Wat mannen weten van make-up

Wat mannen weten van make-up

 

Ik zag dit vragenlijstje voorbijkomen op BySjanty (neem even een kijkje, super leuke blog!) en ik dacht gelijk: YES, deze vragen ga ik ook aan mijn vriend stellen. Wat weten mannen nou eigenlijk van make-up? Weten ze wat blenden is? Of wat concealer is? Kijken jullie mee naar de antwoorden van mijn vriend?

1. Waar gebruik je concealer voor?
‘Dat weet ik toch helemaal niet.. Misschien om de huid egaler te maken?’

2. Waarom gebruiken sommige vrouwen Blotting Paper?
‘Blotting Paper??? Om de huid minder vet te maken, een beetje van die vochtige doekjes voor je billetjes.’

3. Als ik zeg dat ik mijn gezicht ga preppen en primen, wat ga ik dan doen?
‘Opmaken. Beetje lippenstift en oogschaduw en concealen.’

4. Waar op je gezicht breng je highlighter aan?
‘Op je ogen. Toch? Of niet? Dat is toch zo of niet?’

5. Base- en topcoat, wat is dat?
‘Oogschaduw. Eerst doe je de basecoat en dan topcoat. Oh nee wacht, dat is vingernagellak. Dat is toch of niet? Kijk, anders laat de bovenste laag los als je geen basecoat erop doet. De topcoat is de echte kleur. Als je blauwe nagellak hebt doe je eerst doorzichtige basecoat en dan de echte blauwe kleur.’

6. Nu nog enkele typische termen:

Blenden:
‘Nou, zo’n shake maken in zo’n blender. Maar bij jullie zal het wel betekenen… Een beetje hetzelfde als blushen. Je kan blushen en blenden.’

Crease:
‘Ik dacht dat je zei Grease haha. Maar crease, dat zou ik écht niet weten. Krejase, om iets te maken, figuurtjes ofzo.’

Fall-out:
‘Dat je ogen zo naar voren komen. Van die kikkerogen. En dat doe je dan met een bepaalde vorm van make-up. Oooh als je je kwast laat vallen!!’

Chippen:
‘Chippennnn. Als in Chippendale.. Chippen.. *lacht* ik weet het! In stukjes zo op je ogen chip chip chip. Laagjes aanbrengen op je ogen.’

Smudgen:
‘Ik ken alleen smudge van die karamelsnoepjes. Oh nee die heten fudge. Dus, smudgen is een beetje als blurren. Dat het allemaal een beetje vervaagt en in elkaar overloopt.’

We hebben echt ontzettend moeten lachen en we hebben ook gelijk een deel twee gemaakt. Die kunnen jullie binnenkort verwachten!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden,
Liefs van Tedje

Volg:

22 Reacties

 1. 26 mei 2012 / 16:06

  hahahaha, geweldig! ik weet nog toen ik klein was en aan me vader vroeg of ik mascara op mocht toen keek hij me echt aan alsof ik een andere taal sprak. hij dacht dat ik me toen helemaal ging optutten met foundation, concealer, oogschaduw en van alles! terwijl ik alleen vroeg om 2 laagjes mascara… :’) Geweldig trouwens al die antwoorden! Hahaha, zo leuk om te lezen. :) Ben benieuwd naar deel 2.

  • Tedje
   Auteur
   26 mei 2012 / 16:11

   Wij leven wat dat betreft echt in een ander wereldje! Haha!

 2. 26 mei 2012 / 16:11

  Haha, je vriend weet toch nog redlijk veel van make-up!
  x Elize

 3. 26 mei 2012 / 16:57

  Hahhaha zo geniaal! Ik wilde dat ik een vriend had #foreveralone :P
  Ik ben nu al benieuwd naar deel 2!

 4. 26 mei 2012 / 20:49

  Oh geweldig! Dit moet ook maar eens gaan proberen bij de mijne, haha!

 5. 26 mei 2012 / 21:28

  Haha die antwoorden! ik ga hem denk ik ook doen, maar dan met mn beste vriend xD

 6. 26 mei 2012 / 22:19

  Dit is grappig, ik denk dat ik mijn vriend ook dezelfde vragen ga stellen. Misschien steek ik er nog wat van op (sommige dingen weet ik namelijk ook niet o.O maar ik ben dan ook geen beautyblogger, haha)

  • Tedje
   Auteur
   27 mei 2012 / 20:12

   Ja hè! Viel me ook niet tegen moet ik eerlijk zeggen :)

 7. 28 mei 2012 / 00:13

  Haha ik vind deze tag echt geniaal! Ik las em ook op een andere blog en die vriend had bijna alles goed, maar dan op een horkige mannenmanier gezegd:)

  • Tedje
   Auteur
   28 mei 2012 / 21:01

   Hahah dat klopt! Daarom ben ik ook zo voor hem gevallen, heerlijk die humor van hem! ;)

 8. Sanne
  31 mei 2012 / 21:50

  ah leuk! Ooit er al eens aan gedacht om een ‘my boyfriend does my make up’ video te maken? Of wil je geen video’s van jezelf op internet hebben?

  • Tedje
   Auteur
   31 mei 2012 / 23:17

   Haha lijkt me super leuk om te doen, maar ik durf nog niet echt filmpjes van mezelf op internet te zetten! Haha, is best even een drempel of zo waar je overheen moet! Misschien in de toekomst, who knows! Het lijkt me echt heel leuk, vind het bij andere blogs ook altijd leuk om filmpjes te kijken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *