Tips voor je citytrip naar Gent

Ga je binnenkort op citytrip naar Gent? Gent is de perfecte stad voor een heerlijk (lang) weekend weg. In de Belgische stad is er meer dan genoeg te doen en te ontdekken. Daarnaast heeft Gent iedereen wel iets te bieden. Zo is er meer dan genoeg historie en cultuur op te snuiven in de binnenstad en kun je van alles beleven in bijvoorbeeld het voormalige havengebied. In deze blog lees je meer over deze Vlaamse stad.

Historie

Gent is een havenstad, gelegen aan de Leie en de Schelde. De geschiedenis van de stad begint rond het jaar 630, wanneer het gebied wordt gekozen om hier een abdij te bouwen. Door de eeuwen heen groeide Gent uit tot een succesvolle handelsplaats. Hierdoor zijn er in de stad dan ook meer dan genoeg historische bezienswaardigheden zoals de Gravensteenburcht, de Sint-Baafskathedraal, het Patershol, het Belfort en het Groot Vleeshuis te bezoeken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een rondvaart maken over de Leie en naar een audiotour luisteren om meer te leren over de historie van de stad.

Cultuur

Naast de historie van de stad is er ook meer dan genoeg cultuur op te snuiven in Gent. Zo kun je door de hele stad, op onderhand bijna 200 plekken, street art bewonderen. In Gent zijn er inmiddels 32 musea te bezoeken, van historische musea tot kunsthallen. Daarnaast kun je prachtige boetiekjes en hotspots vinden in Gent. Zo ziet de stad er bij nacht sprookjesachtig uit en creëren de gezellige, oude winkelstraten en de imposante, historische gebouwen een prachtig uitzicht.

Culinair

Wanneer je er even tussenuit bent, wil je natuurlijk kunnen genieten van heerlijk eten en drinken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg restaurants Gent te vinden. Van pittoreske restaurants zoals ’t Klokhuys waar traditionele, Vlaamse gerechten worden geserveerd, tot sterrenrestaurants zoals Vrijmoed dat met twee Michelinsterren is bekroond. Daarnaast zijn er ook gezellige cafés en bars te vinden in de stad, waar je van een écht Belgisch biertje of likeurtje kunt genieten.

Gemak

Dat Gent meer dan genoeg te bieden heeft, is nu wel duidelijk. Wat Gent ook zo populair maakt voor Nederlandse toeristen, is het gemak dat de stad biedt. Er zijn namelijk meer dan genoeg accommodaties te vinden voor elk budget en Gent is natuurlijk gemakkelijk te bereiken. Met de auto rijd je in zo’n 3 uur van Amsterdam naar Gent, maar als je de trein naar Gent neemt van NS International duurt dit duurt nog geen 2,5 uur vanaf Amsterdam.

Ben jij al eens in Gent geweest?

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *