VERSLAG | Masterclass ondernemen voor beginnende content creators

Onze eerste (uitverkochte!!) masterclass op 10 maart was een groot succes! In deze blogpost vertel ik meer over onze eerste masterclass en heb ik heel goed nieuws: de datum voor de tweede masterclass is bekend! 

Femke en ik liepen al een tijdje met het idee om masterclasses te gaan geven over ondernemen. We kwamen op het idee omdat we zelfstandig ondernemers zijn en vaak vragen over ondernemen krijgen en hoe wij alles nu precies aanpakken. Hoog tijd dus om onze kennis te delen en ons boekje open te doen. 10 maart gaven we onze eerste masterclass in het snoeproze Werkwarenhuis in Den Bosch.

Bij binnenkomst werd iedereen verwelkomd met heuse roze Bossche bollen en koffie of thee. We zagen iedereen enthousiast foto’s maken van deze perfecte roze Instagram-locatie, super leuk om te zien! Femke en ik waren best zenuwachtig, maar toen we zagen wat voor leuke meiden er allemaal aanwezig waren, verdwenen onze zenuwen als sneeuw voor de zon. Iedereen was zo blij en opgewekt, heel leuk om te zien.

Let’s go!

Om 14.00 uur begon de masterclass. Na een voorstelronde van mij en Femke begonnen we met onze presentatie. Op de tafels hadden we notitieblokken met vrolijke pennen neergelegd, zodat iedereen de informatie mee kon schrijven. Tijdens de Masterclass Ondernemen vertelden we alles over ons ondernemersavontuur. Hoe zijn we begonnen? Hoe hebben wij onze klanten binnengehaald? En hoe zorg je ervoor dat je gezien wordt als tekstschrijver? We vertelden ook alles over onze tarieven en hoe je deze opstelt. Na de pauze hadden we het over de praktische zaken van het ondernemen. Hoe houd je bijvoorbeeld een urenregistratie bij? En hoe zorg je ervoor dat je administratie in orde is? En wat zijn nu de voor- en nadelen van ondernemen? Aan het eind van de middag was er de kans om vragen te stellen. Heel leuk om te zien dat die vragen ook daadwerkelijk gesteld werden en dat de deelnemers elkaar ook hielpen.

Nieuwe datum!

Omdat er zoveel vragen kwamen of we nóg een masterclass gingen geven, hebben we een nieuwe datum vastgelegd. Meer informatie over de masterclass, klik hier.

Wanneer: zaterdag 14 april van 13.30 uur tot 17.30 uur.
Waar: WerkWarenhuis, Tramkade 20-24, ‘s-Hertogenbosch
Prijs: €45 (excl. BTW, incl. hapje, drankje)

KOOP HIER JE KAARTJE! 

Zien we jou 14 april? 

Liefs,
Tedje & Femke

Volg:
Delen:

21 Reacties

 1. 13 maart 2018 / 19:08

  Super leuk dat jullie het nog een keer doen. :D Ik vond het een absolute aanrader.

  • Tedje
   Auteur
   16 maart 2018 / 12:00

   Dat is super leuk om te horen, Dionne. Dankjewel!

 2. 13 maart 2018 / 19:22

  Het was echt een heel toffe en inspirerende middag. Ik heb ervan genoten en heb heel wat bijgeleerd en inspiratie en motivatie opgedaan :) Dankjulliewel! En zet hem op met de volgende masterclass! Superleuk dat jullie nog een editie gaan organiseren.

  • Tedje
   Auteur
   16 maart 2018 / 12:00

   Super leuk om te horen, Romy! Heel leuk dat je erbij was!

 3. 13 maart 2018 / 22:14

  De foto’s zien er ook echt geweldig uit, jammer genoeg werk ik op de zaterdag dus ik kan er de volgende keer niet bij zijn.. baal moment

  • Tedje
   Auteur
   16 maart 2018 / 12:00

   Wat jammer dat je er niet bij kunt zijn, Rachel! Wellicht een volgende keer!

 4. Janne
  13 maart 2018 / 23:04

  Wat super leuk! Het lijkt me erg leuk om jullie masterclass bij te wonen! Alleen ben ik nog studerende en niet gespecialiseerd in marketing/teksten schrijven etc. Ik ben dan ook vooral geïnteresseerd in het ondernemen en jullie verhaal hoe jullie gestart zijn. Is het dan voor mij ook een aanrader om te komen? :)

  • Tedje
   Auteur
   14 maart 2018 / 09:07

   Hi Janne! Tijdens de masterclass vertellen we ook hoe wij begonnen zijn met ondernemen en hoe we aan klanten zijn gekomen bijvoorbeeld. En over de voor- en nadelen van ondernemen. Wel gaan we wat dieper in op content creatie en bijvoorbeeld hoe je een goede administratie bijhoudt. Je bent altijd welkom, maar je moet zelf even de afweging maken :-)

 5. 13 maart 2018 / 23:33

  Jaaaa, te gek zeg! Ik heb net een kaartje gekocht woohoo! Lijkt me super inspirerend. Tot 14 april!

 6. 14 maart 2018 / 09:29

  Zo tof dat jullie dit hebben kunnen organiseren en er nog een datum gaat komen! Helaas kan ik de tweede datum niet, anders zou ik echt komen. De locatie is ook zo tof!

  • Tedje
   Auteur
   16 maart 2018 / 11:59

   Ah, jammer dat je 14 april niet kan, Loes! Hopelijk de volgende keer!

 7. 14 maart 2018 / 09:40

  Echt gaaf! Het lijkt mij een heel interessante workshop, dus misschien dat ik er de volgende keer wel bij ben :)

 8. 14 maart 2018 / 09:40

  Ik ben zo blij voor jullie! Lijkt me razend interessant én leuk. ;-) Supertof dat jullie al een tweede datum hebben kunnen vastleggen!

  • Tedje
   Auteur
   16 maart 2018 / 11:59

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie, Jessica!

 9. 14 maart 2018 / 10:47

  De locatie was echt top en die Bossche bollen geweldig lekker! Ik heb veel geleerd van de masterclass ondernemen en ik verheug me erop om zelf ook fulltime te gaan ondernemen. Zo leuk en inspirerend om jullie verhalen te horen en hoe jullie je droom hebben waargemaakt, echt top! Wat leuk dat jullie al een tweede datum hebben. Nogmaals bedankt en ik verheug me al op de sushidate :)

  • Tedje
   Auteur
   16 maart 2018 / 11:59

   Super leuk om te horen, Lianne. Leuk dat je erbij was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *