Visagist Sienna beantwoordt jullie vragen!


Een tijdje geleden hadden jullie de mogelijkheid om vragen aan visagist Sienna Willems te stellen. Zij volgt de visagie opleiding van Mieke Petiet in Amsterdam (waar ze mij een paar weken terug prachtig heeft opgemaakt!) Vandaag beantwoordt Sienna jullie gestelde vragen. Ben jij benieuwd? Klik dan gauw verder.
Foto door Gilles Nijsten

”Aller eerst wil ik even zeggen, dat ik het hartstikke leuk vind om jullie vragen over visagie te beantwoorden. Ook nog ontzettend bedankt voor de leuke reactie op de foto’s waarbij ik Tedje heb opgemaakt voor mijn schoolopdracht! Ik vind het leuk om te lezen wat jullie van mij willen weten. Nu is het aan mij, jullie handige tools mee te geven, zodat jullie daadwerkelijk aan de slag kunnen. Hopelijk hebben jullie er wat aan!

Liefs, Sienna”


Jessy: ik zou graag willen weten hoe ik blush aanbreng en hoe hij dan ook goed en mooi blijft zitten?
Blush is er in een aantal verschillende structuren, de meest bekende is toch wel de poeder vorm. Deze breng je met een kwast aan. Zorg ervoor dat de aanzet van je blush net onder het jukbeen zit en laat de bovenkant van het jukbeen vrij! Door rouge op het jukbeen te zetten, drukken we het jukbeen naar achteren en dat is nou net wat we niet willen! Gebruik liever een paar keer een beetje, zodat je goed ziet wat je doet dan in een keer te veel. Na een paar dunne laagjes wordt de kleur vanzelf intenser en kun je stoppen wanneer je tevreden bent. De een vindt het prettig om blush met een platte kwast aan te brengen, zodat je de blush goed tegen het jukbeen aan kunt ‘duwen’ en de ander werkt liever met een rond afgewerkte kwast zodat je de blush in roterende bewegingen mooi kunt vervagen. Uiteraard kun je ook met een schone vinger de blush vervagen richting het jukbeen. Crèmeblush is ook een mooie optie. Uitermate geschikt voor een droge huid. Zorg ervoor dat je ook weer met een kleine hoeveelheid begint, het wordt namelijk snel te veel. Door de romige structuur is deze blush makkelijk te vervagen, wat een heel mooi zachte kleur als resultaat geeft. Breng de crèmeblush aan op de konen (de bolletjes op je wangen, die tevoorschijn komen als je lacht) voor een natuurlijk effect. Tip: crèmeblush is ook zeer geschikt om op de lippen te smeren, dit geeft net een beetje kleur. Blush blijft over het algemeen de hele dag goed zitten, let er wel op dat je een goed gepigmenteerde blush gebruikt, deze gaan langer mee want je hebt er minder van nodig.


Beautyforgirls: Ik wou graag weten hoe het zit met shapen en wat houdt het in?
Door middel van shapen benadrukken we de beenderenbouw van het schedel, je kunt er een gezicht mee vormen. Dit doen we met het aanbrengen van zowel lichte als donkere kleuren. Alles wat je naar voren wilt halen krijgt een lichte tint en omgekeerd drukt donker juist naar achter. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van shapen een voorhoofd minder hoog laten lijken of jukbeenderen meer naar voren brengen. Stel je wilt je jukbeenderen meer naar voren brengen, dan breng je heel subtiel een lichte kleur aan op het jukbeen en een donkere kleur eronder.


Glasmetwater: Ik heb een lichte huid hoe kan je het best foundation aanbrengen (ook in een lichte kleur), en past er beter bronzer of blush bij? En bronzer: beter op je jukbeenderen of eronder om ze te liften?

Er zijn ontzettend veel manieren om je foundation aan te brengen, met een sponsje, kwast of je vingers bijvoorbeeld. Eigenlijk is er geen specifieke manier van foundation aanbrengen, waarbij de foundation het best blijft zitten. Dit ligt puur aan de foundation zelf. Waar je wel op kunt letten is de dekking van je foundation. Met een kwast kun je voor een minimale dekking zorgen, let wel op dat je geen strepen ziet, dit gebeurt namelijk snel wanneer je met een kwast werkt. Met een sponsje of je vingers kun je de foundation echt in je huid drukken, maak voor een dekkende basis dan ook kloppende bewegingen en ga niet wrijven, want dan neem je steeds foundation mee. Kijk ook weer uit voor vingerafdrukken in je gezicht! Bronzer is eigenlijk een product om wat kleur in je gezicht te brengen. Eerlijk gezegd werk ik er nauwelijks mee. Wanneer je bronzer gebruikt, breng het dan niet aan op de jukbeenderen. Bronzer geeft namelijk kleur aan de huid en is vaak iets donkerder dan je eigen huidskleur, dit betekent dat je de jukbeenderen naar achter duwt. En we willen juist dat de jukbeenderen meer naar voren komen. Vaak wordt er een beetje bronzer aangebracht op het voorhoofd, de kin en onder de jukbeenderen. Maar zover ik weet wordt professioneel gezien niet zo vaak met een bronzer gewerkt, daarom kan ik er ook niet zo diep op ingaan. Een blush kan bij ieder huidstype of huidskleur aangebracht worden, voor iedereen zit er wel een mooie kleur bij. Laat je een keer adviseren in een parfumeriezaak, zodat je zeker weet dat je een bij jou passende kleur vindt.

Evelyne Fierens: ik heb namelijk van mezelf rode wangen. Niet heel erg, maar ook niet zo mooi vind ik, want ze komen door mijn foundation heen. Ik ben dan ook gek van blush en shimmerpowder, dus zet ik mijn jukbeenderen graag aan met een mooie blush. Maar wanneer dan mijn rode kaken als rode plekken terugkomen vind ik zit niet zo aangenaam, ik heb al geprobeerd ze met concealer te camoufleren, maar na een paar uur zijn ze daar weer. Bestaan hier bepaalde trukjes voor?
Er zijn verschillende manieren om rood in de huid te camoufleren. Ik weet natuurlijk niet hoe rood je wangen zijn en hoe groot de oppervlakte is die rood wordt. Ik zal je een aantal tips geven en dan hoop ik dat er eentje bij zit voor jou! Als eerste zou je eens kunnen proberen om een andere, meer dekkende foundation aan te brengen, eentje die van zichzelf meer camoufleert. Daarnaast weet ik niet hoe je de foundation aanbrengt, je zou eens kunnen proberen om het met een sponsje aan te brengen en de foundation echt in de huid te drukken, waardoor de foundation beter blijft zitten (zie antwoord op de vraag van glasmetwater). Je geeft aan al geprobeerd te hebben de rode plekken met een concealer te camoufleren, maar dat de concealer vrij snel verdwijnt. Er zijn wel concealers die goed dekkend genoeg zijn en langer blijven zitten. Wanneer je echt hele rode wangen hebt, waarbij de roodheid vanaf de kaak tot aan het jukbeen zit, is het een optie om onder je foundation een groene toner aan te brengen. Je moet dan een flinterdun laagje aanbrengen op de huid. Groen camoufleert het rood, maar het wordt alleen gebruikt wanneer de huid echt heel rood is, anders ga je het groen zien zitten. Je kunt ook nog proberen om een heel klein beetje groene camouflage te mengen met een camouflage die gelijk is aan je eigen huidskleur of lichter dan je eigen huidskleur. En dit vervolgens zachtjes inkloppen op de rode plekjes.


Projectbeautyfashion: Hoe kan je het best je kwasten/borsteltjes schoonmaken. Ik heb een speciale brush cleanser maar naar mijn mening komt er niet genoeg van af (vooral als er wat glitter op zit) Hulp aub?

Ja, dat klopt, met een brush cleanser krijg je de kwasten niet helemaal schoon. Brush cleanser is wel heel handig om tussendoor te gebruiken. Ik heb het altijd bij me en maak tussendoor mijn kwasten ermee schoon. Als ik thuis kom krijgen mijn kwasten een echte schoonmaakbeurt! Hiervoor gebruik ik gewoon babyshampoo, daar worden ze echt schoon van en ze ruiken ook nog eens lekker! Vervolgens leg ik mijn kwasten op een schone handdoek om te drogen. Let op dat de haartjes van je kwasten de juiste vorm aan nemen, want ze drogen op zoals je ze neer hebt gelegd. Er bestaan ook speciale zepen om je kwasten schoon te maken. Het is om hygiëne redenen erg belangrijk om ze te wassen, bovendien worden je kwasten op den duur hard als je ze niet schoonmaakt. Was je kwasten echter niet te vaak, ze worden er niet beter op helaas. Een/twee keer in de week is voldoende als je je kwasten vaak gebruikt.

Ik hoop dat jullie het leuk en vooral leerzaam vonden! Wat vind jij de handigste tip van Sienna? 
Liefs van Tedje

Volg:

9 Reacties

 1. 1 april 2012 / 09:47

  Heel handige tips… Heb me laten adviseren over een blush in Parijs, en ik heb nu een heel handige van Benefit. Heel handig, want je kan hem ook op je lippen dragen. :)

 2. EmmaWessels
  1 april 2012 / 12:12

  Ow, erg leuk zeg die tips!

 3. 1 april 2012 / 14:17

  Dankjewel voor het beantwoorden van mijn vraag. Leuk om terug te lezen.
  Liefs, xxx

 4. 1 april 2012 / 14:22

  Leuke en handige tips! Leuk dat ze deze vragen heeft beantwoord :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *