Ultimate list: 43 meidenfilms om te kijken op Netflix

meidenfilms netflix

Dit is de ultieme lijst: 43 meidenfilms die je kunt kijken op Netflix! Ideaal voor als je een avondje alleen thuis bent, of met vriendinnen natuurlijk!

1. A Christmas Prince

Om nog even in de kerststemming te blijven! Een heerlijk foute, voorspelbare en cheesy kerstfilm over een Amerikaanse journalist die verslag moet doen van het koningshuis in Aldovia. Eigenlijk gewoon de slechte versie van A Princess Diaries met sneeuw.

2. Mother’s Day

Vorige week toegevoegd op Netflix: Mother’s Day! Met Jeniffer Aniston, Julia Roberts, Shay Mitchell, do I need to say more?

3. Bridesmaids

Mijn favoriete film of all time staat eindelijk op Netflix: Bridesmaids! Deze film heb ik al 15 keer gezien en hij blijft leuk. Best. Movie. Ever! En ik kon niet kiezen tussen alle leuke gifjes die er zijn van Bridesmaids, maar ik moest er toch één kiezen. #toughlife

4. The Break-Up

Ook vorige week toegevoegd op Netflix met in de hoofdrollen Vince Vaughn en Jennifer Aniston. Een heerlijke, vermakelijke film als je het mij vraagt!

5. It’s Complicated

Een fijne film met Meryl Streep in de hoofdrol. Ideaal om met je moeder te kijken bijvoorbeeld!

6. Legally Blonde

Een heerlijke golden oldie. Dit is dé meidenfilm van Netflix met heel veel roze, fluffy pennen, chihuahua-hondjes en de Apple laptop die we stiekem eigenlijk allemaal nog steeds willen hebben.

7. Mamma Mia!

Mamma Mia, wie kent hem niet? Een heerlijk avondje meezingen met alle hits van ABBA! Wist je trouwens dat er een deel 2 in de maak is? Mamma Mia: here we go again komt in de zomer van 2018 uit.

8. The Choice

Een film van Nicholas Sparks, dat betekent weer eentje om bij weg te zwijmelen! *Come bother me baby. Bother me for the rest of my life!*

9. Soof

Zin om een leuke Nederlandse film te kijken? Dan is Soof echt een aanrader! Soof is stuntelig, heeft een licht alcoholprobleem en houdt wel van één sigaretje op zijn tijd. Of twee. Lies Visschedijk speelt deze rol fantastisch.

10. Soof 2

En dan kijk je gelijk maar deel 2 er achteraan! Inclusief heerlijke billenshakemuziek (daar ga ik érg goed op) van Jayh (Jodge me niet).

11. Mean Girls

Tsja, wat moet ik hier nog over zeggen? Mean Girls hebben we natuurlijk allemaal wel gezien. En hij blijft leuk. Ook na de zeventiende keer. So fetch!

12. She’s the Man

Ik wil stiekem niet weten hoe vaak ik She’s the Man al heb gezien. Dat is niet meer op twee handen te tellen, en misschien ook niet op drie… Deze film blijft hilarisch en kan ik van voor tot achter mee praten! En kijk eens hoe cute Channing Tatum hier is, wat een jonkie!

13. The Perfect Man

YAY! We love Hilary Duff! The Perfect Man is (voor mij in ieder geval) een heerlijke jeugdsentiment film, love it!

14. The Best of Me

YAY! Sinds begin augustus staat The Best of Me op Netflix, een van de Nicholas Sparks-films. De schrijver Nicholas Sparks heeft onder meer ook The Notebook en Dear John geschreven. Een must see als je deze films ook mooi vond! Houd zakdoekjes bij de hand…

15. No Strings Attached

Emma (Natalie Portman) is een drukbezette arts die een schijnbaar perfecte regeling heeft getroffen met haar beste vriend Adam (Ashton Kutcher): een seksuele relatie zonder verplichtingen. Kunnen ze echter beste vrienden blijven wanneer hun relatie meer dreigt te worden?

16. Mean Girls 2

Heel slecht, maar stiekem toch nog best vermakelijk: het vervolg op Mean Girls. Kijk en oordeel zelf…

17. The Prince & Me 2

Een onwijs slechte film, maar stiekem best vermakelijk en leuk voor als je een avond alleen bent. Vooral in combinatie met popcorn en cola.

18. Step Up

Channing Tatum, sexy dancemoves en heerlijke muziek. Moet ik nog meer zeggen? Deze eerste film van Step Up blijft de állerleukste! Wist je trouwens dat Step Up alweer uit 2006 stamt? OMG! We’re getting old!

19. Last Night

Keira Knightley, you hate her or you love her! Deze film gaat over relaties en oude liefdes… Voor wie zal ze kiezen?

20. P.S. I Love You

De zieligste film ooit, hier moet je echt voor in de stemming zijn. Als ik deze film ga kijken, zit ik de hele film te janken. Een heel pak tissues naast je is aan te raden dus! Wel een práchtige film die je gezien moet hebben!

21. Made of Honor

Deze film. Is. Zo. Leuk!! 101 minuten kijken naar ‘McDreamy’, voor mij is het geen straf. Een heerlijke zwijmelfilm voor een avondje thuis op de bank. Een echte aanrader wat mij betreft! Romantiek? Check! Grappige scènes? Check! Een knappe man! Dubbelcheck!

22. Just My Luck

Mijn guilty pleasure onder de films is toch wel Just My Luck met, jawel, Lindsey Lohan. Het onderwerp van de film is leuk, de liedjes van McFly zijn leuk en Chris Pine is leuk! De film komt uit 2006 en heb ik inmiddels al zo vaak gezien dat het niet meer op twee handen te tellen valt.

23. So Undercover

Nog zo’n guilty pleasure. Molly Morris is een keiharde, jonge privédetective die door de FBI wordt benaderd voor een speciale missie. Een film met Miley Cyrus? Ja! Ik dacht eerst ook dat ik het niks zou vinden, maar stiekem vond ik hem best leuk.

24. Clueless

Nog zo’n klassieke high school-film die echt in dit rijtje thuishoort! Heb je genoten van Mean Girls? Dan moet je Clueless ook zeker gaan kijken! Het is een iets oudere film, maar daardoor niet minder leuk!

25. Grease

It’s Greased Lightning! Wie kent hem niet? Deze klassieker blijft ook altijd leuk om te kijken, helemaal omdat je alle nummers mee kunt zingen! Van Sandra Dee naar Summer Nights.

26. The Other Woman (Love and Other Impossible Persuits)

Een film met Natalie Portman. Deze film gaat over het verlies van haar pasgeboren dochter, heel zielig :(

27. LOL

Miley Cyrus, you hate her or you love her. Van haar acteerkunsten had ik nooit een hele hoge pet op, maar de film LOL heeft me toch positief verrast. Niet dat Cyrus de beste actrice is die er rondloopt, maar de film vond ik stiekem toch wel vermakelijk. Zelfs zo vermakelijk dat ik hem geloof ik al drie keer heb gekeken. De film kijkt lekker weg en er zit een leuk liedje in die nog dagen in je hoofd blijft hangen.

28. Step Up 2: The Streets

Wist je dat alle 5 de delen van Step Up op Netflix staan? Ik voel een marathon aankomen… Dit tweede deel vind ik ook altijd heel erg leuk. En dan voornamelijk de dansscène in de regen met bovenstaande move. Love it.

29. #Realityhigh

Dit is een Netflix Original en ik had helemaal niks van deze film verwacht, maar ik vond hem verrassend leuk! Echt zo’n typische highschool film, ik hou ervan!

30. Four Weddings and a Funeral

Een golden oldie met een piepjonge Hugh Grant en Andie MacDowell. Heerlijk!

31. Couples Retreat

In deze film volg je 4 koppels (met onder meer Vince Vaughn, Jason Bateman, Kirsten Bell en Malin Akerman) op vakantie. Niet een al te beste comedy, maar erg vermakelijk voor een avondje!

32. How to lose a Guy in 10 Days

Deze film heb ik al wel een stuk of vijftien keer gezien, maar hij blijft zó leuk. Kate Hudson is stiekem toch wel een van mijn favoriete actrices!

33. Aquamarine

Dit is typisch zo’n gevalletje van: jeugdherinneringen! Deze film heb ik samen met mijn zusje en een vriendin zó vaak gehuurd bij de videotheek. Het was echt onze lievelingsfilm. Een film uit 2006 (alweer 11 jaar geleden!) met JoJo en Emma Roberts in de hoofdrol. Geen meidenfilm van de hoogste plank, maar it brings back memories. Zo leuk!

34. Love and honor

Love and Honor vertelt het verhaal van een jonge soldaat die zijn beste vriend helpt om het hart van zijn vriendin terug te winnen. Hij moet hiervoor van het oorlogsfront in Vietnam terug naar huis en komt terecht in een sociale revolutie vol protesten. Een iets minder aangrijpend verhaal (vind ik), maar wel leuk om een keer gezien te hebben! Vooral omdat Liam Hemsworth erin speelt.

35. Step Up 3

Joe! Wanneer ga je tijd maken voor die Step Up marathon? ;-)

36. Naomi and Ely’s No Kiss List

Zo’n typische film waar je niet snel op komt, maar omdat hij op Netflix staat, waag je toch een gokje. En soms kan dat heel goed uitvallen! Net als met deze film: Naomi and Ely’s No Kiss List. Erg vermakelijk!

37. Step Up 4

Vaak is het zo: hoe meer delen er van een film komen, hoe slechter ze worden. Helaas vind ik dat van Step Up ook, maar de dansjes en de special effects blijven natuurlijk wel cool.

38. The Bounty Hunter

Jennifer Aniston en Gerard Butler zijn een super leuk stel in deze film. Al hoewel, ze in de film een hekel aan elkaar hebben!

39. Easy A

Mijn favoriete film met Emma Stone, deze kan ik ook blijven kijken! I got a pocket full of sushine, I got a, I got a…

40. Step Up 5: All in

De laatste film is wat mij betreft gelijk de slechtste, maar goed, als je toch die marathon aan het doen bent moet je ze natuurlijk allemaal kijken ook! Moose houdt de film nog leuk vind ik.

41. What Happens in Vegas

Deze blijft leuk! De combinatie Cameron Diaz en Ashton Kutcher is gewoon heel erg grappig!

42. The Sweetest Thing

Nog een film met Camerion Diaz, en weer een gevalletje: oud maar goud! Deze is echt hilarisch. Mocht je hem nog niet gezien hebben: doen!

43. What to expect when you’re expecting

Alleen omdat Chase Crawford (Nate van Gossip Girl) in deze film speelt, moet je hem al kijken! Verder niet te veel van verwachten ;-)

Hoeveel van deze meidenfilms heb jij al gezien? 

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 21 december 2017 / 06:20

  Wat een heerlijke lijst. Ik heb er al een hoop gezien, maar een aantal nog niet.. Ik ga dit lijstje er de volgende keer zeker bij houden :-)!

 2. 21 december 2017 / 07:05

  Wat een superleuk lijstje! Er zitten heel wat films bij die ik nog niet ken, maar zeker nog wel een keer wil zien. Ik ken maar 16 films van dit lijstje ;)

 3. 21 december 2017 / 07:51

  Wat een leuk en handig lijstje, ik heb er al heel wat van gezien! Ik ben echt dol op dit soort meidenfilms, ze kijken zo fijn weg. Made of Honor is een van mijn favorieten!

 4. 21 december 2017 / 08:39

  Heerlijke films! Ik heb ze allemaal al gezien, behalve Mothers Day. Gaat op mijn lijstje! :)

  • Tedje
   Auteur
   21 december 2017 / 10:27

   Oh wat heerlijk dat je ook zo’n chickflick lover bent net als ik!! <3

 5. 21 december 2017 / 14:01

  Wat een super leuk lijstje. Ik houd nog steeds van dit soort films, net als de boeken van Sophie Kinsella. Ook van die heerlijke wegleesboeken. Ik ga zeker even wat onthouden voor de kerstvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *