Zo zorg jij goed voor je haar!

Haar is voor veel vrouwen een belangrijk onderdeel van hun lichaam. Niet alleen vrouwen vinden hun haar belangrijk, maar ook steeds meer mannen. Om een goede haardos te krijgen is het belangrijk om goed te zorgen voor je haar. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Was je haar niet te vaak

Was je haar niet te vaak. Een keer per week je haar wassen kan al voldoende zijn. Als je haar heel snel vet wordt, is twee keer per week ook een optie. Probeer het echter eerst een keer per week. Het kan namelijk zijn dat je haar nog moet wennen. Als dit het geval is, zal je haar na verloop van tijd vanzelf minder vet worden. Sport je veel? Zorg dan dat je je haar vast doet als je gaat sporten. Zo voorkom je dat er zweet op je haar komt. Een pony kun je omhoog doen met een clipje.. Wordt je haar toch snel vet of vies? Gebruik dan tussen de wasbeurten door een droogshampoo. Gebruik wel een goede kwaliteit droogshampoo. Dit is een stuk beter dan weer je haar wassen. Bovendien is je haar ook meer kwetsbaar als het nat is. Je kunt het dan wel föhnen, maar deze warmte is ook niet goed voor je haar.

Gebruik de juiste producten

Zorg dat je goede producten hebt voor je haar. Gebruik producten die voor jouw soort haar geschikt zijn. Zo zijn er speciale producten voor haar met stijl, slag en krul. Ook zijn er aparte producten voor dun, normaal en dik haar. Gebruik niet te goedkope producten. Deze producten bevatten vaak veel onnodige stoffen, die juist niet goed voor je haar zijn. Goede merken haarproducten zijn bijvoorbeeld haarproducten van Olaplex en Milk Shake haarproducten. Het beste is om alle producten van een merk van een lijn te gebruiken in plaats van producten van verschillende lijnen en van verschillende merken.

Bescherm je haar

Bescherm je haar zoveel mogelijk. Draag het buiten het liefst mogelijk vast. Een staart, vlecht of knot kun je het beste niet hoger dan het midden van je haar vastmaken. Als je het hoger doet, zorgt dit namelijk voor veel spanning voor je haar. Hierdoor breekt je haar sneller. Als je gaat slapen kun je lang haar in een vlecht doen. Zo is het haar beter beschermd en lig je er minder snel op. Met een speciaal satijnen kussen kun je je haar extra beschermen. Heb je kort haar of draag je liever geen vlecht? Draag dan een slaapmuts. Gebruik daarnaast zo min mogelijk apparaten met veel warmte. Denk bijvoorbeeld aan een föhn, stijltang, krultang en elektrische borstel.

In samenwerking met Hairfair

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *