Waarom ik een haat-liefde verhouding heb met nagellak

Niets is leuker dan nagels lakken, maar niets kan ook zó vervelend zijn. Het liefst lak ik mijn nagels iedere dag in een andere kleur, maar het liefst laat ik het er ook zo lang mogelijk op zitten. Vandaag moet ik jullie iets bekennen: ik heb een haat-liefde verhouding met nagellak… 

❤ Ik kan er echt van genieten als mijn nagellak er mooi op zit. Een prachtige glans, goede dekking en dat het lakje ook nog eens snel droogt. Love it. 

❤ Een nagellak die belooft dat ‘ie in 3 nanoseconden droog is? JA HOOR. Mooi niet dus. ‘Snel’ is in nagellakland 10 minuten. Dat. is. niet. snel.

❤ Waarom chipt de meeste nagellak altijd zo snel?? Heb je net je nagels mooi gelakt, is er een dag later alweer een stuk vanaf. Fijn. Bedankt.

❤ Nieuwe nagellak uitzoeken in de winkel. “Oh, dit kleurtje heb ik echt nog niet.” Ja maar Tedje, je hebt bijna 200 lakjes in je stash. “Ja maar, deze heb ik echt nog niet!!” Je kunt nooit genoeg nagellak hebben, kan ik je vertellen. 

❤ De grootste frustratie is toch wel het wachten totdat je nagels droog zijn. Ik denk dan altijd: oh, maar ik kan best even naar de wc, of deze verpakking met heel veel plastic openmaken. NEE. Dat kan je niet. DON’T DO IT. Gevolg? Deuken zo diep als een ravijn in je nagels. 

❤ Glitters. Prachtig, tot je ze eraf moet halen. “Waarom heb ik ook alweer glitternagellak opgedaan??!! ^#$!*@&!? 

❤ Op internet vind je een ‘super easy nail art tutorial’. NAILED IT. Letterlijk en figuurlijk.

❤ De complimenten die je krijgt over als je nagellak er mooi op zit. Maakt je hele dag weer goed. “Aah, jij lakt je nagels altijd zo mooi!” Thanks!! Maar je wil niet weten hoelang ik erover heb gedaan om dit resultaat te krijgen!!!

❤ Nagels lakken is een soort van therapeutische bezigheid. Streepje voor streepje, nagel voor nagel. Helemaal zen. 

❤ ARRGHHGLSKJDFSJHK! Wanneer leer je nu eens een keer dat je niet ‘even snel’ je nagels kan lakken?! Nagellak everywhere: in je haren, op je bureau, over al je vingers. 

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 26 juli 2014 / 05:59

  Hahaha geweldig! Erg herkenbaar ! Soms dan wil ik mijn nagellak niet eraf halen omdat ik weet wat voor een gevecht het weer wordt om die nare glitters er af te halen inderdaad haha! Nagels lakken daarentegen is inderdaad zo lekker ontspannend :) lekker tutten

 2. 26 juli 2014 / 10:18

  Hahaha echt superleuk geschreven xD Briljant en zó herkenbaar!

 3. 26 juli 2014 / 12:01

  Haha, onwijs herkenbaar! Vooral dat wachten tot het droog is- drama!

 4. 26 juli 2014 / 19:19

  grappig om te lezen XD ik ga altijd van te voren naar de wc, anders zul je altijd zien dat je hoognodig moet net nadat je je laatste nagel hebt gelakt!

 5. 26 juli 2014 / 23:16

  Ik herken dit zo erg. Mijn teennagels zijn altijd netjes gelakt, maar mijn vingernagels vaak niet, omdat ik niet het geduld heb ze goed te laten drogen met als gevolg dat overal nagellak zit en niet meer mooi op mijn nagels.

 6. 27 juli 2014 / 00:05

  Ik heb precies hetzelfde probleem. Ik hou van nagellak, maar wanneer er al een inieminie chip tevoorschijn komt, moet (!) alles er weer af en opnieuw gedaan worden. Ik lak dus om de dag mijn nagels weer in een ander kleurtje, inclusief veilen en een basecoat. Soms een beetje vermoeiend haha

 7. 28 juli 2014 / 11:13

  Meestal bedoelen ze met 1 second nail polish dat het 1 seconde duurt om aan te brengen. Maar met een sneldrogende topcoat of van die dry drops hoef je meestal maar 5 minuten te wachten. Ik heb al heel lang geen dekbedafdruk meer in mn nailart gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *