Welk cosmeticamerk past bij jou?

Met zoveel cosmeticamerken om uit te kiezen, is er altijd wel eentje die perfect bij jou past. Maar hoe ontdek je welke dat is? De producten zijn vaak behoorlijk prijzig, dus in het wilde weg wat kopen in de hoop dat het bevalt, dat is nogal risicovol.

Vraag advies en probeer het uit

Ben je op zoek naar cosmeticaproducten die perfect aansluiten bij wat jouw huid nodig heeft? Dan is het bijna altijd handig om daar advies bij te vragen. Experts die de hele dag met huidverzorging bezig zijn weten vaak heel goed aan te geven waar jouw huid behoefte aan heeft, en welke producten dat kunnen bieden. Prettig, want met het enorme assortiment aan producten is het vaak onmogelijk om zelf te ontdekken wat nu het best bij je past.

Alhoewel het ene merk beter bij je zal passen dan het andere, is het niet zo dat er voor ieder type huid maar één perfect merk is. Zeker de wat grotere merken hebben vaak producten voor allerlei verschillende huidtypes in het assortiment. De kans is dus groot dat je bij ieder van hen wel iets gaat vinden waar je huid blij van wordt. Welk merk je uiteindelijk kiest, kun je van andere factoren af laten hangen.

Het moet ook bij je portemonnee passen

Je kunt bijvoorbeeld ook eens naar de prijs van de producten kijken. Het ene merk is nu eenmaal duurder dan het andere. Wil je goede verzorging met wetenschappelijk bewezen ingrediënten, maar daar niet te veel voor betalen? Dan kun je eens naar de producten van The Ordinary kijken. Dit merk heeft een enorm assortiment, met producten voor werkelijk ieder issue dat je huid kan hebben. Met name hun serums zijn erg populair, vanwege hun hoge concentratie werkzame stoffen, terwijl de prijs echt heel laag is.

Wil je juist wat meer uitgeven, en van je huidverzorging echt een verwenmomentje maken? Dan kun je ook eens bij een wat duurder merk, zoals La Mer kijken. Je betaalt er heel wat extra voor, maar dan heb je wel ingrediënten te pakken die je bij andere merken niet snel zal vinden.  Bovendien zijn de producten luxe verpakt, zodat je er iedere keer als je ze gebruikt echt even van kan genieten.

Het oog wil ook wat

Heb je een makkelijke huid, die niet veel eisen stelt? Dan heb je vaak veel merken en producten waar je uit kan kiezen. Weet je wat, bij gelijke geschiktheid als het gaat om werkzaamheid en prijs, vaak de doorslag geeft? Het uiterlijk. Het oog wil ook wat, en al gaat het bij cosmetica echt om de inhoud, onze ogen doen hun werk ook. Moet er een keuze gemaakt worden, dan zal je waarschijnlijk gaan voor de producten die er voor jou het meest aantrekkelijk uitzien. Niets mis mee. Je gaat ze toch iedere dag gebruiken, en dan is het wel zo fijn als je steeds een beetje blij wordt als je ze ziet.

In samenwerking met De Bijenkorf.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *