Tips voor een dagje/weekendje Maastricht

Zoals jullie misschien wel weten, woont mijn vriend in Maastricht. Iets meer dan 4,5 jaar geleden ontmoetten wij elkaar op vakantie in Zuid-Frankrijk. Sindsdien reizen we ieder weekend op en neer om elkaar te zien. Het leek mij leuk om jullie wat tips te geven met dingen die je in Maastricht kunt doen als je er een dagje of een weekendje naartoe gaat. 

 photo maastrichta.jpg

Ga met de trein naar Maastricht. Het station ligt op iets minder dan 10 minuten loopafstand van het centrum. Je hoeft maar één straat uit te lopen: recht vooruit de mooie wijk Wyck door en dan de oude brug (Sint Servaasbrug) over. Wyck (spreek uit als Wiek) is een prachtige wijk met mooie panden en dure winkels (denk aan Hermès). Maastricht is niet zo heel groot en alles is makkelijk op loopafstand te doen!

 photo maastricht3a.jpg

Shoppen

Maastricht is een heerlijke stad om te shoppen! Je vindt hier alle grote warenhuizen zoals De Bijenkorf, V&D met Sephora (die er nog maar heel even zit. Als je er bent: sla je slag want Sephora gaat helaas ons land verlaten!), H&M en H&M Beauty (Nieuwstraat). Neem ook even een kijkje bij Hollister in winkelcentrum Entre Deux voor een leuke en bijzondere shopervaring. Entre Deux is sowieso de moeite waard om even doorheen te lopen. Hier is ook een Zara en H&M, maar ook allerlei leuke kleine winkeltjes zoals kookwinkeltjes. Loop ook even door het winkelcentrum Mosae Forum. Daar zit onder andere de Sissy Boy, The Sting en de grote H&M.

Heb je een groter budget? Neem dan een kijkje in de Stokstraat. Daar zijn winkels zoals Kiki Niesten en Lanvin, Gucci, Burberry, Prada en Dior.

Koffie

Tijd voor koffie! Neem absoluut eens een kijkje bij Coffee Lovers (Ruiterij 2). Gelijk na aankomst al zin in koffie? Tegenover het station zit de Douwe Egberts winkel. Is het lekker weer? Ga dan een ijsje eten bij La Luna Rossa (Hoogbrugstraat 45).

Lunch

Van al dat shoppen krijg je natuurlijk hartstikke veel honger. Tijd om te lunchen! Op het Vrijthof bij Basilica. Op bovenstaande afbeelding zie je het broodje dat ik daar altijd neem: carpaccio! Op het Sint Amorsplein bij Lunch & Zo. Let op: ze hebben niet zoveel tafeltjes dus het is daar vaak vol. In de zomer is het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouwenplein sowieso erg leuk om te zitten. Zin om het echte Maastrichtse leven in te duiken? Kijk dan bij Pieke Potloed (Sporenstraat 5).

Diner

Als je de hele dag door de stad hebt geslenterd, heb je ’s avonds reuze honger! Heerlijke tapas kun je eten bij Tapas Y Mas in de Rechtstraat. Niet teveel te besteden? Neem dan een kijkje bij Kiwi (Ezelmarkt 15) waar je ook cocktails kunt drinken. Voor sushi kun je goed terecht bij Sashimi (Helmstraat 8).

Cocktails

’s Avonds is het natuurlijk leuk om nog ergens wat te gaan drinken. Neem eens een kijkje bij Kiwi (Ezelmarkt 15). Daar krijg je heerlijke cocktails voor een klein prijsje (ongeveer vier euro). Ook Basilica is weer leuk om ’s avonds wat te gaan drinken. Ook kun je bij Matuchi terecht, een Marokkaanse lounge waar je ook waterpijp kunt roken.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk is het ook leuk om wat te bekijken als je in Maastricht bent. De stad op zich is al een hele historische bezichtiging, maar ik wil je toch nog een paar tips geven.

 photo Maastricht2a.jpg

Is het mooi weer? Dan is het Stadspark leuk om doorheen te lopen. Ga ook beslist via het trappetje de stadsmuur op. Ook leuk: picknicken in het park. Neem een kijkje bij boekwinkel Selexyz Dominicanen waar je uren rond kunt struinen. Ook de Onze Lieve Vrouwenkerk is de moeite waard. Ben je met de auto? Rijd dan beslist naar de grotten Kazematten. Zin om te varen? Je kunt natuurlijk een boottocht doen op de Maas!

Ben jij al wel eens in Maastricht geweest? 

Liefs van Tedje

Volg:

12 Reacties

 1. 31 maart 2013 / 07:39

  Erg handig! Lijkt me leuk, een weekendje! Lekker shoppen enzo :)

 2. 31 maart 2013 / 09:35

  Wat een leuk artikel! Ik ben er nog nooit geweest..

 3. 31 maart 2013 / 09:46

  love maastricht :D ik ga er elk jaar een keer naartoe met m’n moeder om te shoppen :D

 4. 31 maart 2013 / 16:47

  Ik zou er een keer heen gaan maar toen hoorde ik toch van veel mensen dat het niet leuk was ofzo… Dus uiteindelijk zijn we niet gegaan, maar een keertje shoppen met een beetje lekker weer lijkt me wel erg leuk in Maastricht! Handig artikel!

 5. 31 maart 2013 / 17:02

  Handig artikel! Ik ben nog nooit in Maastricht geweest, maar wil het wel graag een keertje doen.

 6. 31 maart 2013 / 18:36

  Al heeeeeel vaak haha ik woon kort bij Maastricht dus. Kiwi jeah, goed dat je dat erbij hebt gezet haha!

 7. Wendy (B)
  31 maart 2013 / 20:31

  Het is al lang geleden dat ik er geweest ben.
  Toch wil ik er eens teruggaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *