Work That Es Tag

 photo hardlopen2.jpg

Ik werd getagd door Anne en Suzanne voor deze Work That Es Tag. Work That Es is de blog van Esmée, sportfanaat met een gezonde levensstijl. Zoals jullie weten, ben ik dol op tags dus deze ga ik weer met veel plezier invullen! Een tijdje geleden konden jullie de hardlooptag al lezen. Nu in hetzelfde ‘fitspiration’ straatje: de Work That Es Tag. 

Aan welke sporten doe je?
Sinds een aantal weken doe ik fanatiek aan hardlopen en doe ik thuis wat oefeningen. Ik heb een hele lange tijd op tennis en dansen gezeten (even later op Zumba). Ik zou weer graag op Zumba gaan, maar dat kost zoveel geld bij mijn sportschool. Zo jammer, want ik had daar altijd veel plezier. Nu zoek ik wel eens Zumbamuziek op op internet en ga ik thuis helemaal los ;).

Favoriete oefening?
Oefeningen van Blogilates op YouTube. Ik kan niet tegen mezelf zeggen: nu ga je 50 keer buikspieroefeningen doen. Bovendien is het veel leuker om met filmpjes te trainen dan ‘droog’, als jullie snappen wat ik bedoel. Als je niet bekend bent met Blogilates, neem dan zeker eens een kijkje op haar YouTube-kanaal.

Ontbijt?
Ik at eerst veel yoghurt met muesli en fruit erin, maar de laatste tijd pak ik steeds vaker een boterham of een cracker met een stuk fruit. Geen idee waarom, maar ik denk dat het sneller is. Ik zou echt weer vaker andere ontbijtjes moeten uitproberen!

Welk work-out nummer staat nu bij je op repeat?
Die heb ik niet echt eigenlijk. Als ik ga hardlopen, heeft Evy al muziek samengesteld (die niet altijd even leuk is trouwens) en als ik thuis workouts doe, kijk ik altijd filmpjes op YouTube en daar zit meestal al muziek onder.

Wat vind je makkelijker, gezond eten of sporten?
Pfoe, moeilijke vraag. Dan vind ik sporten denk ik makkelijker. Lekkere dingen laten staan is zo moeilijk en dat kan ik dan meestal ook niet. Stukje chocolade? Lekker! Schaaltje chips? Heerlijk! Ik word doodongelukkig als ik die dingen niet meer kan eten. Ik probeer er wel op te letten door gezondere tussendoortjes te pakken, maar af en toe chips en koekjes eten kan ik echt niet laten. Ik hou gewoon zoveel van eten!

Gebruik je voedingssupplementen?
Nee, helemaal niks.

Beste fitspiration?
Blogs volgen en inspirerende Instagram accounts. Door Annemerel ben ik begonnen met hardlopen, dat kan bijna niet anders. Ik lees met heel veel plezier haar artikelen over hoe ze zich voorbereidt op hardloopwedstrijden. Je wordt meegenomen in haar avontuur. Ook volg ik een heleboel Instagram accounts van meiden die fanatiek aan hardlopen doen en die je overspoelen met healthy food pictures. Misschien is het leuk om daar eens een artikel over te maken? Let me know!

Cheatmeal?
Als je mijn Instagram-account volgt, weet je dat ik van lekker eten hou. Ik heb heel veel cheatmeals, heb je even? Sowieso chips, friet met een frikadel speciaal (oei!), maar je kunt me ook wakker maken een broodje carpaccio met truffelmayonaise of andere heerlijke broodjes. Nu heb ik honger.

Fijnste sportoutfit?
Ik draag altijd mijn Nike tight samen met mijn Nike Zoom Structure 17+. Verder heb ik laatst een fijn sporthemdje en een jack bij H&M gekocht (zie op bovenstaande afbeelding!).

Gebruik je sport en/of health apps?
Ja! Ik gebruikte eerst de Nike Running app, maar daar ging mijn iPhone raar van doen. Nu gebruik ik de Endomondo app om mijn prestaties bij te houden. Je zet hem aan als je weggaat en weer uit als je terugkomt en je krijgt dan te zien welke afstand je hebt afgelegd in welke tijd en je gemiddelde snelheid. Ook zie je welke route je precies hebt afgelegd op een kaartje.

Grootste irritatie tijdens het sporten?
Kleren die niet lekker zitten. Ik heb één keer hardgelopen met een tight van H&M, maar die zakte steeds af. Super irritant! 

Hoeveel paar sportschoenen heb je?
Een paar hardloopschoenen en ik heb nog schoenen waar ik op gedanst heb. Ik zou zo weer een paar Nikes kopen omdat ze zo gaaf zijn en om af te wisselen met het paar dat ik nu heb, maar laten we eerst maar eens kijken hoelang ik het hardlopen überhaupt vol kan houden.

Drie dingen waar je niet zonder kunt?
Ik neem aan sportgerelateerd? Dan sowieso muziek, water drinken na het hardlopen en goedzittende kleding. Note to self: sport bh aanschaffen. Heel binnenkort.

Ik tag bij dezen alle sportliefhebbers! Laat even weten als je de tag hebt overgenomen. Ik vind het leuk om jullie antwoorden te lezen!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

22 Reacties

 1. 10 mei 2014 / 09:28

  Waauw heel leuk ingevuld en ben je goed bezig! Heerlijke sportinspiratie!

 2. 10 mei 2014 / 10:03

  Leuk ingevuld! Ik merk door alle sport blogjes dat ik ontzettend gemotiveerd raak! :D

 3. 10 mei 2014 / 10:40

  Haha, ik heb nu twee paar hardloopschoenen en zou zo nog 3 paar bij willen kopen, haha! Love it <3 Leuk ingevuld!

 4. 10 mei 2014 / 10:42

  Wat leuk om ook jouw antwoorden te lezen. Hardlopen is echt zo fijn!

 5. 10 mei 2014 / 11:14

  Leuk om te lezen! Deze staat bij mij ook nog op de planning om in te vullen!

 6. 10 mei 2014 / 11:58

  Als je nog op zoek bent naar een goede sportbh kan ik je die van Hunkemöller echt aanbevelen! Heel erg fijn. xo

 7. 10 mei 2014 / 13:51

  Leuk om jouw antwoorden te lezen. Ik combineer momenteel hardlopen ook met blogilates en een lesje zumba op maandag. Zumba is inderdaad vrij duur in de sportschool, maar door een speciale actie betaal ik maar €2 per lesje tot eind mei dus dat scheelt wel een hoop geld.

  • Tedje
   Auteur
   10 mei 2014 / 18:07

   Oooh dat is ideaal! En dat scheelt je inderdaad heel veel geld, lekker joh!

 8. 10 mei 2014 / 16:12

  Ik heb hem toevallig ook online staan vandaag! Echt een leuke tag! En een sportbh is echt een must :)

 9. 11 mei 2014 / 00:42

  Leuk ingevuld! Ik heb de tag deze week ook overgenomen =)

 10. 11 mei 2014 / 21:57

  Leuk om te lezen! Ik vulde hem ook in, al ben ik een racefietser. Speaking of that: ik wil graag weer op pad, maar het weer werkte niet echt mee de afgelopen week :-/

 11. 12 mei 2014 / 09:25

  Echt een leuke tag, ik ga hem ook maar eens invullen :)

 12. 15 mei 2014 / 21:24

  Ik vind dit echt een super tag !
  Leuk om te lezen ook wat jij hebt ingevuld :)
  Misschien ga ik hem deze week zelf eens invullen.
  Liefs
  Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *