Weekendje Maashof in Venlo | uiteten en e-chopper tour

Samen met een vriendin mocht ik vorige week een nachtje slapen in Hotel Maashof in Venlo. Inclusief leuke e-chopper tour. Ik heb weer eens ouderwets een dagje ‘geplogd’ en ik neem jullie mee!

Op donderdag aan het eind van de middag vertrekken Julie en ik. Ieder jaar gaan we een weekendje weg met z’n tweeën, en dit jaar gaan we dus naar een hotel in Venlo: Maashof. We checken in en verkennen het hotel, het is echt heel groot! De hotelkamer is ook lekker ruim en van alle gemakken voorzien. Hier kunnen we wel even vertoeven.

In de auto hadden we niet al te best weer (lees: veel regen!), maar op de plaats van bestemming is het gelukkig droog. De buitenkant van het hotel ziet er gezellig uit: alles is versierd met lichtjes.

Nadat we alles verkend hebben en even gerelaxed hebben op de hotelkamer, besluiten we naar de binnenstad van Venlo te rijden. Daar ben je echt zo: in 10 minuten sta je in het centrum. Ook hier is alles in kerstsfeer met lichtjes. We belanden bij ‘Bij de Buren’, een heel leuk en sfeervol restaurant.

De menukaarten zitten in oude lp-hoezen, echt heel leuk gedaan. We gaan voor het tapas verrassingsmenu en we krijgen echt heerlijke hapjes voorgeschoteld. Dikke aanrader om hier naartoe te gaan! Daarna is het tijd om te overnachten in Venlo.

Na heerlijk geslapen te hebben, lopen we naar de ontbijtzaal. I love hotelontbijtjes! Je hebt lekker veel keuze: broodjes, croissantjes, yoghurt met fruit en muesli en allerlei soorten beleg.

Alles ziet er super netjes uit in het hotel, niks op aan te merken! En het ontbijt smaakte ook prima. We legden een goede bodem, want daarna staat de e-chopper tour op het programma.

Na het ontbijt maken we ons klaar voor de tour. Het weer is gelukkig stukken beter dan gisteren, super fijn voor onze e-chopper tour! Een e-chopper is een elektrische scooter met dikke banden. Echt een stoer ding!

De garage van Hotel Maashof staat vol met e-choppers, super leuk om te doen met vrienden of collega’s. Na een kleine uitleg over de choppers gaan we op pad. Let’s go!

We hebben geen route, maar we besluiten gewoon wat rond te rijden en te kijken waar we uitkomen. En dat is niet moeilijk in zo’n mooie omgeving! Al gauw rijd je midden in de bossen. De lucht trok helemaal open en de zon begon te schijnen, heerlijk! De e-choppers gaan rond de 30 kilometer per uur, best wel scheuren met zo’n ding dus!

Onderweg hebben we echt de grootste lol. Ik ben namelijk niet zo’n held op scooters, maar ik heb het eigenlijk meteen onder de knie. En ik vind het nog leuk ook!

We rijden lekker rond en verkennen de buurt. Wat is de omgeving van Venlo mooi om doorheen te rijden! Lekker veel natuur en de herfstkleuren maken het natuurlijk helemaal af.

Onderweg stoppen we natuurlijk een paar keer om wat leuke foto’s te maken. We rijden 2 uurtjes rond op de e-chopper en daarna is het tijd om te gaan lunchen. We rijden weer naar Venlo en we stappen binnen bij Eetcafe de Brasserie, omdat het er zo gezellig uitziet! We bestellen allebei een clubsandwich (Julie die met kip, ik met zalm) en we kletsen over van alles en nog wat. We kijken ook meteen de foto’s terug van de e-chopper tour. Daarna lopen we nog even de stad in, want: Black Friday! Ik scoor nog een leuk, zwart colbertje, een lipstick en ik sla mijn favoriete eyeliner in.

Daarna is het – helaas – alweer tijd om naar huis te gaan. Heerlijk om er eventjes een dagje tussenuit te zijn! Thanks Hotel Maashof voor de uitnodiging!

Liefs van Tedje

In samenwerking met Hotel Maashof.

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 4 december 2019 / 20:03

  Wat een onwijs leuk weekend zeg! Grappig inderdaad die hoezen :)

 2. 4 december 2019 / 21:19

  Wat leuk om te zien! Klinkt als een leuk weekend!

 3. 4 december 2019 / 21:56

  Wat heb jij er ook een leuk verslag van gemaakt zeg, looking good! Het ontbijt was inderdaad echt fantastisch daar, helaas konden wij niet die e-chopper tour doen vanwege het weer.. het regende namelijk bij ons echt de hele dag! Jullie hebben in ieder geval nog goed van de omgeving kunnen genieten.

  • Tedje
   Auteur
   6 december 2019 / 14:21

   Aah wat jammer dat de e-chopper tour niet doorging bij jullie! Ik was er ook even bang voor, de dag ervoor was het namelijk echt super slecht weer!

 4. 5 december 2019 / 01:33

  Waaah, dat ziet er cool uit, haha! En wat een méga hotelkamer! Lekker hoor!

  • Tedje
   Auteur
   6 december 2019 / 14:22

   Haha ja, het was ook echt heel cool om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *