Wat mannen weten van make-up: Deel 3

Het is al een hele tijd geleden dat ik het artikel ‘Wat mannen weten van make-up‘ schreef. Het eerste deel is een versie die ik vaker op internet ben tegengekomen, maar deel 2  heb ik zelf verzonnen. Ik moest gewoon zo hard lachen om de antwoorden die mijn vriend gaf! Vandaag heb ik een deel 3 voor jullie. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Wat is tonic?
Ja, dat is een reinigingsvloeistof. Jij dacht zeker dat ik het drankje ging zeggen, hè? Of dacht je dat niet. Maar dat is een reinigingsvloeistof voor kwasten.
Goede antwoord: Tonic gebruik je om je gezicht te reinigen. Er zit vaak alcohol in waardoor bacteriën gedood worden.  Hij zat er aardig dichtbij!

Weet je wat spinnepoten mascara is?
Spingpoot? Van die mascara die alle haartjes uit elkaar trekt waardoor je heel veel, dunne wimpers hebt. Mascara is toch voor wimpers? Ja. Of is het juist dat je 8 grote haartjes krijgt, jullie hebben wel meer van die rare dingen.
Goede antwoord: Zie plaatje hierboven. Laag op laag mascara waardoor je wimpers aan elkaar gaan plakken en de mascara gaat klonteren. Vaak gebeurt dit door meisjes die een hele oude mascara hebben, die vol met bacteriën zit. Ze wassen het vaak ook niet af, dus gaan er ook mee slapen.

Waar zit je outer v?
De buitenste v. Nou, je buitenste ooghoek. Als je je hoofd schuin houdt is je ooghoek net een v. Deze weet ik heel zeker. Ik heb zelf namelijk ook twee outer v’s hoor.
Goede antwoord: Het v’tje dat wordt gevormd bij de buitenste ooghoek. Wauw, mijn vriend wist dit gewoon! Mijn complimenten :-)

Weet je waar de afkorting FOTD voor staat?
FOTD… Fresh on the dancefloor haha, nee grapje. Het moet iets met make-up te maken hebben. First… Nee ik weet het niet. 
Goede antworod: Face of the Day.

Hoe ziet een french manicure eruit?
Jonge dat weet ik toch. Gewoon, van die witte nagels. Van die lelijke lange nagels met het bovenste zo wit. En het is glanzend.
Goede antwoord: goed zo!

Wat is een dupe?
Een duppie. Ik zou het echt niet weten. Is het een techniek? De dupe-techniek, daarmee kun je dupen. En als je dupet, krijg je een heel mooi gezicht.
Goede antwoord: Een product wat heel erg lijkt op een ander product. Bijvoorbeeld een nagellakje van Catrice dat bijna identiek is aan een nagellakje van Chanel. We spreken dan van een dupe.

Wat is swatchen of een swatch?
Een horlogemerk. In de beautywereld hebben ze toch ook horloges? Jij doet trouwens wel eens van die swatches, dat je het laat zien. Een soort preview. Zo van, kijk: dit heb ik.
Goede antwoord: Het product, bijvoorbeeld oogschaduw, aangebracht op de huid. Dit wil er soms heel anders uitzien dan in de verpakking.

Waarvoor gebruik je oogschaduwbasis? 
Als je oogschaduw op wil doen, moet je eerst een basis hebben. Het is een hele lichte kleur bijvoorbeeld heel licht bruin en daarover heen doe je de goede kleur. Je gebruikt het om de kleuren beter tot zijn recht te laten komen en dat het beter blijft zitten.
Goede antwoord: wauw, 10 punten!

Waar zit je T-zone?
*fluistert* T-zone. Hoe moet ik dat nou ruiken? Een beetje hetzelfde als de outer V zeker? De brug van je neus is het stokje van de T en de wenkbrauwen zijn het platte streepje. Daar mag nooit make-up komen. Wat een moeilijke vraag.
Goede antwoord: Het gebied bij je neus en je voorhoofd. De huid is hier meestal wat vetter dan de rest van het gezicht.

Wat is een overspray?
Dat doe je over je basis. Dus als je een basis hebt aangebracht, spray je eroverheen.
Goede antwoord: Een laagje over een make-up product gesprayd. Bijvoorbeeld bij een blush. Je ziet heel veel mooie kleuren, maar na één keer vegen met je kwast is het er al af.

Ik vond het hilarisch om te doen samen met mijn vriend. Neem de tag gerust over, dat vind ik alleen maar leuk!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

19 Reacties

 1. 16 oktober 2012 / 07:07

  Hahahah, blijft geweldig! Ik vind je vriend het eigenlijk nog best goed doen ook. En ugh, ik was van plan een French Manicure te doen vandaag maareh.. *kijkt verdrietig naar het woordje lelijk*, huh kunnen ze zoiets nou lelijk vinden?! :c

 2. Tamara
  16 oktober 2012 / 09:59

  hihi blijft leuk :D

 3. 16 oktober 2012 / 14:14

  Haha echt een super leuk artikel! Zo grappig hoe mannen soms denken!

 4. 16 oktober 2012 / 14:26

  Suuuuper! Ik heb ook je tweede deel gelezen, ik denk dat ik de vragen van je over ga nemen, hihi. Want toen ik ’t eerste deel bij m’n vriend af nam lag ik echt onder de tafel van het lachen. Terwijl hij zo heel serieus was van: ‘ja uh, ik heb het toch goed? Hoe moet ik dit nou weten?’ Hahaha geweldig!

  • Tedje
   Auteur
   16 oktober 2012 / 22:54

   Haha ja ik vond het ook echt superleuk om te doen! Ik blijf maar nieuwe vragen verzinnen omdat ik het zo leuk vind hih!

 5. 16 oktober 2012 / 14:49

  Echt heel leuk om te lezen haha. Al zijn er toch wel heel wat antwoorden goed of komt hij er heel dichtbij.

 6. 16 oktober 2012 / 18:56

  Haha super leuk om te lezen dat ze het toch proberen en zo haha

 7. 16 oktober 2012 / 19:53

  Wow, ik vind dat hij het nog best goed heeft gedaan! En bij de outer V ging ik even in de spiegel kijken.. serieus.. het is echt een V als je je hoofd wat schuint houdt. Mijn complimenten. xD

 8. 17 oktober 2012 / 14:59

  Hahaha heel leuk om te lezen! Toch nog knap dat hij sommige dingen weet! :-)

  Liefs, Esmée

 9. 17 oktober 2012 / 19:55

  Haha, ik wil hierom gewoon weer een vriend. Whahahaa

 10. Florine
  19 oktober 2012 / 08:20

  Hahahaha tedvis, ik lig helemaal dubbel. Typisch dion dit, bij die fresh on the dancefloor HAHA. Leuk :) Tot snel! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *