Tips zodat je iPhone langer meegaat

Eens in de zoveel tijd is het zover: je moet een nieuwe telefoon. Je hebt hem kapot laten vallen of je moet de batterij zo vaak per dag opladen dat je er gek van wordt. Met deze tips gaat je iPhone langer mee!

Ik heb op dit moment een iPhone 12 met abonnement. Voor mijn eigen bedrijf is een smartphone onmisbaar. In eerste instantie natuurlijk om te bellen en te appen met klanten, maar ik doe zoveel meer met mijn smartphone. Navigeren, muziek luisteren, timers en wekkers zetten.

Maar ook privé gebruik ik mijn telefoon heel veel. Om te Instagrammen, boeken te lezen, Netflix in bed te kijken, maar ook om eindeloos veel foto’s te maken. Waar ik vroeger mijn spiegelreflexcamera overal mee naartoe nam, is mijn iPhone 12 nu mijn beste kameraad. Tijdens onze citytrip naar Madrid maakte ik bijvoorbeeld alle foto’s met mijn iPhone!

Kortom: je kunt je bijna geen leven zonder smartphone voorstellen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je telefoon langer meegaat? Ik geef je wat handige tips.

Smartphone updaten

Alweer een software-update? Jep! Installeer hem maar gewoon, want als je je telefoon goed updatet, gaat hij langer mee. Updaten is nodig om met de nieuwste versie van je software te werken. Je beschikt dan over de nieuwste functionaliteiten en je krijgt ondersteuning van de leverancier. Leveranciers brengen namelijk geen updates meer uit voor verouderde software en op den duur kun je belangrijke apps niet meer gebruiken.

Bescherm je iPhone

Niets is zo zonde als je iPhone laten vallen en je scherm weer moeten laten maken. Heel vervelend en hartstikke duur om te laten maken. Bescherm je iPhone daarom goed! Een goed hoesje voorkomt de grootste schade als je hem laat vallen. Ik gebruik al jaren de officiële Apple hoesjes  En wil je extra zekerheid? Ga dan voor een screenprotector.

Zorg goed voor je batterij

Niets is zo irritant als een batterij die snel leeg gaat en een telefoon die constant aan de lader ligt. Daarom is het zaak om goed te zorgen voor je batterij van je iPhone. Zorg ervoor dat je batterijniveau tussen de 20% en 80% is. Laad de batterij in kleine beetjes op, niet in één keer. Gebruik de standaard meegeleverde oplader, en niet een goedkope oplader van een ander merk. Het is ook niet aan te raden om je batterij ’s nachts op te laden en de hele nacht in de lader te laten.

Tip: Sinds de komst van Apple’s iOS 13 beschikt de iPhone over een nieuwe functie: geoptimaliseerd opladen. Deze functie is ontwikkeld om de batterij minder te belasten en de levensduur te verlengen. Dat is wat je wil, toch? De iPhone leert je dagelijkse oplaadroutine kennen, zodat je de batterij nooit verder oplaadt dan nodig is. Stel dat je de iPhone voor het slapen aan de oplader legt (zoals volgens mij heel veel mensen doen) dan wordt het laden bij 80 procent gepauzeerd. Pas als het bijna 06.00 uur is, gaat de iPhone verder met laden, zodat hij 100 procent bereikt op het moment dat je wakker wordt. Handig!  Je vindt hem via Instellingen > Batterij > Batterijconditie.

Gesponsord artikel

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *