De ultieme droogshampoo test

droogshampoo-test

Droogshampoos, you hate them or you love them. Veel mensen denken dat droogshampoo een vervanger van shampoo is, maar dat is het zeker niet. Je kunt droogshampoo gebruiken om meer volume in je haar aan te brengen en om je haar nog een paar uurtjes uit te stellen met wassen. Maar welke droogshampoo is nu eigenlijk fijn? Ik onderwerp deze 6 verschillende droogshampoos aan de ultieme droogshampoo test. 

Hoe werkt droogshampoo?

Droogshampoo geeft je haar meer volume en laat het er weer fris uitzien. Droogshampoo neemt overtollig vet bij je haarzet op, waardoor je haar minder vet is/lijkt. Let op: droogshampoo is dus geen vervanger voor gewone shampoo.

droogshampoo-test-1

Batiste Droogshampoo Plus Extra Volume – €5,89 (200ml)

First things first: ik ben dol op de droogshampoos van Batiste. Ze zijn niet duur en ze doen hun werk perfect. Van sommige droogshampoos wordt je haar erg stroef en stug en krijg je het idee dat je haar nóg viezer aanvoelt, maar dat is bij de droogshampoos van Batiste niet het geval. De paarse variant van Batiste ruikt lekker fris en bloemig. Of ik er extra volume van krijg, weet ik niet, maar feit is wel: mijn vette plukjes zie je niet meer en mijn haar voelt weer frisser aan.

Aussie Miracle Dry Shampoo Mega Instant – €6,99 (180ml)

Ik had nog nooit een droogshampoo van Aussie geprobeerd en ik was dus erg benieuwd. Helaas was mijn eerste indruk met deze droogshampoo niet heel positief. Hij ruikt lekker fris, maar mijn haar wordt er heel klitterig en stug van en er is daarna niks meer mee te beginnen. Ik krijg het daarna niet eens doorgekamd! Waarschijnlijk prima als jij een dikke bos met kroeshaar of krullen hebt, maar voor mijn gladde, steile haar was het geen match. Jammer!

Andrélon Big Volume Droogshampoo – €5,99 (250ml)

Ik heb al eens vaker droogshampoos van Andrélon gehad en daar was ik eigenlijk altijd erg tevreden mee. Dit is een speciale Big Volume editie. En ik merk inderdaad dat ik iets meer volume krijg in mijn haar. Side note: mijn haar is méga sluik van zichzelf, dus als er volume in zit, zegt dat héél wat. De droogshampoo ruikt fris, bijna met een mannelijk tintje. Ik vind het wel wat hebben, lekker!

droogshampoo-test-2

Philosophy Amazing Grace dry shampoo –  €22,22 (200ml)

Ja, je leest het goed. Voor deze droogshampoo betaal je maar liefst €22,22. Vrij prijzig als je het mij vraagt, dus ik was erg benieuwd of deze droogshampoo écht beter werkt dan de andere droogshampoos of dat je alleen betaalt voor de prachtige, stijlvolle flacon. Om gelijk een antwoord te geven: deze droogshampoo ruikt súper lekker! Amazing Grace is een van de bekendste geuren van Philosophy, wat een goede zet om dit in deze droogshampoo te verwerken. De droogshampoo maakt mijn haar niet viezig of stroef, maar juist luchtig. En mijn haar ruikt de hele dag door lekker. Ja, de droogshampoo van Philosophy vind ik heel erg fijn, maar ik weet niet of ik er zoveel geld voor zou neerleggen. Mocht je je geld hier graag aan willen uitgeven, be my guest, want dit product is wel echt heel fijn. Maar de prijs? Nee, dat vind ik echt too much!

Andrélon Beachy Texture Droogshampoo – €5,99 (250ml)

Beachy Texture ruikt hetzelfde als Big Volume. Fris en een beetje mannelijk dus! De droogshampoo doet zijn werk goed: mijn haar ziet er frisser uit. Ook voelt de droogshampoo niet vies aan op mijn haar. Eerlijk gezegd merk ik niet heel veel verschil met de Beachy Texture en de Big Volume. Ik heb de Beachy Texture aan de linkerkant gebruikt en Big Volume aan de rechterkant en het resultaat is eigenlijk hetzelfde. Beachy Texture belooft meer textuur in je haar, dus mocht je daar benieuwd naar zijn, kan ik je dit product zeker aanraden! Een prima prijs ook voor lekker veel inhoud.

Batiste Droogshampoo Tropical – €4,79 (200ml)

Hou je van kokos? Dan ben je bij de Batiste Tropical aan het juiste adres. Ik krijg direct zin in de vakantie als ik dit product op spray. Heerlijk! En wat een vrolijke flacon ook, erg leuk. De inhoud voelt ook weer fijn aan op mijn haar en maakt mijn haar niet vies. I think we have a winner…. Zeker aangezien de prijs van dit product ook nog eens het voordeligst is!

Conclusie droogshampoo test

Ik ben eigenlijk over iedere droogshampoo wel te spreken, behalve over die van Aussie. Wat een tegenvaller, erg jammer! De droogshampoo van Philosophy ruikt het lekkerst en heeft de mooiste fles, maar is daarentegen bijna vier keer zo duur als de andere droogshampoos in deze test. De Andrélon droogshampoos zijn allebei prima, niks op aan te merken, maar de onbetwiste nummer één is voor mij de Batiste Tropical! Een fijn product met een lekkere kokosgeur en een fijn prijsje!

Gebruik jij vaak droogshampoo? En welke is jouw favoriet? 

Dit artikel bevat producten dat ik heb opgestuurd gekregen van een bedrijf. 

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. Varenka
  24 juni 2017 / 07:38

  Super leuke review…hier heb ik wat aan!

 2. 24 juni 2017 / 08:32

  Ah ik ben ook nooit te spreken over droogshampoo’s van Aussie! Batiste blijft mijn favoriet, zeker qua prijs/kwaliteit verhouding

  • Tedje
   Auteur
   24 juni 2017 / 16:32

   Ah, dan ligt het niet aan mij! Ja, Batiste is echt super fijn!

 3. Ilse
  24 juni 2017 / 18:57

  Nog nooit van Batiste gehoord maar misschien toch eens het proberen waard! Ik gebruik altijd die van Andrelon!

 4. Wendy (B)
  25 juni 2017 / 18:22

  Batiste is inderdaad een zeer goed merk!
  Die gebruik ik ook.

 5. 26 juni 2017 / 21:34

  De Batiste droogshampoos zijn echt mijn favoriet! Andrélon vind ik ook altijd wel prima, maar Batiste geeft mijn haar net wat meer volume. Die van Philosophy vind ik wel echt te prijzig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *