Update – Hoe gaat het eigenlijk met het sporten?

 photo sporten_teddlicious.jpg

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update gaf over mijn sportleven. De #stayfitchallenge was ongeveer het laatste sportieve artikel dat ik schreef op mijn blog. Oeps! Hoog tijd voor een update dus. Loop ik eigenlijk nog hard? En ik had toch een hoelahoep? 

Hardlopen
Tsja, over dat hardlopen kan ik eigenlijk heel kort zijn. Het is ongeveer 5 weken geleden dat ik voor het laatst mijn hardloopschoenen aantrok voor een rondje. Toen ik mijn twee wedstrijden op de 5K (de Marathon van Meerssen en de Singelloop in Breda) had gelopen wilde ik meer. Dat euforische gevoel was geweldig en ik wilde eigenlijk echt gaan trainen om mijn tijd te verbeteren. Maarja, dat is er een beetje bij ingeschoten helaas. De winter kwam eraan, ik ging stage lopen en ik kan nog wel tien anders slappe smoesjes bedenken. De laatste paar keren dat ik ging hardlopen, had ik heel veel last van mijn ademhaling en begonnen mijn longen steeds te piepen. Ik denk dat ik misschien astma heb (kan goed in combinatie met mijn eczeem) en daardoor was het hardlopen niet prettig. Of ik daarmee naar de dokter moet gaan? Zeker. Maar dat heb ik natuurlijk nog niet gedaan… Ik wil het hardlopen echt wel weer gaan oppakken want ik wil zeker nog eens een wedstrijdje lopen. Deze blog moet weer een stok achter de deur worden.

Hoelahoepen
Wat ik wel (bijna) iedere dag doe is een kwartiertje (of soms langer) hoelahoepen en dat doe ik eigenlijk al sinds ik hem heb aangeschaft (begin maart) bij Hoopityourself. Ik krijg er veel vragen over op Instagram: zie je al iets aan je figuur? Is het niet saai om te doen? Is de hoepel zijn geld wel waard? Ik merk dat ik weer meer buikspieren krijg, maar ik weet niet of dat alleen door het hoepelen komt, want ik ben ook nog andere sporten aan het doen (zie de alinea hieronder). Wat ik wel merk is dat je je buik constant moet aanspannen en dat het wel degelijk goed kan zijn voor je buik! In het begin kreeg ik blauwe plekken van het hoelahoepen, maar dit is wel normaal als ik Jennie erover hoor. Of het saai is? Zeker niet! In het begin moest ik echt oefenen met dat ding, want zo makkelijk is het nog niet. Ik kan er steeds meer mee: rondjes draaien, ermee lopen, squatten, lunges en ik ben nu aan het oefenen om te gaan zitten op mijn knieën terwijl ik aan het hoepelen ben. Het joggen gaat me nog niet zo goed af, dat moet ik nog even oefenen, haha! De workout video’s van de webshop kun je hier bekijken. Op de vraag of de hoepel zijn geld waard is kan ik eigenlijk alleen maar positief antwoorden. Ja! Hij kost best veel (32 euro voor de goedkoopste exclusief verzendkosten), maar dan heb je ook wat! Ik ben er iedere dag mee in de weer en iedereen vindt het super leuk om te zien en willen het allemaal even proberen. Zelfs mijn ouders hebben al een poging gewaagd!

Zumba, yoga, functional fitness en planking 
Dat ik niet meer actief aan het hardlopen ben, betekent niet dat ik stil zit. Ik probeer iedere week sowieso twee keer naar de sportschool te gaan en als het kan drie keer. Wat ik dan zoal doe? Zumba, want dat vind ik gewoon super leuk om te doen. Sinds kort doe ik ook iedere week yoga en dat bevalt me eigenlijk heel goed! In het begin vond ik het best moeilijk. Tsjee, wat moet je je allemaal in onnatuurlijke houdingen persen! En ik kan je een ding vertellen: het is zwaar! Ik heb er gewoon spierpijn van hoor. Ik merk dat yoga heel goed voor mijn rug is. Die moet ik namelijk soepel houden en een beetje sterker maken, want anders krijg ik veel last van mijn rug. Ook doe ik nog functional fitness, dat is eigenlijk een soort bootcamp maar dan binnen. Squatten, lunges, opdrukken, rondzwaaien met de kettlebel, gewichten, boksen, coole oefeningen met zo’n grote bal, noem het maar op. Sommige oefeningen zijn zo zwaar dat ik een paar dagen niet meer kan lopen of mijn haren niet meer kan wassen omdat ik zo’n spierpijn in mijn benen en/of armen heb. Behoorlijk effectief dus. Oh ja, en ik plank nog iedere dag voordat ik ga slapen!

Ik ben dus eigenlijk best goed bezig als ik dit nu allemaal teruglees. Op Instagram zien jullie niet veel sportieve foto’s voorbij komen, maar dat betekent niet dat ik niet sportief bezig ben natuurlijk. Als je me volgt op Snapchat (teddlicious) zien jullie misschien wel regelmatig dit soort updates!

Welke sport(en) doe jij momenteel? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. Joni
  21 mei 2015 / 06:15

  Wowwww goed bezig Ted!! Daar kan ik nog een goed voorbeeld aan nemen hihi. Ga me binnenkort maar eens inschrijven bij een sportschool en mn afstudeervetjes eraf trainen hahaha.

 2. 21 mei 2015 / 07:38

  Als je echt het hardlopen weer wilt oppakken zou ik me inschrijven voor een wedstrijd! Dan heb je weer een doel om voor te trainen en naar uit te kijken.. Maar misschien toch eerst een bezoekje aan de huisarts inderdaad, want ik kan me voorstellen dat je het op deze manier niet fijn vind.

  Functional fitness klinkt ontzettend gaaf! Dat lijkt me ook wel wat! Goed bezig hoor!!

  • Tedje
   Auteur
   21 mei 2015 / 09:28

   Hi Nathalie, jaa dat moet ik eigenlijk gewoon doen inderdaad! En dan eerst even langs de huisarts. Thanks!

 3. 21 mei 2015 / 07:44

  Wat ben je goed bezig! Ik heb nu ook al iets meer dan twee weken niet meer hardgelopen en dat voelt slecht, maar ergens ook weer niet. Ik zit namelijk echt niet stil. Ik ga 2 keer per week naar de sportschool en volg het programma van Kayla Itsines. Ik bedoel… haha! Ik vind sport artikelen altijd erg leuk om te lezen dus :) Liefs

  • Tedje
   Auteur
   21 mei 2015 / 09:28

   Ooh het programma van Kayla lijkt me zooo ontzettend zwaar! Knap hoor dat je het volhoudt!

 4. 21 mei 2015 / 08:20

  Klinkt goed! Ik heb zelf Kayla afgerond en was er toen helemaal klaar mee en doe nu krachttraining! :-)

  • Tedje
   Auteur
   21 mei 2015 / 09:28

   Wauw, echt super goed dat je het helemaal af hebt gemaakt!

 5. 21 mei 2015 / 09:22

  Super leuk dat je iedere dag je hoolahoop erbij pakt! Ik twijfel nog steeds om ‘m te bestellen..

  • Tedje
   Auteur
   21 mei 2015 / 09:29

   Ik was ook even aan het twijfelen in het begin, maar ik heb er eigenlijk helemaal geen spijt van!! Het is even een dure aankoop, maar ik doe het echt iedere dag ;)

 6. 21 mei 2015 / 11:32

  Zo te horen ben jij goed bezig! ik ben sinds kort ook weer aan het hardlopen maar het blijft lastig om dat vol te houden omdat je het zo makkelijk een keertje overslaat.

 7. 21 mei 2015 / 11:36

  Goed bezig zeg! Ik ga nu elke week naar de sportschool en probeer twee keer per week te gaan. Ik ben inmiddels al wat afgevallen. Die hoepel klinkt trouwens wel leuk. Alleen vind ik hem eerlijk gezegd wel erg prijzig.

  • Tedje
   Auteur
   21 mei 2015 / 16:26

   Ook goed bezig! Het is inderdaad niet heel goedkoop, helaas!

 8. 21 mei 2015 / 20:06

  Goed bezig hoor! Ik vroeg me af wat je bedoelde met dat je longen enzo samenhing met eczeem? Ik heb namelijk ook heel vaak zo’n gevoel en piepende longen na het hardlopen.. ben er ook nog niet mee naar de dokter geweest haha.

  • Tedje
   Auteur
   21 mei 2015 / 20:30

   Astma en eczeem gaan goed samen, dat bedoelde ik! Je ziet vaak dat mensen die eczeem hebben ook astma hebben en andersom.

 9. 21 mei 2015 / 22:56

  Leuk om te lezen! Goed om te lezen dat je nog wel sport :) En ach dat hardlopen komt wel weer eens! Ik doe zelf nu de Bikini Body Guide van Kayla Itsines.. zit momenteel in week 3. Gaat nog steeds goed!

 10. 24 mei 2015 / 23:33

  Ik vind oprecht dat je nog heel goed bezig bent haha! Die hoelahoep vind ik best duur, maar ik denk dat je ze wel heel goed kan gebruiken en dat het nog best leuk is ook. Vroeger deed ik dat ook altijd, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *