Vakantie plannen met vriendinnen? Check deze tips!

Ging je vroeger regelmatig met vriendinnen op vakantie, maar is dat tegenwoordig anders door de komst van partners, misschien wel kinderen en/of een drukke carrière? Veel vrouwen gebruiken de vakantiedagen waar ze recht op hebben om met hun eigen gezin op pad te gaan. Hoe fijn en nodig dat ook is; vergeet ook zeker niet om af en toe met vriendinnen op vakantie te gaan! 

Een vakantie plannen met vriendinnen vergt over het algemeen net wat meer voorbereiding dan wanneer je met het gezin vertrekt; helemaal wanneer je vriendinnengroep uit meerdere vrouwen bestaat. De één is flexibeler in de dagen dan de ander en de ander gaat het liefst voor vroegboekkorting en wil op tijd boeken. Dat moet eenvoudiger kunnen dus? In dit artikel lees je tips die je kunt toepassen wanneer je een vakantie met vriendinnen wil plannen.

Begin vroeg met plannen zodat iedereen beschikbaar is

Het is helaas niet anders wanneer je met een groep op vakantie wil gaan: begin op tijd met plannen. Je komt er met een groepje over het algemeen niet onderuit om maanden vooraf een vakantie te boeken. Door op tijd een datum te prikken, weet je in ieder geval zeker dat iedereen kan. Dat is wel zo gezellig!

Gelukkig is er een groot voordeel waar jullie van profiteren wanneer je op tijd boekt: vroegboekkorting. Hoe vroeger je boekt, des te goedkoper een vakantie, vliegticket of verblijf vaak is. Dit scheelt je al gauw enkele tientjes en soms zelfs een paar honderd euro, afhankelijk van de vakantie die jullie plannen. Op die manier houden jullie mooi wat geld over om te besteden op de vakantie zelf. 

Bepaal samen wat voor vakantie jullie samen willen

Hebben jullie eenmaal een periode op het oog waarin jullie een trip kunnen en willen boeken? Dan is het tijd om te gaan kijken naar een bestemming en natuurlijk naar wat voor soort vakantie jullie zouden willen hebben. Ga je voor de ultieme zon-, zee- en strandvakantie in Spanje, Turkije of Italië of gaan jullie liever voor een citytrip of een weekend weg naar een natuurhuisje?

Tegenwoordig is de keuze enorm, waardoor het een must is om ook hiermee op tijd te beginnen. Er zijn namelijk best wat zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het soort vakantie, maar ook aan wat jullie daar zoal gaan doen. Huren jullie een auto? Gaan jullie elke dag uiteten of koken jullie ook zelf? Kortom: plan een avondje met lekker eten en drinken en bepaal samen hoe jullie vakantie eruit gaat zien. Zo krijg je een trip die bij iedereen past.

Maak duidelijke afspraken over het financiële plaatje

Ga je met een groep op vakantie dan is het aan te raden om duidelijke afspraken te maken over geld. Op die manier voorkom je eventueel gedoe op vakantie. Op vakantie geef je natuurlijk geld uit, bijvoorbeeld aan eten in een restaurant, een leuke excursie of een drankje op het terras. Hoe gaan jullie dat qua kosten verdelen? Betaalt ieder zijn of haar uitgaven of gaan jullie het anders doen?

Het is bijvoorbeeld ook een idee om een gezamenlijke pot te maken waarin ieder een bedrag inlegt voor vertrek. Doe dat wel alleen als iedereen het prima vindt om bepaalde kosten te delen. De één zal een keer een duurder drankje nemen dan de ander en de ander bestelt een gerecht dat wat meer geld kost. Wat je ook kunt doen, is dat één iemand alles voorschiet als dat mogelijk is en de bonnetjes vervolgens worden bewaard.

Overige tips voor op vakantie met vriendinnen

Het plannen van een vakantie met vriendinnen is natuurlijk vooral erg leuk en gezellig. Toch is er nog een aantal tips dat je ook op de plaats van bestemming goed kunt gebruiken om de sfeer er goed in te houden. Neem de volgende punten mee om er een geslaagde vriendinnenvakantie van te maken:

  • Wanneer je met een groep op vakantie gaat, moet je altijd een beetje toegeven. Je kan het niet over ieder restaurant of iedere activiteit eens zijn. Doe waar mogelijk een beetje water bij de wijn om er samen wat moois van te maken.
  • Met een groep op vakantie gaan, betekent niet dat je alles samen hoeft te doen. Het is prima om af en toe alleen of met een ander wat te doen.
  • Zorg er altijd voor dat er voldoende privacy is. Waar je vroeger misschien 24/7 bij elkaar op de lip zat op een vriendinnenvakantie zijn de behoeftes net even anders als je ouder bent.
  • Blijf goed communiceren en maak er vooral een leuke en onvergetelijke tijd van. Hoe vaak ga je dit nog samen doen? Genieten staat dus voorop!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *