bij het leuke sieraden/tassen winkel Color-Club.
Als ik ga lunchen in Breda kun je me negen van de tien keer vinden bij Zeezicht op de markt, waar ze de heerlijkste Club Sandwiches ooit hebben. Genoeg van het shoppen en zin om even op het terras te zitten? Ga dan op het terras van ’t Hart van Breda zitten op de Grote Markt en bestel nacho’s. O god deze zijn echt  verrukkelijk!

Diner

Zin in goedkoop maar toch lekker? Ik eet graag bij Bruxelles op de Havermarkt. Heerlijke carpaccio en spareribs hebben ze daar! Sushi addict? Bij Sumo op de Grote Markt kun je heerlijk sushi eten, een vast adresje waar ik regelmatig te vinden ben! Wat meer te besteden? Neem dan eens een kijkje bij Parc, een chique restaurant met een lekkere, kleine (en dure!!) gerechtjes. Hier kun je ’s avonds ook lekkere cocktails bestellen! Ook bij Chocolat kun je heerlijk eten.

Bezienswaardigheden

De Grote Kerk op de Grote Markt is sowieso een bezienswaardigheid, wat een mooie kerk is dat. Ook leuk: langs de haven lopen, dan kom je ook langs allerlei leuke huisjes. Als je het leuk vindt kun je ook met een bootje door de grachtjes varen. Het museum MOTI (Museum of the Image) is de moeite waard om te bezoeken als je van moderne kunst houdt. Ze hebben regelmatig een nieuwe collectie. Neem ook zeker een kijkje in het park. In de zomer ligt iedereen daar te chillen op een kleed, dat ziet er altijd zo leuk uit! Verder is het Ginneken een hele leuke wijk om doorheen te lopen met prachtige huizen en je kunt daar ook gezellig op een terrasje zitten. In de drukke binnenstad vind je een Begijnhof, ook leuk om daar eens te gaan kijken even als het Van Coothplein. Verder is het gebouw van de opleiding van de K.M.A. (Koninklijk Militaire Academie) ook mooi om te gaan bezichtigen. Dit gebouw bevindt zich gelijk rechts als je het park uit komt lopen vanaf het station.

Verder kun je erg leuk shoppen in Breda. Ik kan er eigenlijk altijd slagen! De grote ketens zijn er te vinden, maar ook leuke, kleine winkeltjes. Er zijn vooral veel schoenenwinkels, dus als je daar op zoek naar bent is de kans groot dat je een geschikt paar vindt!

Ben jij wel eens in Breda geweest? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 4 juli 2013 / 08:22

  Bedankt voor de tips! Ik heb ze opgeslagen op mijn pc voor het geval ik eens graag naar Breda wil gaan want ik ben er nog nooit geweest! Btw… die clubsandwich ziet er delicious uit!

 2. 4 juli 2013 / 08:48

  Leuk artikel! Ik ben zelf al een paar keer in Breda geweest, ik woon in Limburg dus dat is nog wel te doen. Ook zijn we dit jaar met school naar Breda geweest toen zijn we naar het MOTI museum geweest. Ik vond het wel heel even leuk om te zien, maar eigenlijk was ik snel klaar met rondkijken. Liefs, Esmée

 3. 4 juli 2013 / 09:21

  Breda is een geweldige stad! Ik woon in het Brabant en heb dan ook met enig regelmaat een bezoekje gebracht aan Breda. Leuke winkeltjes, gezellige winkels en leuke cafeetjes :-)

 4. 4 juli 2013 / 11:15

  Wat een leuke tips. Ik ben nog nooit in de stad zelf geweest, maar het lijkt me wel al heel lang leuk. Met deze tips moet ik wel gaan dus :) Het MOTI lijkt me gaaf en met al die cafeetjes die je noemt moet het ook wel lukken. Dankjewel!

 5. 4 juli 2013 / 11:46

  oehhh lijkt me heel leuk om een keer naar breda te gaan!

 6. Marije
  4 juli 2013 / 19:05

  Ik kwam al regelmatig in Breda en sinds kort werk ik er ook! Hele leuke stad!

 7. 4 juli 2013 / 19:55

  ik kwam er regelmatig want mijn ex kwam uit Breda. je kunt er zeker leuk shoppen daar.

 8. 5 juli 2013 / 11:28

  Nog nooit geweest, klinkt wel leuk! Fijn artikel.

 9. 5 juli 2013 / 14:51

  Wat een heerlijk verblijf is dat geweest zo te zien en te lezen. Ik vind Breda erg leuk om te bezichtigen en er te winkelen, het heeft er een beetje de zelfde oude en gemoedelijke sfeer als Haarlem voor mij heeft. :D

 10. 5 juli 2013 / 22:05

  Bedankt voor de tip! Ik ben nog nooit in Breda geweest, woon trouwens in het noorden, maar hou het zeker in gedachten als we weer een weekendje in eigen land weg willen!

 11. Ianthe
  11 juli 2013 / 12:42

  Leuk artikel! Ik woon zelf in België, maar ik woon vrij dicht bij de Nederlandse grens. Breda is maar 45 minuten rijden, dus wij gaan regelmatig een dagje shoppen in Breda, superfijn natuurlijk! Op de een of andere manier kan ik echt niet naar huis zonder schoenen te kopen, haha :D

 12. 27 januari 2015 / 14:51

  Bedankt voor je tips Tedje! Het Moti, zeezicht en ’t hart kende ik al, maar Doppio en Bruxelles moet ik als ik dit lees dus zeker een keer proberen! Ken je de colonie bij hotel de klok al? Daar kan je zó lekker high-tea’en, echt een aanrader..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *