Wat zijn bijzondere cadeaus om te geven?

Het is vaak niet zo ingewikkeld om een cadeautje te bedenken voor iemand. Een bloemetje, reep chocolade of fles wijn. Maar waar kun je aan denken als je écht iets speciaals wil geven? Gewoon zomaar, voor een verjaardag of voor een andere belangrijke viering: het is natuurlijk aan jou om te bepalen wat je wil geven. Hier vind je inspiratie en cadeautips!

Sieraad

Een sieraad is bijzonder om cadeau te doen. Kies voor een luxe, kwalitatief sieraad, dat lang meegaat. En geef een sieraad waar je de ander echt blij mee maakt. Zo is een gouden ring een prachtig symbool, zeker als je een sieraad aan je partner geeft. Uiteraard is het wel zaak om de ringmaat te weten. Wil je geen ring geven? Er zijn nog meer opties, denk aan een gouden ketting. Idealiter met een bijpassende hanger, zodat het cadeau echt compleet is. Je kunt ook aan meerdere hangers denken, die fraai bij elkaar staan.

Beeld of figuur

Voor in de tuin of in het interieur: een beeld of figuur is een prachtig, blijvend cadeau. Dat niet alleen, het staat ook vaak symbool voor iets. Kies een beeld of figuur dat past bij degene aan wie je het wilt geven. Het kan bijvoorbeeld de liefde symboliseren, of juist kracht of dankbaarheid. Het is maar net wat er het best past.

Ervaring

Het is een idee om de ander een ervaring cadeau te doen. Denk aan een vakantie, dagje uit, cursus, workshop of etentje. Het kan ook een spannende ervaring zijn, zoals parachutespringen of bungeejumpen. Jij kent de ontvanger van het cadeau het best: op basis hiervan maak je een keuze. Het moet natuurlijk wel bij hem of haar passen. Het is het leukst om zelf ook mee te gaan: zo wordt het cadeau een herinnering van jullie samen. Al is het tevens een idee om de ontvanger van het cadeau te laten kiezen wie er meegaat.

Brief met verhaal

Wil je een heel persoonlijk cadeau geven? Schrijf dan een brief met een persoonlijk verhaal. Je kunt er een gedicht van maken, om een extra idee te geven. Wat je opschrijft, is aan jou om te bepalen. Deel hierin mooie herinneringen die jij en de ontvanger hebben beleefd, of schrijf op wat je zo aan hem of haar bewondert. Zo’n cadeau kent een hoge sentimentele waarde. Dit vergeten we nogal eens bij cadeaus, maar het maakt een cadeau juist heel waardevol en uniek.

Boom

Geef een boom aan iemand cadeau. Ook dit is een symbolisch cadeau. Het kan staan voor jullie liefde die groeit. De boom kan in de tuin worden gezet, en groeit stukje bij beetje groter. Iedere keer als er naar de boom wordt gekeken, wordt er weer aan jou gedacht. En aan het moment dat het cadeau is gegeven. Dat is toch een leuk idee?

Kunst

Is de ontvanger van het cadeau een kunstliefhebber? Dan kun je iets geven wat hiermee te maken heeft. Een schilderij bijvoorbeeld, of een ander bijzonder object. Misschien kun je wel de favoriete kunstenaar achterhalen, of juist de favoriete kunststijl. Op die manier ben je er zeker van dat het cadeau perfect bij de ontvanger past. Pas dan is hij of zij er echt gelukkig mee!

Dit artikel is een samenwerking

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *