Visagist Sienna beantwoordt jullie vragen!

Een hele tijd geleden konden jullie je brandende beautyvraag stellen aan visagist Sienna. Ik stond eerder model voor haar en jullie hadden al een keer de mogelijkheid om vragen aan haar te stellen. Sienna heeft jullie vragen beantwoord, kijk je gauw mee? Misschien leer jij er ook nog iets van!

Lounabeauty: Welk product kun je het beste gebruiken voor je wenkbrauwen voor een natuurlijk effect. Vaak zie ik wenkbrauwen die heel dik zijn aangezet of de kleur valt gewoon meteen op. Ik wil gewoon natuurlijke wenkbrauwen die wel mooi zitten, maar niet dat je denk… ‘wenkbrauwen waar ga je met die vrouw naar toe’.? ;-)

Er bestaan inderdaad verschillende manieren om wenkbrauwen bij te tekenen. Ik zelf maak altijd gebruik van een wenkbrauwpotlood, waarmee ik lichtjes over de huid schets. Zorg voor een hard potlood met een scherpe punt.
Trek geen strepen van het midden (tussen de ogen) naar buiten, dit zorgt voor dat heftige effect waar jij het over hebt. Wat je wel moet doen is de haartjes  proberen na tekenen dus vanaf de onderkant van je wenkbrauw streepjes  naar boven maken, het eerste gedeelte van de wenkbrauw (midden van de ogen) werk je omhoog na ongeveer 1/3 kun je schuiner gaan.
Je kunt ook gebruik maken van wenkbrauwpoeder, dat een heel natuurlijk effect geeft. Het is een prima manier om je wenkbrauwen in te kleuren, maar je kunt er niet mee corrigeren.
Wanneer je last hebt van springerige of hangende haartjes kun je gebruik maken van een wenkbrauwgel. Deze modelleren de haartjes en zijn verkrijgbaar met een tintje. Ook een mooie manier om je wenkbrauwen subtiel wat kleur te geven.

Anouk: Welk product je het beste kunt gebruiken voor wallen onder je ogen, bepaalde crèmes, speciale foundations?

Wanneer je echt last hebt van een wal (verdikking onder de ogen) is de beste manier om het te camoufleren met de juiste tint camouflage, gelijk aan de huid of een tintje lichter. Er bestaan oneindig veel crèmes die beweren wallen weg te werken. Waar je op kunt letten is een verkoelende ooggel om die verdikking wat tegen te gaan.
Een foundation is vaak luchtiger van structuur dan een camouflage, waardoor deze niet genoeg dekt als camouflage. Ik zou dus gebruik maken van een concealer onder het oog, waarschijnlijk iets lichter dan de huid (niet te licht natuurlijk), zodat het mooi oplicht. Eventueel kun je bij een verdikking van de huid een vleugje abricot-kleurige crèmeblush in het midden van de wal aanbrengen, dit geeft een heel fris effect.

Me: Het lukt mij nooit om met mascara niet mijn oogleden onder te smeren….zijn er truukjes voor om dit tegen te gaan of ben ik gewoon onhandig en ben ik voor eeuwig gedoemd om de boel na het mascara opdoen na te gaan met een wattenstaafje?

Ik weet natuurlijk niet of je korte wimpers hebt, want hoe korter des te lastiger. Wanneer  je zo dicht mogelijk bij het ooglid mascara wil aanbrengen, doe ik het wel eens met een plat kwastje. Dan kun je de wimpers goed ‘insoppen’. Het grote mascara kwastje vind ik daar vaak onhandig voor, deze geeft natuurlijk wel krul aan de wimper. Maar ook visagisten hebben altijd wattenstaafjes bij zich, want mascara vlekjes zijn gauw gemaakt.

Lynn: Hoe krijg je een mooie teint en een egaal gezicht zonder al te veel poeder en foundation te gebruiken? Beter foundation/poeder, met vingers/met kwast enz?

Er zijn veel verschillende manieren om foundation aan te brengen, een kwast zorgt voor een luchtig en natuurlijk effect, maar pas op dat je geen strepen krijgt. Met de vingers kan ook wanneer je een foundation van hele luchtige structuur gebruikt. In dikkere, crème-achtige foundation zie je vaak de vingers terug. Dan kun je beter een sponsje gebruiken.
Wanneer je poeder wilt gebruiken, pak dan transparante poeder. Dit zorgt ervoor dat je make-up mooi op z’n plaats blijft, maar geeft geen kleur waardoor je niet onnodig donker wordt.
Wil je een heel natuurlijk effect, probeer dan eens een getinte dag crème of een bb cream. Deze dekken over het al gemeen niet zo goed, hoewel er verschillende soorten bestaan , maar geven wel een mooi en verzorgde teint.

Vera: Mijn huid is zeer lelijk. Ik heb heel veel “putjes” door littekens die ik heb opgelopen bij het uitknijpen van puistjes.
Dit deed ik vroeger zeer regelmatig, ook heb ik last van grote porien en verschillende bultjes.
Ik wil graag stoppen met foundation omdat ik een meer natuurlijke “look” wil ontwikkelen.
Maar wat kan ik gebruiken zodat mijn huid wel mooi uitziet maar toch natuurlijk?

De littekens zijn heel vervelend en met make-up kun je ze wel lichtjes verbloemen, maar de putjes krijgen we daarmee niet weg. Er bestaan wel diversen producten, die grove poriën verfijnen, je zou je eens kunnen laten adviseren in een parfumerie of apotheek. Er bestaan ook peelings die de bovenlaag van de huid vernieuwen in een versneld proces. Dit moet je wel laten doen in een goede salon of kliniek en zorg dat je goed geïnformeerd bent wat betreft de voor- en nadelen.
Daarnaast zijn er allerlei soorten foundation, van heel dik op de huid liggend tot luchtig en nauwelijks zichtbaar. Je kunt zoals ik bij vraag 4 aangegeven heb, eens een getinte dagcrème of bb cream gebruiken.
Ik weet niet of je nog steeds last hebt van puistjes, maar als dit gepaard gaat met rode wangen, meng dan je camouflage met een heel klein beetje groen camouflage (echt heel weinig). Dit verzacht de rode kleur.

Ik vond het erg leuk jullie vragen te mogen beantwoorden!
Hopelijk hebben jullie er wat aan en kunnen jullie lekker aan de slag met make-up!

Liefs Sienna

Volg:
Delen:

9 Reacties

 1. 6 november 2012 / 10:29

  Hallo Tedje! Ik volgde je al heel lang via mijn blogger site, maar sinds ik een eigen domein heb kon ik je pagina niet meer vinden :( Maaaar ik heb mn wachtwoord van blogger weer gevonden en daarmee jou dus ook! hihi Ik ga je nu volgen via Bloglovin :)
  Follow back?!
  Groetjes!!!

 2. 6 november 2012 / 12:39

  Heel leuk om te lezen en heb er zeker wel iets van opgestoken. Vooral het laatste antwoord heb ik wel veel aan. Mijn wangen zijn toch altijd wel wat rood en had er nooit aan gedacht om eens een klein beetje groene camouflage erdoor te doen.

 3. 6 november 2012 / 13:08

  Leuk om te lezen en erg handig! Ik heb veel aan de laatste vraag, want ik heb ook een beetje ‘putjes’ littekens, maar ik wist eigenlijk al dat ik een peeling ervoor kon doen – wat ik uiteraard over een tijdje ga doen!

 4. 6 november 2012 / 13:56

  Wat een heerlijk informatief artikel voor mensen die nog vragen hadden :)

 5. 6 november 2012 / 17:29

  Goeie vragen en antwoorden zeg, hier heb ik echt iets aan & andere vast ook ! :)

 6. 6 november 2012 / 23:53

  Wauw dat zijn echt goede vragen en heel uitgebreid geantwoord ook. Was fijn om te lezen!

 7. 11 november 2012 / 15:30

  Die laatste vraag geldt ook voor mij. Ik ga het proberen en kijken of het werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *