Vans vs. All Stars

Vans vs. All Stars

 photo IMG_2231a.jpg

Ieder meisje is wel in het bezit van een paar ballerina’s, een mooie pump en een leuk sandaaltje, maar een paar goede sneakers mag ook zeker niet ontbreken. Zeker niet als je lang bent, zoals ik. Het liefst zou ik de hele dag op hakken paraderen, maar ik ben al zo lang. En bovendien zou je dan zere voeten krijgen. Sneakers zijn dan de perfecte uitkomst. Maar welke moet je nou kiezen? Ik kom dan al gauw op de twee ‘basic’ sneakers: Vans en All Stars. 

 photo IMG_2235a.jpg

All Stars
All Stars droeg ik voor het eerst op de basisschool. Ik weet nog goed dat ik in groep 7 of 8 met mijn roze All Stars over het schoolplein liep en dat ik helemaal trots was. Converse All Stars zijn al een hele lange tijd populair. In 1917 werd de Converse All Star basketbalschoen geïntroduceerd. Een rubberen zool met canvas. Heel innovatief in die tijd. Ook in de Tweede Wereldoorlog waren de schoenen populair. Ze werden gedragen door piloten en troepen. In de jaren ’70 moest Converse gaan concurreren met merken als Nike en Adidas. Vanaf dit moment ging het eigenlijk alleen maar slechter met Converse. Begin 2000 gingen ze failliet en heeft concurrent Nike het bedrijf overgenomen. Dat betekent niet dat de schoen minder populair is geworden, want je ziet ze overal nog op straat.

 photo IMG_2237a.jpg

Vans
Vans maakte veel later dan Converse hun opmars. Het bedrijf werd pas in 1966 opgericht. De officiële doelgroep is de skateboard-, snowboard- en surfscene. Ze zijn zo geliefd bij deze doelgroep omdat ze een bepaalde grip hebben op skateboards. Vans werden tot een paar jaar geleden eigenlijk alleen maar gedragen door wat alternatieve types. Toen sloeg dat ineens om. Ook meisjes gingen ze onder rokjes dragen en de sneakers werden nog populairder dan dat ze al waren.

 photo IMG_2253a.jpg

Collectie Vans en All Stars van mijn zusje en mij. Een hoop afgetrapte, maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te gooien. Het blijft iets ‘stoers’ hebben als je je sneakers hebt afgedragen, vind je niet? 

Vans en All Stars zijn allebei super leuk, maar stel dat je moest kiezen. Welke moest je dan nemen? Ik heb zelf een aardige collectie van Vans en All Stars opgebouwd samen met mijn zusje. Ik heb wellis waar niet haar maat, maar dat betekent niet dat ik haar schoenen niet mag bewonderen. Zelf ben ik in het bezit van een paar witte lage (ox) All Stars, roze en blauwe half hoge (hi) All Stars, grijze Vans (Authentic) en blauwe Vans (Authentic Lo Pro).

Vans en All Stars lopen allebei super lekker. Ze zien er allebei heel gaaf uit. Ze zijn verkrijgbaar in de vetste prints. Vans zijn wat stoerder dan All Stars. Dat komt omdat de Vans wat breder zijn dan de Converse gymp. Ik kan niet kiezen tussen de twee, daarom heb ik ze ook gewoon allebei. Ik merk dat ik de laatste tijd mijn witte All Stars het vaakst aan heb, maar dat komt omdat die nieuw zijn. Op mijn verlanglijstje staat overigens nog een paar mintgroene Vans die leuk te combineren zijn met wit en koraal. Helemaal trendy deze lente en zomer.

Kies jij Vans of All Stars? 

Liefs van Tedje

Bron foto: 2, 3,

In samenwerking met Beslist.nl

Volg:
Delen:

36 Reacties

 1. 24 april 2013 / 06:45

  Leuk artikel ook met die achtergrond informatie! Ik heb een paar All Stars in de kast staan. Ik heb op verschillende blogs Vans schoenen gezien maar het is niet mijn smaak.

 2. Wendy (B)
  24 april 2013 / 06:58

  Hoe lang ben je toch?
  Ik kies beide maar ik denk dat mijn voorkeur toch uitgaat naar All Stars.

 3. 24 april 2013 / 07:30

  Leuk artikel!
  Ik vond all stars altijd superfijn zitten en ze hadden zulke leuke kleurtjes en printjes.
  Je hebt een aardige verzameling haha!

 4. 24 april 2013 / 07:50

  Leuk ik vindt vanz iets fijner merk dan all stars
  XXX Tessa

 5. 24 april 2013 / 08:09

  Ik heb geen van beide, zou denk ik eerder All Stars kopen. Vans zijn net iets te sportief voor mij.

 6. 24 april 2013 / 08:27

  Gaaf al die afgetrapte sneaker! Dan lopen ze het lekkerst :)
  Ik zou écht niet kunnen kiezen haha.

 7. 24 april 2013 / 09:16

  Ik vind ze allebei leuk ik heb nu een paar vans maar wil voor de zomer wel witte all stars!

 8. 24 april 2013 / 09:18

  Beiden! I love all stars en vans, maar ik vind vans lekkerder lopen dan All stars.

 9. 24 april 2013 / 09:33

  Leuk artikel! Ik heb helemaal geen sneakers in mijn kast haha. Vind ze wel erg leuk, maar eigenlijk nooit gekocht. Misschien toch maar een keer doen! Vind de mintgroene Allstars dit seizoen erg leuk!

 10. 24 april 2013 / 09:42

  hoe moeilijk het ook is denk ik toch allstars :o

 11. 24 april 2013 / 09:51

  Ik heb van beide ongeveer 6 paar (oeps), maar ik ga toch maar voor All Stars! :D

 12. 24 april 2013 / 09:59

  Ik vind ze beiden heel leuk, maar de verkoper raadde mij All Stars aan en ik heb nu dus een paar en ik kan er echt uren op lopen. Heerlijk! Vans vind ik ook mooi, maar geen idee hoe die zitten

 13. 24 april 2013 / 10:33

  Leuk! Op dit moment ga ik voor de All stars, maar vans zijn natuurlijk ook super leuk!

 14. 24 april 2013 / 10:36

  Wat een leuk informatief stuk. Ik heb een paar Allstars en een paar Vans. Ik zou Vans kiezen:)

 15. 24 april 2013 / 11:14

  Ik moet tot mijn schande zeggen dat ik geen van beide heb. Oh, wait, ik heb wel ooit een paar Vans gehad! Maar dan meer de skater-versie. Zaten heeeerlijk!

 16. 24 april 2013 / 12:19

  Ik heb tot mijn verbazing dus beide nog nooit in huis gehad he. Als ik sneakers koop zijn ze eigenlijk altijd van adidas bedenk ik mij nu. Daar moet ik toch eens verandering in gaan brengen haha!!

 17. 24 april 2013 / 14:55

  Ik ben op zoek naar nieuwe all-stars, ik heb er al blauwe en grijze gehad, blauwe halfhoge, grijze lage maar ik kan gewoon niet zonder all-stars, het zijn voor mij echt de perfecte sneakers. Ik vind ze denk ik ook iets mooier dan vans, ik weet het niet ik twijfel!! Ik weet niet hoe vans lopen eerlijk gezegd..

  • Megan
   1 mei 2014 / 01:58

   Ik heb 4paar vans, maar wil nu graag all stars, ben mijn vans een beetje beu
   Heb nu ook nikes! Ze zijn zalig

 18. 24 april 2013 / 15:16

  Ik heb ze beide, helaas zijn ze allebei aan vervanging toe. Echt niet dat ik kan kiezen welke ik zal kopen..

 19. 24 april 2013 / 16:12

  dat zijn er inderdaad wel een hoop, ik haal meestal neppe aangezien ik ze echt verslijt en vind het zonde van het geld dan haal ik liever duurdere laarsen. Ze zijn in ieder geval echt heel praktisch ;)

 20. 24 april 2013 / 16:19

  Ik heb nog nooit vans gehad, maar meer van die goedkope schoenen. Ik vind die witte all stars wel super vet!

 21. 24 april 2013 / 17:46

  Leuk artikel! Ik heb vans, maar wil graag nog wel een paar lage all star!

 22. 24 april 2013 / 18:46

  Ik vind All Stars leuker staan. Althans bij mij hoor, want Vans maken mij zo lomp, huge size 42 maar liefst, waardoor sommige schoenen enorm lijken. Bij de All Stars valt dat nog wel mee. xD

 23. 24 april 2013 / 21:13

  Ik kies allstars, maar dat is meer omdat ik steunzolen heb en deze wel in allstars passen (als ze hoog genoeg zijn). Maar ik heb ook een paar vans. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze eigenlijk nooit draag.

 24. 25 april 2013 / 14:33

  All Stars! Ik heb een paar witte leren All-Stars helemaal afgedragen en ze zien er niet meer uit maar ze zitten zo héérlijk! Op dit moment heb ik gebroken wit met taupe gestreepte All-Stars, uit de collectie van vorig jaar en die zijn ook superfijn <3

 25. 25 april 2013 / 21:48

  Ik ben fan van Puma’s. Allstars vind ik gaaf, maar daar passen helaas geen steunzolen in.

 26. 1 mei 2013 / 16:13

  Ik kan niet kiezen, haha! Vind ze allebei gewoon geweldig. Ik wil nu graag witte leren All Stars bij Zalando bestellen maar mijn maat is al een eeuwigheid uitverkocht :(

 27. 22 mei 2013 / 20:18

  Vansss! Absoluut. Het zijn als het ware de “nieuwe” all stars (L)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *