Zo houd je fotoboeken bij!

Wat is er nu fijner om te koesteren dan een fotoboek vól herinneringen? Je geliefden en speciale momenten vastleggen in een fotoboek is de perfecte manier om ze dicht bij je te houden. Bijvoorbeeld van de reis naar New York die ik samen met mijn zusje heb gemaakt. Maar, hoe kun je ervoor zorgen dat je fotoboek nog jaren meegaat? En wat is nu een makkelijke manier om al je foto’s bij te houden? Want: druk, druk druk! Volg deze stappen en binnen no-time heb jij een kast vol plezier.

Maak mapjes op de computer

Herken je het principe: mapje in mapje in mapje met verschillende namen of zelfs zonder naam? Net zoals we thuis kasten vullen met bakjes vol troep, kunnen we dit ook goed op onze computer. Het is tijd om het digitale stof op te ruimen en met name al je mooie kiekjes te ordenen. Probeer eens in de zoveel tijd al je foto’s te verdelen in mapjes op de computer om zo het overzicht te behouden. Zo kun je bijvoorbeeld een map “vakantie” maken en deze onderverdelen in de verschillende vakanties met jaartallen. Met dit overzicht kun je uiteindelijk met gemak een fotoalbum maken of bijwerken in een online software. Eén druk op de knop en er ligt weer een nieuw boek vol herinneringen op de mat! Tenminste, als je kiest om je boek online te maken. Wel zo gemakkelijk.

Kies een vast moment

Het moment is daar! Wij Nederlanders zijn goed in plannen en regelen, dus waarom zouden we dit ook niet voor ons eigen fotoboek kunnen doen? Als we hier geen vast moment voor kiezen, dan lopen we het risico om het vervolgens helemaal niet meer te doen en dat is natuurlijk zonde. Je kunt bijvoorbeeld elke maand de leukste foto’s vanuit je telefoon of camera op je laptop in mapjes plaatsen. Daar heb je ze weer: mapjes! Maar het werkt écht. Vervolgens kun je 1 à 2 keer per jaar de tijd nemen om een fotoboek te maken of natuurlijk vaker, wanneer je een boek als fotocadeau wilt geven aan je vriend, vriendin of familielid. Een leuk cadeau om te laten weten dat je iemand waardeert.

Gebruik een online software

Zoals iedereen die ooit geprobeerd heeft een fotoboek te maken, weet dat dit een hele uitdaging kan zijn. Vaak zijn de bladzijden kwetsbaar en de foto’s kunnen gemakkelijk beschadigd raken of verloren raken. Met een online fotoboek kun je je eigen papier kiezen en vaak is deze kwaliteit dermate goed dat je je geen zorgen hoeft te maken over het verloop van het boek. Blij met het eindresultaat? Super, maar dan zijn we er nog niet. Zorg ervoor dat je je boek op een koele, droge plaats en uit de buurt van direct zonlicht plaatst. Zo zorg je ervoor dat je fotoboek nog jaren meegaat.

In samenwerking met HEMA. 

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 19 juli 2022 / 15:15

    Leuke tips.
    Il zelf maak meestal een fotoboek als ik op reis ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *