Zo voorkom je miskopen!

 

Je kent het vast wel: je hebt een heerlijk dagje shoppen achter de rug en je bent er heilig van overtuigd dat je allemaal prachtige aankopen hebt gedaan. Als je thuis komt, ga je alles nog eens rustig bestuderen. Je past alles nog een keer. ‘Is dat jurkje nou eigenlijk wel iets voor mij?’ Of: ‘Oh, dat colbertje dat ik in de uitverkoop heb gekocht is eigenlijk net wat te klein en die high heels die 50% waren afgeprijsd, knellen enorm.’In de winkel leek het allemaal perfect, de verkoopster zei dat het je prachtig stond. Maar toch: je hebt een miskoop gedaan. Het kledingstuk hang je vervolgens in de kast en komt daar ook nooit meer uit.

1. Miskopen komen vaak voor in de sale. Kledingstukken of schoenen zijn enorm in prijs verlaagd en jij denkt: Dit kan ik toch niet laten hangen? Vervolgens hou je het kledingstuk even voor je, kijkt in de spiegel en denkt: mwa, dit kan best wel eens leuk staan. Tip één is dan ook: pas kledingstukken altijd even!
2. We blijven nog even bij de sale. Bedenk altijd: heb ik dit wel echt nodig? Natuurlijk hoef je niet altijd zo over je keuzes na te denken. Maar als je gaat shoppen om maar geld uit te geven, heb je een grote kans dat er een miskoop tussen je geshopte spullen zit. Bedenk ook altijd even thuis van tevoren wat je precies wil hebben: shoppen met een missie!

3. Kijk goed of het kledingstuk bij jou en jouw stijl past. Koop het niet omdat het iemand anders zijn stijl is, bijvoorbeeld die van je vriendin.
4.Koop nooit iets omdat ‘zij’ er zo fantastisch in uitzag. Je zag haar op een feestje met een prachtige cocktail jurk. Jij dacht: ik wil dat ook! Je gaat opzoek naar zo’n zelfde jurk, je koopt hem en komt er dan achter dat de jurk niet hetzelfde effect heeft. Iedereen heeft zijn eigen figuur en sommige dingen staan de een nou net wat mooier dan de ander.
5. Neem een vriendin mee die altijd erg oprecht en eerlijk is. Zo iemand die zegt als het jouw ding niet is en iemand waarvan je op aan kan. Een vriendin die zegt dat alles mooi staat en die niet durft te zeggen wat ze echt vindt, kun je niet echt gebruiken op die momenten.

6. Laat je niet ompraten door de verkoopster! Zo als het woord ‘verkoopster’ al zegt: ze wil haar producten verkopen. Wat maakt haar het nou uit of het mooi staat of niet, ze brengt zo wel weer geld in het laatje. Natuurlijk is dat niet zo bij alle winkels. Als je in een wat duurdere winkel bent, zul je merken dat ze daar (vaak) heel eerlijk zijn. Koop alleen iets als je er écht tevreden mee bent.
7. Miskopen komen ook voor in make-upland. Bij make-up producten is het heel belangrijk om je goed te laten adviseren door de medewerker in een parfumeriezaak. Zij weten vaak heel goed welke kleuren wel en niet bij jouw huid passen. Vraag gerust of ze, bijvoorbeeld foundation, even bij je willen aanbrengen of dat je een klein testertje mee naar huis mag nemen.

Doe jij vaak miskopen?
Liefs van Tedje

Deze blogpost is ook hier te lezen
Bron foto’s: weheartit.com

Volg:

11 Reacties

 1. 9 april 2012 / 08:01

  Leuke tips. Ik doe gelukkig nu bijna nooit meer miskopen maar heb een periode gehad waar ik eignelijk alleen maar miskopen deed!
  Liefs

 2. 9 april 2012 / 08:14

  Leuke tips! Ikzelf doe niet vaak miskopen omdat ik altijd precies weet wat ik wil hebben. Vaak denk ik er ook iets langer over na omdat ik liever 1 duur/designer/kwalitatief product koop ipv meer goedkopere items :D

 3. 9 april 2012 / 08:25

  Handig artikel! Ik doe eigenlijk iets te vaak miskopen, maar laatste tijd gaat het wel beter, haha!

 4. 9 april 2012 / 08:57

  Haha ik zeg altijd.. twijfel = niet doen!
  Jammer dat ik mezelf er soms niet aan houd.
  Daarom heb ik inderdaad wel eens miskopen en dan helaas niet van €24.95!! :(

  Dus ja……. meestal zet ik het dan op internet! liefs -x-

 5. 9 april 2012 / 09:14

  Niet heel vaak. Ik ben geen fan van het licht in pashokjes, dus ik pas eigenlijk nooit iets.. Ik ga er daarom vanuit dat als het niet past ik het wel weer terug breng en dat doe ik vaak genoeg. :D Maar toch zijn er dingen in mijn kast beland die ik eigenlijk nooit draag..

 6. 9 april 2012 / 19:13

  Dit zijn echt handige tips, ik koop regelmatig miskopen, achteraf gezien echt zonde van het geld! :)

 7. 10 april 2012 / 08:51

  Heel leuk artikel!
  Ik zeg tegen mezelf altijd: Bij twijfel niet doen! Maar dat is soms toch moeilijk en ook ik kom wel eens met een miskoop thuis. Gelukkig koop ik het meeste tweedehands, dus ben ik dan niet heel veel geld kwijt, maar het blijft zonde. Ik zou ook iedereen willen aanraden: breng je miskopen naar kringloopwinkels, dan hebben anderen er weer wat aan :D.
  Dat plaatje van die kat vind ik trouwens echt hilarisch :P.

 8. 11 april 2012 / 18:34

  Wat ik vaak doe is de aankopen thuis een week laten liggen en het dan nog eens aantrekken. Is het echt wel zo leuk? Gaf de spiegel in de winkel wel een goed beeld? Als ik het nog steeds leuk vind gaan de kaartjes eraf, anders gaat het gewoon terug naar de winkel.

  Let hierbij wel op of je de dingen nog kunt ruilen, want vaak doen ze wat moeilijk als je iets in de sale koopt.

  :)

 9. 12 april 2012 / 17:48

  Handige tips! Heb soms alleen miskopen met make-up, maar kleding eigenlijk nooit :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *