Werk vinden in Noord-Brabant

Is je studie bijna voorbij? Dan moet je binnenkort toch echt aan de bak. Ik heb me voor de gein eens verdiept hoe je dat zou kunnen aanpakken. Stel je woont in het altijd gezellige Noord-Brabant (net zoals ik), hoe vind je dan een baan in de buurt? 

Uitzendbureau
Woon je bijvoorbeeld in Tilburg? Dan zou je eens een uitzendbureau in Tilburg binnen kunnen lopen. Vooral voor tijdelijk werk is zo’n uitzendbureau superhandig. Voor werk op de lange termijn is een uitzendbureau wat minder geschikt. Al kan een tijdelijke baan natuurlijk best nog wel eens uitmonden in een vaste aanstelling.

Vacaturesites
Je vindt een enorme hoeveelheid vacatures bij de grote vacaturesites als Nationale vacaturebank en Monsterboard. Je kan op dit soort sites ook prima zoeken op stad of regio. Uitstekende plekken dus om op zoek te gaan in een plaats bij jou in de buurt. Ook LinkedIn wordt steeds vaker gebruikt om te solliciteren. Eigenlijk hartstikke logisch, wat je LinkedIn profiel is in feite al een soort van cv. Zorg dus dat je profiel up-to-date is. Het kan ook best zijn dat je ideale werkgever jou vindt!

Netwerken
Het schijnt dat veel vacatures nooit officieel worden gepubliceerd. Deze worden via via vergeven. De beste manier om aan deze banen te komen is door toevallig de juiste persoon te kennen of door te netwerken. Netwerken is eigenlijk niets anders dan mensen leren kennen en er mee praten. Zorg dat je op de juiste plekken komt waar de mensen zijn die je nodig hebt.

Open solliciteren
Heb je een droombedrijf waar je dolgraag zou willen werken? Maar hebben ze geen vacatures openstaan? Dan is een open sollicitatie een idee. Dit is een brief waarin je uitlegt wie je bent, wat je wilt doen en waarom je het betreffende bedrijf zo gaaf vindt. Het lijkt misschien vrij kansloos, maar wie weet raken ze wel gecharmeerd van jou en er is in ieder geval alvast een contact gelegd. Handig als er alsnog een vacature vrijkomt!

Al duurt het misschien nog even voor je gaat werken. Het kan geen kwaad om je alvast een beetje te oriënteren op de arbeidsmarkt. Het is best leuk om eens te kijken wat er zoal aan banen beschikbaar is. En zo ben je alvast een beetje voorbereid als het zover is.

Heb jij al een vaste baan? Was het moeilijk om aan een baan te komen? 

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 29 augustus 2014 / 15:10

    Ik ben vorig jaar afgestudeerd en woon in noord-brabant, heb nu een vaste baan omdat ik daar connecties had, was aangekomen anders een stuk moeilijker geweest denk ik zo! dus veel mensen zullen hier iets aan hebben :)

  2. 29 augustus 2014 / 22:37

    Ik woon in Noord-Brabant en toen ik ging verhuizen van Roosendaal naar Tilburg was het best moeilijk om een baan te vinden: er waren 2 vacatures in mijn functie. Gelukkig had ik binnen een aantal weken werk gevonden en ik heb nu een vaste baan als doktersassistente in een heel leuk team. Maar het is voor oudere mensen toch wat lastiger om aan een baan te komen, zo zit mijn moeder al een tijd in de WW en ze heeft nog geen enkel gesprek gehad, erg jammer en frustrerend ook..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *