Verslag en tips: Parijs dag 2

parijs-tips-verslag-blog

Afgelopen week hebben jullie al het verslag van dag 1 in Parijs kunnen lezen. Vandaag is het tijd voor dag 2! We beklommen de Eiffeltoren en liepen over de Champs Élysées naar de Arc de Triomphe. 

IMG_4401

Goedemorgen! We begonnen de dag met een lekker ontbijtje in het hotel. Het was niet super uitgebreid, maar gewoon prima!

SAM_3900

Daarna liepen we weer naar de metro (Pereire) en we stapten bij de Eiffeltoren uit. We hebben trouwens weinig last van de wateroverlast gehad. Er was maar een metrolijn dicht, dus we konden overal makkelijk komen.

SAM_3903

IMG_4513

Lekker de toerist uithangen en veel foto’s van de Eiffeltoren maken. Het blijft toch een magisch ding vind ik!

SAM_3926

SAM_3930

Het water van de Seine stond heel erg hoog!

SAM_3934

En er stonden ook dingen onder water, bizar!

SAM_3936

Ik was nog nooit op de Eiffeltoren geweest, dus we besloten naar boven te gaan! Voor 7 euro per persoon gingen we met de trap, daar stond de minst lange rij! Ik had voor 5 euro naar boven gekund (dat betaal je als je onder de 25 bent), maar ik had mijn ID niet bij me, niet handig! Een tip voor de volgende keer.

IMG_4422

In de rij voor de Eiffeltoren.

SAM_3949

Prachtig uitzicht over de stad! Het was best een hele klim, maar we hebben gewoon rustig aan gedaan en dan was het prima te doen eigenlijk. Als je met de trap gaat, kun je tot de tweede ‘verdieping’ komen trouwens. Als je hoger wil, moet je met de lift! Je kunt wel gewoon weer met de lift helemaal terug naar beneden, ook al heb je alleen een kaartje voor de trap.

IMG_4426

Hihi! Op het eerste platform heb je glazen vloeren en dan zie je de mensen onder je door lopen, grappig!

IMG_4445

IMG_4450

Met de metro gingen we naar Boulangerie Paul op de Rue de Buci. Ik nam een lekkere Caesar salade, mijn vriend ging voor de ravioli. Als toetje deelden we een millefeuille framboise.

SAM_3969

Nadat we lekker hadden gegeten, liepen we via de Rue de Seine en Rue de Tournon naar Le Jardin du Luxumbourg. Wat een gezellig park is dit! Heerlijk om doorheen te wandelen.

SAM_3976

Zoals ook al gezegd in mijn verslag van dag 1 in Parijs: het weer was een beetje troosteloos. En dan krijg je ook niet zulke mooie foto’s als je met een prachtige blauwe lucht zou hebben. Maar alsnog was het heel mooi!

SAM_3984

Even zitten en mensen kijken.

SAM_3997

Via Rue Auguste Compte liepen we naar het Panthéon. Ik vind alle gebouwen in Parijs zo mooi! Kijk al die schattige balkonnetjes!

IMG_4646

Walking the streets of Paris.

SAM_4002

Wat een indrukwekkend gebouw is dat, het Panthéon.

SAM_4007

Place de la Contrescarpe, een gezellig pleintje!

SAM_4008

Daarna gingen we naar Le Marais met de metro, wat een gezellige wijk!

IMG_4467

We aten bij Café Hugo! Wel prima op zich, maar niet echt een aanrader! Het was best prijzig. Ik geloof 18 euro voor een beetje friet, een sausje en een visje. Maar we hadden honger en we vonden het heel moeilijk om iets te kiezen, haha!

SAM_4015

Daarna pakten we de metro naar de Champs Élysées. Heel leuk om ’s avonds overheen te lopen!

SAM_4033

Bij de Arc de Triomphe namen we weer de metro terug naar ons hotel.

Het was weer een super leuke dag! Parijs is zo mooi <3 Wanneer ben jij voor het laatst in Parijs geweest? 

Liefs van Tedje

 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 11 juni 2016 / 23:11

  Aah wat een leuke foto’s! :D Ik ben vorig jaar voor het laatst in Parijs geweest. Ik wil er graag weer heen! Ben zelf nog niet boven geweest in de Eiffeltoren dus dat wil ik nog een keer doen voor de volgende keer haha

  • Tedje
   Auteur
   12 juni 2016 / 14:58

   Aah, ik was zelf ook nog nooit bovenop de Eiffeltoren geweest, maar dat hebben we dus nu wel gedaan! Moet je echt doen, is super leuk!

 2. 12 juni 2016 / 13:10

  Heerlijke foto’s Ted, ik ben jaloers! Vind je tasje ook zo leuk!!! <3

  • Tedje
   Auteur
   12 juni 2016 / 14:58

   Ah, thanks! Ja, ben ik ook super blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *