Tutorial: Halloween Sugar Skull

Tutorial: Halloween Sugar Skull

 photo IMG_6854a.jpg

Jullie hadden het misschien al op Instagram voorbij zien komen. Afgelopen week ben ik namelijk helemaal los gegaan met schmink en make-up. Vorig jaar maakte ik een Masquerade Halloween look en ook dit jaar was het aan het kriebelen om een look voor Halloween te maken. Ik besloot het wat heftiger en enger aan te pakken. Vandaag laat ik zien hoe ik deze Sugar Skull look heb gemaakt. Natuurlijk perfect voor Halloween, maar ook super geschikt voor bijvoorbeeld carnaval of een themafeestje. 

 photo IMG_6802a.jpg

Eerst maakte ik mijn gereinigde gezicht helemaal wit met witte schmink. Daarna ging ik aan de slag met oogpotlood en eyeliner. Daarmee zette ik het spinnenweb op mijn hoofd. Eerst met oogpotlood licht geschetst en daarna uitgevaagd met een wattenstaafje. Vervolgens ben ik met zwarte eyeliner eroverheen gegaan om diepte te creëren.

 photo IMG_6807a.jpg

Vervolgens maakte ik een zwart kruis aan de onderkant van het web met het zwarte oogpotlood. Verder naar de ogen. Ik maakte een cirkel van blauwe cream eyeshadow van Pupa. Ik begon ook alvast met het versieren. Dit deed ik met een oranje oogpotlood van Hema. Vervolgens ging ik verder met het oog. Het bovenste vlak maakte ik zwart met een zwarte oogschaduw voor een creepy effect. Ook zette ik een zwart lijntje onder mijn ogen en voorzag ik mijn wimpers van een laagje blauwe mascara. De basis ligt er, nu kun je beginnen met versieren!

 photo IMG_6839a.jpg

Mijn neus maakte ik zwart in een soort van hartjesvorm. De blauwe cirkel omringde ik met gele halve bolletjes. Daarin zette ik een oranje stip en daarin zette ik een klein puntje met mijn eyeliner. Verder gebruikte ik het oranje oogpotlood om mijn wangen mee te verzieren. Met de zwarte eyeliner zette ik mijn mond, de twee krullen daar onder en de halve roos op mijn kin. Die roos kleurde ik weer in met het oranje potlood. Om te shapen gebruikte ik een donkerroze blush die ik onder mijn jukbeenderen aanbracht. Om het geheel wat op te vrolijken (voor zover dat kan) gebruikte ik een zilveren oogpotlood. Daarmee zette ik lijnen op het spinnenweb kleurde ik mijn lippen een beetje mee in nadat ik die had voorzien van zwarte oogschaduw.

 photo IMG_6845a.jpg

That’s it! Je kunt het zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je kunt helemaal los gaan met iedere kleur die je wil. Ik vind de look vrij goed gelukt eigenlijk, zonder eerst geoefend te hebben van tevoren!

 photo IMG_6864a.jpg

 photo IMG_6867a.jpg

 photo IMG_6866a.jpg

Happy Halloween!

Liefs van Tedje

 

Volg:

22 Reacties

 1. 19 oktober 2013 / 08:01

  Wow, heel gaaf gedaan! Ik vind het stiekem wel jammer dat wij in Nederland bijna niet aan Halloween doen.

  • Tedje
   Auteur
   19 oktober 2013 / 10:37

   Daar ben ik het helemaal met je over eens, Ingeborg!

 2. 19 oktober 2013 / 10:18

  Dit ziet er wel echt super gaaf uit, perfect voor Halloween. Go girl!

 3. 19 oktober 2013 / 10:59

  Wauw, echt heel gaaf gedaan! Ik vind het jammer dat we in Nederland niet zo uitgebreid Halloween vieren.

 4. 19 oktober 2013 / 17:24

  Hahaha ik vind dit echt geniaal.. normaal ben ik hier niet zo van maar het staat je goed :D

 5. 19 oktober 2013 / 18:32

  Wat knap gedaan! Ik zag hem ook al bij Michelle Phan, ik vind dit zo’n toffe Halloween look!

 6. 20 oktober 2013 / 02:00

  lady wat een amazing look haha! ontzettend gaaf gedaan, petje af voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *