Verslag: Model voor visagist Sienna

Verslag: Model voor visagist Sienna

Hi iedereen! Gisteren heb ik iets super tofs gedaan! Ik ben namelijk opgemaakt door visagist Sienna. Sienna volgt de visagie opleiding van Mieke Petiet in Amsterdam. Elke twee weken heeft Sienna iemand nodig om op te oefenen en gisteren ben ik met haar mee geweest. Kijken jullie mee? 

Nadat ik mijn laatste tentamens had gemaakt op de school voor journalistiek in Tilburg, sprong ik helemaal happy de trein in richting Amsterdam. Na een uur en drie kwartier kwam ik aan op Amsterdam Centraal. Ik liep nog even langs de Starbucks om een heerlijke vanilla latte te halen (ze spelden overigens mijn naam zo: Tetie, tsja.. Wat kan ik daar van zeggen. Ik zit te wachten op de dag dat ze mijn naam WEL goed spellen bij de Starbucks) en daarna kwam Sienna mij ophalen. Samen gingen we met de tram naar de binnenstad van Amsterdam, waar de visagie school van Mieke Petiet gevestigd zit.


De werkplek 

Werkplekje van Sienna

Na een kort praatje en een toiletbezoek, was het tijd om te gaan starten. De opdracht die Sienna en de andere meiden hadden gekregen was: stage work. Dit betekent dat ze de modellen op gingen maken zoals modellen op catwalks opgemaakt worden. Heftig met nepwimpers en heel veel poeder dus.


Hoe de ooglook in elkaar zat


Een oog is af!

Sienna begon met de basis, een hele dikke laag. Zo egaal had ik mijn huid nog nooit gezien (van veraf dan hè ;) van dichtbij zie je gewoon een dikke laag pancake). Mijn gezicht werd wel heel plat: er zat geen diepte in. Het was dus tijd om te highlighten en te shapen (gedeeltes laten opvallen en vorm brengen aan je gezicht). Daarna poederde ze alles af met een transparante poeder.


Complete look!

Daarna was het tijd voor de ooglook. Een heftige ooglook met rood, veel zwart en nepwimpers! Supergaaf. De laatste stap: blush en lippenstift.


Check de nepwimpers!


Met flitser, check dit plastic hoofdje!


Had ik altijd maar van zulke wimpers…


Zo, haartjes los en gaan!


De look, hoe mooi!


Samen met visagist Sienna

Ik heb een superleuke dag gehad, en ik heb ook nog eens veel geleerd! 
Wat vinden jullie van het resultaat? Ik vind het echt super mooi geworden, knap gedaan Sienna!!
Jullie kunnen trouwens nog beauty vragen aan Sienna stellen, doe dat hier *klik*.  

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

24 Reacties

 1. 7 maart 2012 / 07:41

  wauw echt heel mooi gedaan! ziet er prachtig uit

 2. 7 maart 2012 / 07:44

  Erg leuk! Voor mij vind ik het iets te fel, maar jou staat het mooi!

  • 7 maart 2012 / 09:25

   Hoi Daphne! Dit is een look voor op de catwalk, het is dus niet bedoeld om zo mee over straat te gaan haha! X

   • 7 maart 2012 / 18:16

    Het ziet er erg mooi uit, maar inderdaad niet voor op straat overdag, tenzij je een uitgesproken kleding- en make-up stijl hebt :-)

 3. 7 maart 2012 / 13:20

  Haha super tof! Voor de catwalk dan ;)! Vind zulke looks altijd erg leuk om te bekijken ter inspiratie.

 4. 7 maart 2012 / 14:02

  Super tof… je ogen springen bijna hier op mijn toetsenbord! hihi
  Wat ik persoonlijk weg zou laten is de lippenstift.. ik vind het net ietsjes teveel. :)

  Liefs -x-

  • 7 maart 2012 / 14:10

   Als je hier de lippenstift weglaat, vallen heel je lippen weg in je gezicht ;) het zag er heel raar uit zonder lippenstift ;)

 5. 7 maart 2012 / 23:06

  Wat gaaf! Ze heeft het echt mooi gedaan, knap hoor!

 6. 8 maart 2012 / 10:36

  Wauw echt een hele super mooie ooglook heeft ze gemaakt! De lipstick vind ik er iets te fel bij, maar het staat wel goed!

 7. 8 maart 2012 / 12:33

  Leuk hoor, ik ben er wel eens model voor de tentamen shoots.

 8. 9 maart 2012 / 11:51

  Wauw! Super mooie look & staat je super! :)
  Ook leuk zoiets meegemaakt te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *